ÇANAKKALE İLİ GENEL TANITIMI googlepng

ÇANAKKALE 17 NÜFUSU:476,128 İLÇELERİ:Ayvacık, Biga, Bayramiç, Bozcaada, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Gökçeada, Lapseki ve Yenice.
ÇANAKKALE+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Eski çağlarda Hellespontos ve Dardanel olarak anılan Çanakkale M.Ö. 3000 yılından beri yerleşim alam niteliğini korumuştur. Yörenin en eski halkı Beşiktepe ve Kumtepe yerleşmelerinden bilinen Kalkolitik Dönemin yerli halkıdır. Bunları, İ.Ö. 3000'lerden 1200'lere kadar hayatlarını sürdüren Troya halkı izler. Bundan sonra sırasıyla Troya savaşları ile Akalar, Ege göçleri ile çeşitli kavimler gelmiştir. Bölgenin Bizans'a bağlanmasından sonra, Osmanlılar 1353 tarihinde Avrupa yakasına geçmişlerdir.  Avrupa  yakasındaki  kaleye  "Kilitbahir"  denmiş. Anadolu yakasındaki kaleye ise "Çanak Kalesi" adı verilerek, bugünkü şehrin kuruluşuna başlangıç olmuştur.1915 yılında Boğaz İtilaf Devletlerince geçilmeye çalışılmış, ancak 18 Mart 1915'de büyük bir yenilgiye uğramışlardır. Denizden Boğazı geçemeyen düşman bu defa Gelibolu yarımadasını ele getirmek maksadıyla 25 Nisan 1915 sabahından itibaren İngiliz, Fransız, Avustralya, Yeni Zelanda kuvvetleri ile Seddülbahir ve Arıburnu bölgelerine çıkartma yapmıştır. NEREDE GEZİLİR:Gelibolu Yarımadası Tarihi Millî Parkı, Truva, Assos, Abydos, Ophrynion, Çanakkale Arkeoloji Müzesi, Çanakkale Askerî Müzesi, Çamyayla Atatürk Müzesi, Çanakkale Şehitleri Müzesi Anıtı ve Harp Hatıraları Müzesi, Truva Müzesi, Kestanbolu, Tepeköy, Külcüler, Çan Kaplıcaları, Kale-i Sultaniye, Köprülü Mehmed Paşa, Yazıcıoğlu, Bolayır Gazi Süleyman Paşa, Lapseki Süleyman Paşa, Umurbey ve Gelibolu Ulu Camii. NE YENİR:Asma yaprağında sardalye, yoğurtlu kavurma, kaçamak, balık çorbası, çanakta uskumru, kılıç balığı, sardalya buğulaması, uskumru ızgarası, paça, köy azığı, peynirli patlıcan, taze fasulye basması, bakla keşkeği, tumbi, turp otu salatası, kaçamak, lakerda, erik macunu ve ahlat suyu. Ünlü Tatlılar:Peynir helvası. NEREDE YENİR:Çanakkale Çan'daki Mevlanâ sofrası, merkezdeki Ömür restoran ve Sofra restoran tavsiye edilebilecek yerlerden birkaçı. NE ÜRETİR:Buğday, arpa, yulaf, çavdar, bezelye, bakla, börülce, ayçiçeği, susam, tütün, domates, zeytin, üzüm ve balıkçılık.
ÇANAKKALE İLİ GENEL TANITIMI haberi 08 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Çanakkale Valiliği adına Çanakkale / muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından sektörüne eklenmiş olup  1539 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
ÇANAKKALE İLİ GENEL TANITIMI haberi, Çanakkale Haberleri Çanakkale ili ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1539 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ÇANAKKALE+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ÇANAKKALE İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Çanakkale Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 17:09 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/canakkale-ili-genel-tanitimi--26610 #ÇANAKKALE #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Çanakkale #Haberleri #Firma #Rehberim #ÇANAKKALEİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #ÇANAKKALEİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Çanakkale İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Çanakkale İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Çanakkale İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Çanakkale İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Çanakkale İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Çanakkale İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Çanakkale İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?