ÇORUM İLİ GENEL TANITIMI googlepng

ÇORUM 19 NÜFUSU:549, 828 İLÇELERİ:Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilip, Kargı, Lâçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy, Osmancık, Sungurlu ve Uğurludağ.
ÇORUM+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Çorum bölgesi, tarih öncesi ve tarih çağlarında önemli kültürlere ve uygarlıklara sahne olmuştur. Alacahöyük, Büyükgüllücek ve Kuşsaray gibi yerleşim merkezlerindeki mimarî eserler ve maddî kültür kalıntıları, bölgede en eski yerleşimin M.Ö. 5000'li yıllarda başladığını göstermektedir. Türkler, 1071 Malazgirt zaferi ile Anadolu'ya girmiş, Çorum ve çevresi Danişmend Ahmet Gazi tarafından 1075 yılında fethedilmiştir. Anadolu Selçuklu Devleti (1243) Kösedağ Savaşında Moğollara yenildikten sonra, Anadolu'da büyük siyasî karışıklıklar çıkmıştır. Millî Mücadele hareketinin başlangıcı ve en zor zamanında Çorum bir taraftan Çapanoğullarının, öte yandan Pontusçuların tehdidi altında bulunuyordu. Çorum halkının Millî Mücadele hareketine bağlılığı sayesinde, Çapanoğulları isyanı daha fazla genişlemeden sindirilmiştir. Çorum Millî Mücadele en çok şehit veren illerden olup, İstiklâl Savaşına katılan 1510 kişi, İstiklâl madalyası ile onurlandırılmıştır. NEREDE GEZİLİR:Çorum Müzesi, Alacahöyük Müzesi, Boğazköy Müzesi, Saat Kulesi, Çorum Kalesi, İskilip Kalesi, Osmancık Kalesi, Sungurlu Saat Kalesi, Ulu Cami, Hıdırlık Cami, Şeyh Muhittin Yavsi Camii, Evlik Köyü Cami ve Türbesi, Hamamlıçay Köy Kaplıcası ve Figani Beke Kapılıcası. NE YENİR:Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir. İlin özgün yemekleri arasında mayalı, yangıç, mıklama, bulgur aşı, altüst böreği, kaypak aşı, cızlak, kömbe, oğmaç, hingal, haşhaşlı çörek, borhani, helise, çullama, madımak, tirit, iskilip dolması. Ünlü Tatlılar:Çorum şekerlemesi, hasıda, sasak beyni, kara çuval helvası, hedik, teltel, has baklava, pancarlı su böreği, Çorum baklavası ve gül baklavası. NEREDE YENİR:Çorum'daki lezzet noktamız, merkezdeki Katipler Konağı'dır. NE ÜRETİR:Dericilik, dokumacılık, bakırcılık ve demircilik; buğday, arpa, nohut, tane fiğ, yeşil mercimek, ayçiçeği, şeker pancarı, arpa, kuru soğan, domates, karpuz, taze fasulye ve hıyar.
ÇORUM İLİ GENEL TANITIMI haberi 11 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Çorum Valiliği adına Çorum / Çorum Merkez muhabirimiz f tarafından sektörüne eklenmiş olup  1230 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Muhabir
İlgili Firma
İlgili Sektör
ÇORUM İLİ GENEL TANITIMI haberi, Çorum Çorum Merkez Haberleri Çorum ili Çorum Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1230 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ÇORUM+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ÇORUM İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Çorum Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 08:00 https://firmarehberim.com/haber/il-ilce-tanitim/corum-ili-genel-tanitimi--26621 #ÇORUM #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Çorum #Haberleri #Firma #Rehberim #ÇORUMİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #ÇORUMİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Çorum İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Çorum İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Çorum İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Çorum İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Çorum İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Çorum İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Çorum İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Çorum İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Çorum İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Çorum İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Çorum İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Çorum İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Çorum İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Çorum İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Çorum İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?