Doğumunun 70.Yılında BURHAN GÜNEL googlepng

7 Nisan 1947'de bereketli bir tohum düştü toprağa. Bu tohumun adı, Burhan Günel'di. Yaşasaydı bugün 70. doğum gününü kutluyor olacaktık. Ömrünün tamamını inandığı şeyler uğruna emek vermekle geçiren Burhan Günel, edebiyatımıza önemli eserler bırakmıştır.

 Üçü Yunus Nadi olmak üzere on bir (11) ödülün sahibi olan Burhan Günel’in roman, öykü, şiir, günlük, deneme, eleştiri, inceleme, tarih-yaşantı ve çocuk kitabı alanlarında yayımlanmış elli beş (55) yapıtı vardır. Çocuk edebiyatındaki varlığıyla da büyük bir bilincin ve büyük bir hedefin yazarı olmuştur. Önemli bir roman, öykü ve oyun yazarı, önemli bir şair, en önemlisi iyi bir dost Burhan Günel hiç unutulmayacak, hep aramızda, hep yüreğimizde olacak. Bizleri yetiştiren, bizlere emeği geçen insanlara, beslendiğimiz değerlere vefa duygumuzu göstermek istedik. Hataylı usta yazar dostum-ağabeyim Burhan Günel’i 21 Aralık 2012’de yitirmiştik. Ölümünün ilk haftasında ilk olarak “Umudun Sesi” Şiir Ve Türkü Rüzgârı radyo programımda Canan Başkaya arkadaşımla buruk bir hüzün, büyük bir sevgi ve onurla anmıştık güzel yüreği.“Sonsuz Aşkım Hatay” kitabıyla doğduğu kent Antakya’ya özlemini, vefa borcunu ödeyen; “Aşkın ve Ateşin Sözcüsü” Hatay sevdalısı unutulmaz yazar Burhan Günel’i; genç kuşaklara, kendisini yakından tanıma şansı bulamayan tüm gönüllere, yürek dilimizce naçizane anlatalım, eserlerini nesilden nesile aktaralım istedik.  Geçtiğimiz dört yıl, Burhan Günel anma programlarını; onun dostlarıyla büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde geniş katılımlarla gerçekleştirdik. KIZI, GELİNİ, ECE’SİNDEN DUYGU YÜKLÜ ŞİİRLER Bu yıl, duygu yüklü bir şairi, üstelik Burhan Günel’e çok yakın, yaşamına tanıklık etmiş güzel bir yüreği konuk ediyoruz. Kızı, gelini, Ecesi. Beş yaşında avucunda, 40 yaşında yüreğinde hissettiği bir dostumuz. Şair Z.Ece Arabul. Etkinliğin gerçekleşmesi için destekleri esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Sayın Doç.Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum. Dileğim, ilki Antakya’da gerçekleştirilen ve bu yıl beşincisini düzenleyeceğimiz “5.Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği” geleneksel hale getirilip 6, 7, 8 ve 100.'sü İskenderun, Ankara, İstanbul ve ülkemizin farklı farklı yerlerinde yaşam bulsun. 7 Nisan 2017 Cuma günü saat 18.00’da HATMEK Salonunda; Ankara’da yaşayan şair Z.Ece Arabul ile gerçekleştireceğimiz “5.Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği”needebiyata ve sanata gönül vermiş tüm dostlarımızı bekliyoruz.  Nebih Nafile Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi/Hatay İl Temsilcisi  
Doğumunun 70.Yılında BURHAN GÜNEL haberi 06 Nisan 2017 13:24 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sanat kategorisine, ilgili firma Tufan Tic adına Hatay / Antakya muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından Yazarlar sektörüne eklenmiş olup  384 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
Doğumunun 70.Yılında BURHAN GÜNEL haberi, Hatay Antakya Sanat Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Sanat kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 384 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Doğumunun+70.Yılında+BURHAN+GÜNEL Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Doğumunun 70.Yılında BURHAN GÜNEL Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 21 Eylül 2024 Cumartesi 04:28 https://firmarehberim.com/haber/kultur-sanat/dogumunun-70-yilinda-burhan-gunel-127417?id=127417&sayfa=3 #Doğumunun #70.Yılında #BURHAN #GÜNEL #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Doğumunun70.Yılında #70.YılındaBURHAN #BURHANGÜNEL #Doğumunun70.YılındaBURHANGÜNEL #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sanat Haberleri googlepng

NEBİH NAFİLE’DEN YENİ KİTAP

“Aşkın, umudun, barış ve kardeşliğin sesi” şair-ozan Nebih Nafile’nin 5. şiir kitabı “Gecenin Resmi” okurlarıyla buluştu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 10 Ağustos 2020 17:14
Geçmişten Bugüne Radyo Dinlemek

Radyo hayatın her evresinde olan ve uzun yıllardır varlığını sürdüren bir iletişim aracıdır. Kafanız dalgınken ya da sinirleriniz bozukken bir vesile ararsınız yüzünüzü güldürmesi için ve kulaklarınızın pası gitmesi için …

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ağustos 2020 19:15
GELENEKSEL EVVEL TEMMUZ FESTEVALİ

Pandemi sebebiyle bu yıl internet ortamında düzenlenen Samandağ Evvel Temmuz Festivali kültür sanat programı,11- 14 Temmuz 2020 Salı akşamı saat 20:30'da Siyasihaber.org Facebook, Twitter, Youtube sayfa ve kanallarında sizlerle olacak.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 11 Temmuz 2020 13:48
Medeniyetler Korosundan Bir İlk Daha

Antakya Medeniyetler Korosu, Hatay Valiliği bahçesinden konser verdi.

Nejla Çetinoğlu | 12 Mayıs 2020 15:10
HASAN FİSO 2” FİLMİ SAMANDAĞ’DA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Samandağ Belediyesi’nin katkılarıyla Yapımcılığını Meriç Gültekin’in üstlendiği, yönetmenliğini ise Berkan Aktepe ve Meriç Bucak’ın yaptığı “Hasan Fisso 2” nin Galası Samandağlı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Mehmet Katırcıoğlu | 07 Mart 2020 09:38
YÜREKLER DİLE GELDİ

Antakya Kışlasaray Lions Kulübü Yönetimi; Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile ve "Yürekler Dile Geldi" kadın yazarlarını "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" vesilesiyle Antakya Şehir Kulübü’nde konuk ettiler.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Mart 2020 12:35
Aldırma Gönül gösterisine yoğun ilgi

Antakya’da sahnelenen “Aldırma Gönül” adlı gösteriye ilgi yoğun oldu.

Nejla Çetinoğlu | 27 Şubat 2020 19:51
DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ DEFNE’DE KUTLANIYOR

Defneli sanat ve edebiyat severler öykü ile buluşuyor.

Nejla Çetinoğlu | 13 Şubat 2020 13:32
YILIN KOMEDİSİNİ KAÇIRMAYIN

Samandağ Kültür Merkezinde 'Hayat Kime Güzel? 'adlı tiyatro oyununa herkesi bekliyoruz.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Şubat 2020 12:12
Yaşayan Değerlerimiz SABRİ TAZEASLAN

Geleneksel hale getirilen “Yaşayan Değerlerimiz” ziyaretleri ülke genelinde olumlu tepkilere neden oluyor.

Nejla Çetinoğlu | 05 Şubat 2020 11:44
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel için Sıkça Sorulan Sorular
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel En Gücel Haberler
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Firma Rehberi Nerde?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel En Popüler Haber Listesi Nerede?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Son Güncellemeleri Neler?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Doğumunun 70.Yılında Burhan Günel Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?