HOŞGÖRÜ KENTİ İNANÇ TURİZMİNDE HEDEF BÜYÜTTÜ googlepng

TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERE SAHİP HATAY, DENİZİNDEN YAYLALARINA, MAĞARALARINDAN KİLİSELERİNE KADAR HER UNSURUYLA TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR -HATAY VALİSİ LEKESİZ: ''TURİZMİN HAK ETTİĞİ YERE GELMESİ İÇİN MASTIR PLANI HAZIRLIYORUZ''
HOŞGÖRÜ+KENTİ+İNANÇ+TURİZMİNDE+HEDEF+BÜYÜTTÜ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hatay, farklı turizm seçeneklerini bir arada bulundurması nedeniyle turistlerin ilgisini çekiyor.      Farklı dine inananların bir arada barış, kardeşlik, dostluk ve huzur içerisinde yaşadığı ''Hoşgörü Kenti'' olarak adlandırılan Hatay'ın denizinden yaylalarına, mağaralarından kiliselerine kadar her unsuru turizmde önemli alternatifler oluşturuyor.      Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'ı, özellikle kültür ve inanç turizmi açısından önemli bir noktaya getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.      Kentin, inanç turizmi açısından diğer illerden farklı olarak daha çok zenginliği barındırdığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:      ''Turizmin hak ettiği noktaya gelmesi için turizm mastır planı hazırlıyoruz. Bu kapsamda, ilimizin değerlerini masaya yatırıp hangi unsurlarını ön plana çıkaracağımızı ve ne gibi çalışmalar yapacağımızı belirleyeceğiz. Önümüze koyacağımız hedefleri kısa sürede hayata geçirerek Hatay'ı turizmde bir marka yapacağız. Denizi, yaylaları, mağaraları ile de önemli olan Hatay'da özellikle kültür ve inanç turizminde mesafe kat etmek istiyoruz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız.      Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Samandağ ilçesinde bulunan ve M.S. 1'inci yüzyılda, dağdan gelen suların yarattığı selleri önlemek amacıyla Roma İmparatoru Vespasianus ile Titus'un bin tutsağa 10 yılda yaptırdığı bilinen ''Titus Tüneli'' ile ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi, Payas beldesinde bulunan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili projeler yürütülüyor.''      Hatay Turizm Derneği Başkanı Metin Kışlıoğlu ise yıllardır kentin sahip olduğu önemli değerlere rağmen turizmden hak ettiği payı alamadığını kaydetti.      Turizmdeki kötü kaderin havaalanının açılması ve Ortadoğu ülkeleriyle vizelerin kaldırılmasından sonra değişmeye başladığını vurgulayan Kışlıoğlu, ''Yıllardır kentimizin tanıtımını yapmak için büyük çaba sarf ettik. Geç de olsa emeklerimizin karşılığını almaya başladık. 'Hoşgörü Kenti' olarak farklı dine inananların bir arada yaşadığı Hatay, turizmde meyveleri toplamaya başladı. Yıllık 300 bin olan olan yerli ve yabancı turist sayımızın 2 yıl içinde 1 milyona çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu kapsamda valilik başta olmak üzere tüm kurumlar canla başla çalışıyor'' diye konuştu.      Kışlıoğlu, şu an kente yurt içinin yanı sıra Ortadoğu başta olmak üzere Almanya, Japonya, Kore, İtalya, ABD gibi ülkelerden turistlerin geldiğini söyledi.      Hatay'da, inanç turizminin yanı sıra son yıllarda termal turizmin de gelişmeye başladığını ifade eden Kışlıoğlu, bunun da turist sayısını artıran bir etken olduğunu kaydetti.      Antakya'da termal olarak hizmet veren beş yıldızlı bir otelin bulunduğunu vurgulayan Kışlıoğlu, ''Ancak önümüzdeki yıllarda bu kapsamda yeni oteller açılacak. Termal, turizmde lokomotifimiz olacak'' diye konuştu.
HOŞGÖRÜ KENTİ İNANÇ TURİZMİNDE HEDEF BÜYÜTTÜ haberi 02 Eylül 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sanat kategorisine, ilgili firma Hatay /  3018 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HOŞGÖRÜ KENTİ İNANÇ TURİZMİNDE HEDEF BÜYÜTTÜ haberi, Hatay Sanat Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sanat kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 3018 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HOŞGÖRÜ+KENTİ+İNANÇ+TURİZMİNDE+HEDEF+BÜYÜTTÜ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HOŞGÖRÜ KENTİ İNANÇ TURİZMİNDE HEDEF BÜYÜTTÜ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 21:33 https://firmarehberim.com/haber/kultur-sanat/hosgoru-kenti-inanc-turizminde-hedef-buyuttu--660 #HOŞGÖRÜ #KENTİ #İNANÇ #TURİZMİNDE #HEDEF #BÜYÜTTÜ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HOŞGÖRÜKENTİ #KENTİİNANÇ #İNANÇTURİZMİNDE #TURİZMİNDEHEDEF #HEDEFBÜYÜTTÜ #HOŞGÖRÜKENTİİNANÇTURİZMİNDEHEDEFBÜYÜTTÜ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sanat Haberleri googlepng

Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası Başarıdan Başarıya Koşuyorlar

2019 yılı Eylül ayında kurulan Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası, dinleti şeklindeki mini konserleri ardından farklı günlerde sahne alarak Hataylıların memnuniyetini kazandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Temmuz 2022 18:16
SEÇKİN İLK ŞİİR KİTABINI ÇIKARDI

Hatay Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Eğitimci ve Yaşam Rehberi Neslihan Kabuncu Seçkin Epiphania (Işıma) adlı ilk şiir kitabını Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek’e takdim etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 30 Nisan 2022 14:54
HATAY LI YAZAR DOLUNAY AKER DEN YENİ ŞİİR KİTABI

Dolunay Aker'in ikinci şiir kitabı Kol Yen Dük 2. baskısıyla yeniden yayında

İkan Alkan Düşyolu | 24 Şubat 2022 17:26
MEDENİYETLER KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER

"Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 1 Nisan'da başlayacak EXPO 2021 Hatay'ın tanıtımı için Antakya Medeniyetler Korosu, Maltepe’de konser verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Şubat 2022 11:29
USTA SANATÇILAR EXPO İÇİN SAHNE ALDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Expo 2021 Hatay tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro oyunları usta oyuncuları sanatseverler ile buluşturuyor.

Nejla Çetinoğlu | 18 Ocak 2022 16:08
HATAY IN İLK SENFONİ ORKESTRASINDAN MUHTEŞEM KONSER

Antakya Belediyesi, tamamı müzik öğretmenlerinden oluşan Hatay'ın ilk Senfoni Orkestrası ile muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 13 Ocak 2022 15:36
Üstün Yetenekli Deniz Örak Eğitime Katkı İçin Resital Verdi

Eğitime katkı amacıyla düzenlenen “Deniz Örak Piyano Resitali” Hatay Bahçeşehir Koleji’nde yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Aralık 2021 13:23
Cumhuriyet Coşkusu Konserle Taçlandırılacak

Antakya Müziği Derneği Türk Sanat müziği korosu ve Antakya Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenleyecekleri Cumhuriyet Bayramı Konseri 27 Ekim Çarşamba günü saat 20 30 da Doğuş Okulları kampüsünde (Aşağı Okçular) gerçekleştirilecek.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:10
FATMA SATAR SANATORİUM DASERTİFİKA TÖRENİ

tek MEB onaylı özel sanat akademisi olan Fatma Satar Müzik Resim ve Bale Akademisinde Sertifika Töreni..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Eylül 2021 18:30
Samandağ Kitap Günleri Nebih Nafile

Samandağ Kitap Günleri etkinlik programı çerçevesinde Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliğince fuar alanında şiir ve türküler paylaşıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Eylül 2021 14:33
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü için Sıkça Sorulan Sorular
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü En Gücel Haberler
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Firma Rehberi Nerde?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Son Güncellemeleri Neler?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hoşgörü Kenti İnanç Turizminde Hedef Büyüttü Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?