IŞIK: HÜZNÜ SEVİNCE BOĞMAK İÇİN BURADAYIZ googlepng

Samandağ Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen temmuz festivali Tekebaşı beldesindeki coşkulu etkinliklerle kutlandı.

IŞIK:+HÜZNÜ+SEVİNCE+BOĞMAK+İÇİN+BURADAYIZ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Festivalin ikinci günü gece etkinliğinde Suriyeli sanatçı Yara’nın konseri halktan yoğun ilgi gördü. Gecede Aşık Ozan Doğan’ın saz eşliğinde söylediği türkülerle halkın beğenisini topladı. Doğan kazada hayatını kaybeden Yeşilada’lı iki gencin de anısına türküler söyleyerek duygusal anlar yaşattı.   Programın sunumunu Gülizar Işık Çay yaparken, festivallerin vazgeçilmez ismi Farfur, skeçleriyle hem güldürdü hem de düşündürdü. Geceye renk katan diğer isimlerden bir tanesi de Tolga Kara’nın “Gururla Bakıyorum Dünyaya” adlı şiiri oldu. Hemen ardından Bengü müziğin hazırlayıp sunduğu Samandağ öğrencileri topluluğu “Yerel Ezgiler” sahnedeki yerini alarak saz eşliğinde türküler söyledi.   Kapanış konuşmasını Eser Işık yaptı. Işık konuşmasında, “hayatın anlamını güzelleştirmek ve hüznü sevince, acıyı mutluluğa dönüştürmek için Evvel Temmuz festivalini düzenliyoruz. Gönül isterdi ki size şiir tadında bir konuşma yapayım. Ama toprağımızı elimizden almak isteyen, yıllardır emek verip verimli hale getirdiğimiz, için de Beğdunez, Bendüra, Ihyor, Hınta, ektiğimiz toprağımıza göz diken Rüzgar Enerji Şirketlerine değinmeden geçemeyeceğim.   Bunlar sermayenin. Kapitalizmin barbarlığıyla geldiler. Tekebaşı’nın şanlı direnişiyle geri gittiler. Ve tekrar haykırıyorum. Ey para babası şirketler, sizin paranız varsa bizim Cevdet’imiz, Bayram’ımız, Gazi’miz, Cuma’mız, Leyla’mız var. Bu Tekebaşı halkını görmezden gelemezsiniz sizin pervaneleriniz varsa bizim de yüreğimiz vardır. Sermaye defol bu topraklar bizimdir. Dünyanın bütün iyiliklerini gözlerinde ve yüreğinde barındıran yitik ülkemizin Alevi – Arap halkı var”dedi.   Işık, konuşmasının sonunda festivalin düzenlenmesinde katkı sağlayan isimleri okuyarak onlara teşekkür etti.   Işık, “T.S.K ve Dayanışma Derneği, Samandağ Kalkındırma Derneği, Ankara Lükens Mobilya. İl Meclis Üyesi Sezgin Gümüş, Arif Baba Süt Ürünleri, Yücel Eryılmaz, Nidal Çay’a, Arkadaş Karataş’a Özcan Balıkçı’ya, Erkan Sağlamtaş’a, Tolga Kara’ya, Erman Balıkçı’ya, Hakan Güngör’e, Cumali Taş’a, Birden Birat Uysal, İnan Karataş’a, Nemci Oğul’a, Tarık Demir’e, Gülizar Işık Çay’a, Farfur’a, Raks Düğün Salonu mekan sahibi Garip Aslan’a ve emeği geçen öğretmen öğrenci herkese teşekkür ediyorum.”
IŞIK: HÜZNÜ SEVİNCE BOĞMAK İÇİN BURADAYIZ haberi 21 Temmuz 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sanat kategorisine, ilgili firma Hatay /  5365 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
IŞIK: HÜZNÜ SEVİNCE BOĞMAK İÇİN BURADAYIZ haberi, Hatay Sanat Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sanat kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 5365 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
IŞIK:+HÜZNÜ+SEVİNCE+BOĞMAK+İÇİN+BURADAYIZ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
IŞIK: HÜZNÜ SEVİNCE BOĞMAK İÇİN BURADAYIZ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 13 Mayıs 2024 Pazartesi 04:33 https://firmarehberim.com/haber/kultur-sanat/isik-huznu-sevince-bogmak-icin-buradayiz--84 #IŞIK: #HÜZNÜ #SEVİNCE #BOĞMAK #İÇİN #BURADAYIZ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #IŞIK:HÜZNÜ #HÜZNÜSEVİNCE #SEVİNCEBOĞMAK #BOĞMAKİÇİN #İÇİNBURADAYIZ #IŞIK:HÜZNÜSEVİNCEBOĞMAKİÇİNBURADAYIZ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sanat Haberleri googlepng

Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası Başarıdan Başarıya Koşuyorlar

2019 yılı Eylül ayında kurulan Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası, dinleti şeklindeki mini konserleri ardından farklı günlerde sahne alarak Hataylıların memnuniyetini kazandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Temmuz 2022 18:16
SEÇKİN İLK ŞİİR KİTABINI ÇIKARDI

Hatay Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Eğitimci ve Yaşam Rehberi Neslihan Kabuncu Seçkin Epiphania (Işıma) adlı ilk şiir kitabını Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek’e takdim etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 30 Nisan 2022 14:54
HATAY LI YAZAR DOLUNAY AKER DEN YENİ ŞİİR KİTABI

Dolunay Aker'in ikinci şiir kitabı Kol Yen Dük 2. baskısıyla yeniden yayında

İkan Alkan Düşyolu | 24 Şubat 2022 17:26
MEDENİYETLER KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER

"Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 1 Nisan'da başlayacak EXPO 2021 Hatay'ın tanıtımı için Antakya Medeniyetler Korosu, Maltepe’de konser verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Şubat 2022 11:29
USTA SANATÇILAR EXPO İÇİN SAHNE ALDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Expo 2021 Hatay tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro oyunları usta oyuncuları sanatseverler ile buluşturuyor.

Nejla Çetinoğlu | 18 Ocak 2022 16:08
HATAY IN İLK SENFONİ ORKESTRASINDAN MUHTEŞEM KONSER

Antakya Belediyesi, tamamı müzik öğretmenlerinden oluşan Hatay'ın ilk Senfoni Orkestrası ile muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 13 Ocak 2022 15:36
Üstün Yetenekli Deniz Örak Eğitime Katkı İçin Resital Verdi

Eğitime katkı amacıyla düzenlenen “Deniz Örak Piyano Resitali” Hatay Bahçeşehir Koleji’nde yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Aralık 2021 13:23
Cumhuriyet Coşkusu Konserle Taçlandırılacak

Antakya Müziği Derneği Türk Sanat müziği korosu ve Antakya Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenleyecekleri Cumhuriyet Bayramı Konseri 27 Ekim Çarşamba günü saat 20 30 da Doğuş Okulları kampüsünde (Aşağı Okçular) gerçekleştirilecek.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:10
FATMA SATAR SANATORİUM DASERTİFİKA TÖRENİ

tek MEB onaylı özel sanat akademisi olan Fatma Satar Müzik Resim ve Bale Akademisinde Sertifika Töreni..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Eylül 2021 18:30
Samandağ Kitap Günleri Nebih Nafile

Samandağ Kitap Günleri etkinlik programı çerçevesinde Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliğince fuar alanında şiir ve türküler paylaşıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Eylül 2021 14:33
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz için Sıkça Sorulan Sorular
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz En Gücel Haberler
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Firma Rehberi Nerde?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz En Popüler Haber Listesi Nerede?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Son Güncellemeleri Neler?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Işik: Hüznü Sevince Boğmak İçin Buradayiz Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?