ZUBARİ SAMANDAĞ I ANLATTI googlepng

Gazeteci, araştırmacı İsmail Zubari Samandağ üzerine yazdığı “Doğu Akdeniz’in Asi Coğrafyası Samandağ” adlı kitabı yayınlandı. Konuyla ilgili gazetemize bir açıklamada bulunan Zubari Samandağ’ın zengin bir tarih ve kültür birikimine sahip olduğunu belirterek amacının bu zenginliği insanlara tanıtmak ve ilgilenecek insanlara kaynak kitap sağlamak olduğunu ifade etti.
ZUBARİ+SAMANDAĞ+I+ANLATTI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Kitabın dört ana başlıktan olduğunu vurgulayan Zubari kitapla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi. “ Hazırladığım kitap tarih, doğal yapı ve kültür ana başlıklarını yanında konunun uzmanlarıyla yaptığım röportajlardan oluşuyor. Günümüzden 43 000 yıl öncesine kadar inen somut veriler var elimizde. Kazılar devam ettikçe daha eskilere gideceğimiz anlaşılıyor. Samandağ’ın doğal yapısı da en az tarihi kadar zengin bir coğrafya. Burada defne ve yabani bitki örtüsü oldukça ilgi çekici. Bu yabani bitki örtüsü içerisinde tıbbi aromatik değeri olan çok sayıda çeşit vardır. Üçüncü bölüm kültür konularının işlendiği ilginç bilgiler içeriyor. Farklı etnik yapıların gelen görenekleri, ortak bayramları ve birbirlerinden etkileşimleri irdelenmeye çalışıldı. Son bölümde konunu uzmanlarıyla yaptığım röportajlar var. Burada Prof. Ataman Demir’in Samandağ’da yaşamış İngiliz Konsolos John Barker hakkında verdiği ilginç bilgilerin yanı sıra Prof. Dr. Sancar Ozaner’le Hatay ve Samandağ’ın jeolojik oluşumu, Doç. Hatice Pamir’le arkeolojik kazılar ve Doç. Şükran Yalçın Özdilek’le deniz kaplumbağaları ve yaşam döngüleriyle ilgili bilgiler okurların ilgisini çekeceğine inanıyorum. Kitabın basımına katkıda bulunan Samandağ Hizmet Vakfına teşekkür ederim” CANAN AŞKAROĞLU
ZUBARİ SAMANDAĞ I ANLATTI haberi 16 Haziran 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sanat kategorisine, ilgili firma Hatay / Antakya muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  551 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
ZUBARİ SAMANDAĞ I ANLATTI haberi, Hatay Antakya Sanat Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Sanat kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 551 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ZUBARİ+SAMANDAĞ+I+ANLATTI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ZUBARİ SAMANDAĞ I ANLATTI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 17 Haziran 2024 Pazartesi 08:48 https://firmarehberim.com/haber/kultur-sanat/zubari-samandag-i-anlatti-25715?id=25715&sayfa=5 #ZUBARİ #SAMANDAĞ #I #ANLATTI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ZUBARİSAMANDAĞ #SAMANDAĞI #IANLATTI #ZUBARİSAMANDAĞIANLATTI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sanat Haberleri googlepng

HEM SANAT HEM KÜLTÜR BİR ARADA

Hatay Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen 1. Hatay Komedi Oyunları Festivali’nde sahne sırası usta oyuncular Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey’in oldu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Ekim 2019 20:16
Serengil Medeniyetler Korosu’yla sahne aldı

Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü felsefesiyle yola çıkan Medeniyetler Korosu her Cumartesi günü sevenleri ile buluştuğu bir sahne performansını daha başarıyla gerçekleştirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Ekim 2019 12:22
Seren Serengil ve Medeniyetler Korosu Aynı Sahnede

Seren Serengil ve Medeniyetler Korosu Aynı Sahnede

Mehmet Katırcıoğlu | 18 Ekim 2019 16:20
SELAMİ ŞAHİN HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

Müzikal kariyerinde 50 yılını dolduran ünlü sanatçı, "Eskimeyen Şarkılar" konseptiyle Sümerler Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 15 Ekim 2019 13:04
Kardeş Korolardan Muhteşem Konser

Hatay Valiliği , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) organizesi uzun bir süredir Cumartesi günleri konserleri ile izleyici karşısında olan Antakya Medeniyetler Korosu ile birlikte bu hafta sahne alan Leverkusen Musiki Cemiyeti Korosu muhteşem bir konser programına imza attılar.

Mehmet Katırcıoğlu | 15 Ekim 2019 12:43
İlkay Akkaya konseri bugün

Ünlü Sanatçı İlkay Akkaya, konseri bugün

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 07 Ekim 2019 14:54
Medeniyetler Korosu 20 Bin Kişiye Konser Verdi

Bir dizi konserler vermek üzere Amerika Birleşik Devletlerine giden Antakya Medeniyetler Korosu Washington'da 20 bin kişiye konser verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 30 Eylül 2019 13:50
Medeniyetler Korosu 24 Saatte Üç Kıta

Hatay'da bir arada yaşama kültürünün sahnede vücut bulmuş hali olan gururumuz Antakya Medeniyetler Korosu bir günde üç kıta'da konser vererek bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Eylül 2019 15:49
Muhteşem Bir Konser İle Sezona Start Verdiler

Hatay Valiliği , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) organizesi ile her Cumartesi günü sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu yaz tatili dolayısıyla verilen aranın ardından yeniden başladığı konserler serisine muhteşem bir konser ile start verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 16 Eylül 2019 12:15
ZÜLFÜ LİVANELİ YILLAR SONRA HATAY’DA

Zülfü Livaneli ile Sevdalım Hayat ekibi Kerki Solfej konserlerinde dinleyicileriyle buluşmaya devam ediyor

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 13 Eylül 2019 12:36
Zubari Samandağ I Anlatti Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Zubari Samandağ I Anlatti için Sıkça Sorulan Sorular
Zubari Samandağ I Anlatti En Gücel Haberler
Zubari Samandağ I Anlatti Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Zubari Samandağ I Anlatti Firma Rehberi Nerde?
Zubari Samandağ I Anlatti Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Zubari Samandağ I Anlatti Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Zubari Samandağ I Anlatti En Popüler Haber Listesi Nerede?
Zubari Samandağ I Anlatti Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Zubari Samandağ I Anlatti İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Zubari Samandağ I Anlatti Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Zubari Samandağ I Anlatti Son Güncellemeleri Neler?
Zubari Samandağ I Anlatti Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Zubari Samandağ I Anlatti Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Zubari Samandağ I Anlatti Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?