BEYİN YORGUNLUĞUNU ÖNLEMENİN YOLLARI googlepng

Dikkat eksikliği, algılama bozukluğu, unutkanlık gibi belirtilerle ortaya çıkan beyin yorgunluğu, iş ve sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Beyin yorgunluğunu atmak ve beyin sağlığını korumak için günlük yaşam içinde uygulanabilecek birkaç basit öneriyi dikkate almak önem taşıyor. Memorial Şişli Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, beyin yorgunluğu ile başa çıkmanın yolları hakkında bilgi verdi.
BEYİN+YORGUNLUĞUNU+ÖNLEMENİN+YOLLARI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Yoğun iş temposu beyni yoruyor Beyin yorgunluğunun belirtileri genellikle Alzheimer hastalığı ile karıştırılmaktadır. Ancak Alzheimer hastalığı genetik faktörlere dayanmıyorsa genellikle 65 yaş sonrası ortaya çıkmaktadır. Beyin yorgunluğu ise özellikle yoğun iş yaşamı olan herkesin karşılaşabileceği bir durumdur. Beyin yorgunluğuna neden olabilecek birçok faktör bulunmaktadır. Rahatsızlığın giderilebilmesi için beyin yorgunluğuna neden olan faktör ya da faktörlerin belirlenebilmesi gerekmektedir. Fazla stres yükü Çalışma alanın konforsuz olması Uyku kalitesi ve süresinin az olması Elektronik cihazlar Kişinin kendisine ve ailesine yeteri kadar zaman ayıramaması Yanlış beslenme alışkanlıkları Bazı metabolizma hastalıkları ve çeşitli rahatsızlıklar Sevdiğiniz kişiler ve işlerle vakit geçirin Beyin yorgunluğundan kurtulmanın ve zihni temizlemenin en iyi yolu kişinin kendisine zaman ayırmasıdır. Troitin yeterince çalışmaması gibi beyin yorgunluğuna sebep olan başka bir rahatsızlık varsa bu hastalığın da belirlenip tedavi edilmesi gerekir. Mesai saatlerinin dışında işle ilgili düşüncelerden uzak durmak ve hobilerle uğraşmak beyin yorgunluğunun tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır. Günün yorucu ve stresli kısmından uzaklaşıp insanların kendisine zaman ayırması gerekmektedir. Bu zamanlarda özellikle toprakla zaman geçirmek ve çıplak ayakla toprağa basmak vücuttaki elektro manyetik yükün boşalmasını sağlamaktadır. B,C ve E vitamini alın Beyin yorgunluğu yaşamamak için düzenli beslenmek ve öğünleri atlamamak gerekmektedir. Zihin yorgunluğu yaşayan kişilerde unutkanlık görüldüğü unutulmamalıdır. Bununla başa çıkabilmek için ceviz, fındık, damarlı yeşil sebzeler ve zeytinyağlı yiyecekleri tüketmek önemlidir. Bunların yanında B,C ve E vitaminleri desteği ya da bu vitaminleri içeren belinlerin tüketilmesi ihmal edilmemelidir. Sporun da beyin yorgunluğuna iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Günlük yapılan egzersizler özellikle unutkanlık yaşanmasının önüne geçebilmektedir.
BEYİN YORGUNLUĞUNU ÖNLEMENİN YOLLARI haberi 16 Ocak 2017 12:35 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay / Antakya muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  451 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
BEYİN YORGUNLUĞUNU ÖNLEMENİN YOLLARI haberi, Hatay Antakya Sağlık Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 451 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BEYİN+YORGUNLUĞUNU+ÖNLEMENİN+YOLLARI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
BEYİN YORGUNLUĞUNU ÖNLEMENİN YOLLARI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 21 Mayıs 2024 Salı 18:20 https://firmarehberim.com/haber/saglik/beyin-yorgunlugunu-onlemenin-yollari-80467?id=80467&sayfa=10 #BEYİN #YORGUNLUĞUNU #ÖNLEMENİN #YOLLARI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #BEYİNYORGUNLUĞUNU #YORGUNLUĞUNUÖNLEMENİN #ÖNLEMENİNYOLLARI #BEYİNYORGUNLUĞUNUÖNLEMENİNYOLLARI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

TALASEMİ HASTALARINI BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu' nda hasta ve hasta yakınlarına yönelik ‘’Talasemi ve Orak Hücre Anemi’de En Güncel Tedaviler’’ adı altında eğitim semineri düzenledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ekim 2016 00:00
HEM BEDEN HEM RUH SAĞLIĞI İÇİN YÜRÜYÜN

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü. Yürüyüş yapmak insana hem ruh hem sağlık açısından iyi geliyor. Sporun, doğada yürüyüş yapmanın artık bir tedavi şekli haline dönüştüğünü söyleyen Liv Hospital Sağlıklı Yaşam ve Check up Uzmanı Dr. Eren Eroğlu “Yürümek, zaman mekan tanımadan tüm koşullar altında yapılması mümkün bir spordur” diyor. Uzm. Dr. Eren Eroğlu yürüyüş yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

| 03 Ekim 2016 00:00
AKADEMİ HASTANESİ SÜT GÜNÜNDE SÜT DAĞITTI

Özel Antakya Akademi Hastanesi, 28 Eylül Dünya Okul Süt Günü etkinlikleri kapsamında hastanedeki tüm hastalara ve personele süt dağıtımında bulundu.

| 01 Ekim 2016 00:00
UZUN SÜRE EMEN BEBEKLER DAHA AZ HASTALANIYOR

VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Çelikkol, 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle emzirme konusunda annelere ve anne adaylarına bazı bilgiler verdi. Çelikkol, uzun süre anne sütü almış bebeklerin daha az hastalandıklarını, hastalansalar bile daha hafif atlattıkları anlattı.

Nejla Çetinoğlu | 30 Eylül 2016 00:00
“Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı”

Kanserden ölümlerin yüzde 14’ünden sorumlu olan meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor. Meme kanserinin çok yaygın bir hastalık olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı ve Meme Sağlığı Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Metin Çakmakçı, “Her yıl 1,4 milyon kadına meme kanseri tanısı konuyor. Yeni doğmuş bir kız çocuğunun ömrü boyunca meme kanserine yakalanma riski ise yaklaşık yüzde 12, bu çok yüksek bir oran” dedi. Prof. Dr. Çakmakçı meme kanserinden korunmak için sihirli**

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 29 Eylül 2016 00:00
HER YAŞTA KALBİ KORUMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT EDİN

Tüm dünyada yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan kalp hastalıkları, anne karnından başlayarak yer yaş grubunda görülüyor. Yeni doğan her bin bebeğin yaklaşık 8’i doğuştan kalp hastalığı ile dünyaya geliyor. Erişkin dönemde ise geçmişte ileri yaş hastalığı olarak kabul edilen kalp hastalıkları; yaşam kalitesini olumsuz etkileyen koşul, beslenme, egzersizden uzak hareketsiz yaşam ve yoğun strese bağlı olarak gençlerde de sıklıkla ortaya çıkabiliyor. Yaşamın her evresind**

Nejla Çetinoğlu | 28 Eylül 2016 00:00
UZUN VE MUTLU EVLİLİĞİN SIRRI: İYİ EVLİLİĞİN BİR BEDELİ VAR

Dünyanın en ünlü çiftlerinden Angelina Jolie ve Brad Pitt'in boşanma kararı alması yeniden “Büyük bir sevgi ve heyecanla başlayan ilişkiler neden günün birinde sona eriyor?” sorusunu gündeme taşıdı. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a göre, evrendeki gizli psikolojik kanunlardan biri olan ‘karşılıklılık’ ilkesi evlilik için de geçerli. “İyi bir evlilik için ciddi bir bedel ödenmesi gerekir” diyen Prof. Dr. Tarhan, “Eşimle nasıl mutlu olurum, birbirimizin ihtiyaçlarını nasıl anlar ve gideririz**

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Eylül 2016 00:00
SONBAHAR HASTALIKLARINA KARŞI ÖNLEMİNİZİ ALIN

Güneşin etkisini kaybetmeye başladığı ve sıcaklığın bir yükselip bir azaldığı sonbahar aylarında enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı artıyor. Okulların açılmasıyla birlikte özelikle çocukların toplu olarak bir arada bulunması ve kapalı alanlarda geçirilen sürenin artması, enfeksiyon hastalıklarının hızla yayılmasına neden olabiliyor. Sıcaklık, rüzgar, nem gibi faktörlerin mevsimle birlikte değişmesinden olumsuz etkilenen bağışıklık sistemini güçlendirmek, enfeksiyonlara karşı alınabilecek**

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 22 Eylül 2016 00:00
HATAY’ DA BİR İLK

15 yıldır sol gözde görememe şikayeti ile Özel Antakya Akademi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yasin MERSİN’e başvuran Osman Ebu Encirani isimli hastaya kornea nakil ameliyatı başarı ile yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 08 Eylül 2016 00:00
Ani hava değişimleri sağlığı olumsuz etkiliyor

Vücudumuzun ısısını koruyan en önemli doğal mekanizması sinir sistemimiz ve cildimizdeki kan damarlarının sıcakta genişleyerek, soğukta ise büzülerek vücut ısısını stabil tutmasıdır. Anadolu Sağlık Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Sönmez, ani sıcak – soğuk hava değişimine maruz kalındığında eğer uygun giysiler giyerek korunmazsak vücudumuzun ısı koruma mekanizmalarının yetersiz kalabileceğini ve üşütebileceğimizi belirtiyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Eylül 2016 00:00
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari için Sıkça Sorulan Sorular
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari En Gücel Haberler
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Firma Rehberi Nerde?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari En Popüler Haber Listesi Nerede?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Son Güncellemeleri Neler?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Beyin Yorgunluğunu Önlemenin Yollari Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?