HATAY BAROSU'NUN 67. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ googlepng

BARO BAŞKANI AKGÖL: ''SAVUNMANIN ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLANMALI VE ANAYASAL GÜVENCEYE KAVUŞTURULMALI''
HATAY+BAROSU+#39;NUN+67.+KURULUŞ+YIL+DÖNÜMÜ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, savunmanın bağımsızlığı ve özgürlüğünün anayasal güvenceye kavuşturulması gerektiğini belirterek, ''Savunma, Anayasa'da 'yargı' başlığı altında bağımsızlığı ve özgürlüğü gözetilerek, ayrıca düzenlemelidir'' dedi.      Akgöl, Hatay Barosu'nun, kuruluşunun 67. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, yönetim kurulu üyeleriyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundular      Meslek ve savunma sorunlarının tüm talep ve çabalara rağmen her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Akgöl, şöyle devam etti:      ''Resmi kurumlarda yasa gereği sağlanması gereken bilgi ve belgeye ulaşma konusunda gerekli alt yapı oluşturulmamıştır. Türkiye'de hukuk eğitimi ve öğretimi, mevcut durumu itibariyle istenilen düzeyde değil. Bu nedenle koşulları oluşmadan Hukuk Fakülteleri'nin açılmasına, mevcut fakültelerinde öğrenci sayısının arttırılmasına izin verilmemeli. Mesleğimizin geleceği açısından son derece hayati önemi olan sınav kurumunun tekrar yasalaşması sağlanmalı.      Ceza yargılamasında iddia ile savunma arasında eşitlik kurulmamıştır. Ülkemizde adli kolluk tüm kurum ve kuralları ile kurulmalı, genel kolluk ile arasında görev ve yetki alanı sınırlarını belirleyen yasal bir düzenleme yapılmalıdır. 5560 sayılı kanunla Ceza Muhakemesi Kanunu ve Türk Ceza Kanununda yapılan değişiklikler ile savunma hakkına önemli ölçüde kısıtlama getirilmiş, adil yargılanma hakkı zedelenmiş, baroların ve avukatlık mesleğinin bir kısım kazanımları ortadan kaldırılmıştır.''      Son günlerde ülke gündemine gelen iki dilde eğitim ve özerklik taleplerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Akgöl, bunu Cumhuriyet ilkelerine, ulus devlet ve üniter yapıya, birlik ve beraberliğe yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiklerini kaydetti.      Akgöl, Avrupa Birliği'ne yönelik üyelik konusunda da ulusal bağımsızlık ve yararlarından, egemenlik haklarından ödün verilmeden müzakerelerin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.    
HATAY BAROSU'NUN 67. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ haberi 24 Aralık 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay /  3419 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HATAY BAROSU'NUN 67. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 3419 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+BAROSU+#39;NUN+67.+KURULUŞ+YIL+DÖNÜMÜ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATAY BAROSUveamp;#39;NUN 67. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 01 Mayıs 2024 Çarşamba 18:47 https://firmarehberim.com/haber/saglik/hatay-barosunun-67-kurulus-yil-donumu--2453?id=2453&sayfa=2 #HATAY #BAROSUveamp;#39;NUN #67. #KURULUŞ #YIL #DÖNÜMÜ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HATAYBAROSUveamp;#39;NUN #BAROSUveamp;#39;NUN67. #67.KURULUŞ #KURULUŞYIL #YILDÖNÜMÜ #HATAYBAROSUveamp;#39;NUN67.KURULUŞYILDÖNÜMÜ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

Aşı Hayat Kurtarır

Hatay Tabip Odası (HTO) Başkanı Dr. Sadık Nazik, geldiğimiz aşamada pandemi ile mücadelenin en önemli unsurunun aşı tereddüdünü yok etmek olduğunu söyledi, “Aşı Hayat Kurtarır” mesajını verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Eylül 2021 16:11
Aile Sağlığı Merkezi Protokolü İmzalandı

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Dörtyol İlçemize bağlı Yeniyurt Mahallesi’nde yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yapım protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ağustos 2021 13:05
KURBAN BAYRAMI ve BESLENME

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber evlerde bayram sofraları için hazırlıklar da yavaş yavaş başlıyor.

Nejla Çetinoğlu | 19 Temmuz 2021 13:21
KADIN VOLEYBOL TAKIMI ANTRENMANLARA BAŞLADI

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ın Onursal Başkan olduğu, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir yönetimindeki Samandağ Belediyesi Spor Kulübü, bünyesinde bulunan Kadın Voleybol takımı antrenmanlara başladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 05 Haziran 2021 11:35
Kan Bağışlayan Can Bağışlar

Antakya Defne Rotary Kulübü, Antakya Defne Interact kulübü ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ocak 2021 14:41
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İNCELEMELERDE BULUNDU

Hatay İl sağlık Müdürü Sayın Dr. Mustafa HAMBOLAT, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Ali PEKMEZCİ ve Halk Sağlığı Hizmetleler Başkanı Dr. Mehmet ÖZDOĞAN refakatinde Hatay Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2021 17:17
Bebek Dostu Hastanelere Plaket Verildi

Pandemi gündemi ile alakalı olarak hastanelerimizde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler üzerine durum değerlendirmesi ve çok yönlü istişareler gerçekleştirildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 13 Ocak 2021 10:50
HESOB ve ATSO Başkanlarından sağlık Müdürü’ne Ziyaret

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir TEKSÖZ ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu(ATSO) Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT’a makamında ziyaret gerçekleştirdiler.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2021 12:20
ÇOCUKLAR DOKTOR AMCALARINI KAYBETTİ

HATAY'IN SEVİLEN DOKTORU ADNAN EZELSOY VEFAT ETTİ.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 31 Aralık 2020 15:15
Ayyıldız’a Son Görev

Reyhanlı – Antakya Karayolunda, Afrin’den dönen sağlık çalışanlarını taşıyan aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Durmuş Ayyıldız için resmi tören düzenlendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 29 Aralık 2020 15:52
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü En Gücel Haberler
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Firma Rehberi Nerde?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Son Güncellemeleri Neler?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay Barosu&Amp;#39;Nun 67. Kuruluş Yil Dönümü Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?