HATAY DA BİR İLK googlepng

Antakya’ da meme kanseri nedeniyle göğüslerinden birini kaybeden Güldane Gözel isim hastaya, Özel Antakya Akademi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet DUYMAZ tarafından karın dokusundan yeni bir meme yapıldı.

HATAY+DA+BİR+İLK+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay'da ilk kez yaptıkları başarılı bir operasyonla, meme kanseri nedeniyle bir göğsünü kaybeden hastaya, kendi karın dokularından yeni göğüs yapıldı. Op. Dr. Ahmet DUYMAZ, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu ve her 9 kadından birinin iyi ya da kötü huylu meme kitlesi sebebiyle ameliyat olmak durumunda kaldığını söyledi. Meme kanseri tanısı ile travma yaşayan kadın hastaların, tedavi sürecinde göğüslerinin alınması ile birlikte ikinci bir travma ile karşılaştıklarını belirten Op. Dr. DUYMAZ, bu nedenle hastalarda bu kez psikolojik rahatsızlıkların baş gösterdiğini anlattı. Memenin alınması gereken durumlarda kadınların kendilerini eksik veya çirkin hissettiğini dile getiren Op. Dr.Ahmet DUYMAZ, şöyle dedi:"İlk defa Hatay'da bu uygulamayı gerçekleştirdik. Uygulanan yöntemle, hastanın karın alt bölgesinde bulunan dokuları kullanarak, 'micro cerrahi' operasyonuyla meme bölgesine yerleştirdik. Bu hastamıza, hastanın kendi dokusunu kullanarak yani flep cerrahisi ile meme oluşturduk. Bunun için karın bölgesinden doku transferi yaptık. Aynı zamanda estetik olarak karın germe ameliyatı da aynı anda gerçekleştirilmiş oluyor.’’Kanser tedavisinin önemli bölümünü tamamlayan kadınların gerekli tetkik ve incelemeler ardından uygulama için hastaneye geldiğini dile getiren Dr. Duymaz, operasyon gerçekleştirilecek kadınlar için aranan tek şartın hastanın genel sağlık durumu ve uyumu olduğunu kaydetti. Bu yöntemi duyarak bilgi almak isteyen hastalara ayrıntılı bilgi verdiklerini belirten Op. Dr. Ahmet DUYMAZ, şöyle devam etti:"Yöntemin Hatay'da da yapılabildiğini anlattıktan sonra hastamıza işlem öncesi psikolojik destek sağladık. Hastamıza yaklaşık 5 saat süren bir cerrahi operasyon ile meme yerleştirdik. Uygulama sonrası hastamız 7 gün boyunca gözetim altında kaldı. Bu uygulama kanser tedavisine herhangi bir etkisi olmadığı gibi hastanın yeni göğsüne kavuşmasının verdiği psikolojik moralle de tedaviye yardımcı oluyor. Uzuv eksikliğini hisseden kadınlar, depresif olarak sıkıntı çekiyor. Göğsünü kaybeden sağlıklı kadınlar, 'meme rekonstrüksiyonu' yöntemiyle yeni göğüs yaptırabilirler."Hasta Güldane Gözel ise, 7 yıl önce, kanser nedeniyle sağ memesini kaybettiğini belirterek, "Yapılan meme ile vücudum eski haline geldi. Ameliyat sonrası hiçbir ağrı çekmedim. Özel Antakya Akademi Hastanesi’ndeki tedavim süresince doktorum bana moral verdi. Aldığım ilaçlar sayesinde çok kısa sürede iyileştim. Ameliyat sonrası hiçbir problem yaşamadan mutlu bir şekilde hastaneden taburcu oldum, tüm ilgi ve özverili çalışmalarından dolayı Özel Antakya Akademi Hastanesi yönetimine, çalışanlarına ve doktorum Op. Dr. Ahmet DUYMAZ’ a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
HATAY DA BİR İLK haberi 16 Ocak 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay /  2992 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HATAY DA BİR İLK haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2992 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+DA+BİR+İLK+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATAY DA BİR İLK Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 02:20 https://firmarehberim.com/haber/saglik/hatay-da-bir-ilk--15243 #HATAY #DA #BİR #İLK #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HATAYDA #DABİR #BİRİLK #HATAYDABİRİLK #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

DEFNE DEVLET HASTANESİNDE SON NOKTA

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un Defne Devlet Hastanesi arazisi ile ilgili başlatılan tartışmalar sonrasında verdiği soru önergesine Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Ocak 2023 14:51
ARTIK HASTALARIMIZ ADANA’YA GİTMEYECEK

Hastalar ihtiyaçlarını Antakya ve İskenderun’da açılan merkezlerden sağlayacaklar. Hatay’ın Antakya İlçesinde Kızılay Aferez ve Trambosit Kan Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:34
Özel Sağlık Kuruluşları Hatay’da Buluştu.

Özel sağlık kuruluşları yöneticileri ile bir araya gelinerek sektörün sorunları ve geleceğine ilişkin konularda istişare edildiği toplantı Anemon Otel’de gerçekleşti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 17:10
Sağlıkçılar Hak Arayışında

Doktorlar ve sağlık personeli, dün özlük sosyal hakları için işbaşı yapmadı. Acil vakalar harici dün ASM’ler ile devlet hastanelerinde işler durdu, poliklinikler yapılmadı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 17 Haziran 2022 13:29
RESÜSİTASYON SEMPOZYUMU HATAY’DA DÜZENLENİYOR

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği,Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’nin en etkili Resüsitayon ( Yeniden Canlandırma) Sempozyumu olan 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST 2022 Hatay’da düzenleniyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Mayıs 2022 16:59
Aile Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu'nun katkılarıyla İskenderun ilçemizin Kurtuluş mahallesinde yaptırılacak olan Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Nejla Çetinoğlu | 17 Ocak 2022 15:43
İl Sağlık Müdürü Hampolat tan 112 Acile ziyaret

112 Komuta Kontrol Merkezi ve Antakya 15 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, vatandaşlardan gelen ve ekiplere yönlendirilen çağrıları değerlendirdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 11 Aralık 2021 14:32
Pera Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi

Psikolojik Danışman, Psikolog, Terapi, Psikoloji

| 29 Kasım 2021 20:01
MEME KANSERİ FARKINDALIĞINI ARTIRICI EĞİTİM

Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Dr. Selda Bağdadioğlu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendiğini söyledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Ekim 2021 16:11
Samandağ devlet hastanesinde halkın mahremiyetini hiçe sayan uygulama

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Abdullah GÜL " Samandağ Devlet Hastanesinde EKG çekim işleminin bayan hastalara hasta haklarına aykırı olmasına rağmen erkek personele çektirilmesi Samandağ halkına yapılan zulüm ve kanunsuzlukla ilgili yaptığımız açıklamamın ardından anında çözüm geldi." dedi

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:01
Hatay Da Bir İlk Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay Da Bir İlk için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Da Bir İlk En Gücel Haberler
Hatay Da Bir İlk Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay Da Bir İlk Firma Rehberi Nerde?
Hatay Da Bir İlk Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay Da Bir İlk Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay Da Bir İlk En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay Da Bir İlk Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay Da Bir İlk İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay Da Bir İlk Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay Da Bir İlk Son Güncellemeleri Neler?
Hatay Da Bir İlk Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay Da Bir İlk Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay Da Bir İlk Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?