Kalbini seven spor yapsın googlepng

Düzenli egzersizin faydaları saymakla bitmiyor, bilimsel çalışmalar düzenli egzersizin kalpten, kemik sağlığına kadar vücuttaki bütün sistemleri olumlu etkilediğini gösteriyor. Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen “Düzenli yapılan egzersizler; başta kalp ve akciğer fonksiyonlarını olumlu yönde etkilerken, kan basıncının düşürülmesine de yardımcı oluyor. Vücuttaki yağ oranını azaltıyor, LDL (kötü huylu kolesterol) düzeyini düşürüyor, HDL (iyi huylu kolesterol) düzeyini artırıyor, stres ve depresyona direnci artırıyor, ortopedik yaralanmaların oranını azaltıyor. Yapılan araştırmalar, kalp krizi geçirdikten sonra egzersiz programına katılan hastalarda ölüm riskinin, katılmayanlara göre yüzde 20-25 oranında azaldığını gösteriyor” diyor.
Kalbini+seven+spor+yapsın Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Bugün dünyadaki en önemli ölüm sebeplerinden biri kalp hastalıkları. Öyle ki, dünyada yaklaşık her üç kişiden biri kalp krizi sonucu hayatını kaybediyor. Koroner kalp hastalığından ölenlerin ise % 25’i hayatları boyunca bu durumdan habersiz yaşıyorlar. Egzersiz yapmak ise kalbe iyi geliyor. Yaşa ve sağlık durumuna göre egzersiz şeklinin belirlenmesi çok önemli. Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, “Kalp sağlığınızı korumak için doktorunuza danışarak, haftada en az 4 gün 30-60 dakika süreyle egzersiz yapın. Bunun için yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir ya da yüzebilirsiniz. Egzersizleri hafif bir yemeğin ardından 1-2 saat sonra uygulayın. Eğer bir kerede 30 dakika süreyle egzersiz yapamayacak durumdaysanız, bu süreyi 5'er veya 10'ar dakikalık seanslara bölmeyi tercih edin” şeklinde konuşuyor.Açık alanda yapılan egzersizlerde aşırı sıcak veya aşırı soğuktan kaçınılmalı.Kan basıncını (tansiyon) kontrol etmede egzersizin çok büyük önem taşıdığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, “Uzmanlar, özellikle yüksek kan basıncı (hipertansiyon) sorunu olan kişilere düzenli egzersiz öneriyor. Ancak açık havada egzersiz yapılıyorsa aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalardan kaçınmak gerekiyor. Genellikle 35 yaş üzerinde kişilerin spor yapmaya başlamadan önce kardiyak yönden araştırılmaları, fizik muayene, EKG, gerekirse ekokardiyografi ve egzersiz testiyle değerlendirilmeleri gerekir” diyor.Hastalığınıza göre egzersiz yapın Tansiyon, diyabet ya da osteoporoz gibi hastalıkların düzenli egzersiz yapmaya engel olduğunu düşünenlerin yanıldığını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, bu tür kronik hastalıkları olanların dahi yaşam kalitelerini yükseltmek için doktorlarına danışarak düzenli egzersiz yapabileceklerini belirtiyor. Egzersizin faydaları Kalp hastalıklarını engellemeye yardımcı olur Sigarayı bırakmayı kolaylaştırır Çocukların kalp sağlığı için iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlar Bağışıklık sistemini güçlendirir Yüksek tansiyonlu kişilerin tansiyonunu dengeler Stres, depresyon ve kaygının azalmasına yardımcı olur Kilo kontrolüne yardımcı olur Daha sağlıklı bir yaşam sürülmesini sağlar
Kalbini seven spor yapsın haberi 05 Mayıs 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay / Antakya muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  306 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Kalbini seven spor yapsın haberi, Hatay Antakya Sağlık Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 306 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Kalbini+seven+spor+yapsın Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Kalbini seven spor yapsın Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 09:56 https://firmarehberim.com/haber/saglik/kalbini-seven-spor-yapsin--25284 #Kalbini #seven #spor #yapsın #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Kalbiniseven #sevenspor #sporyapsın #Kalbinisevensporyapsın #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

DEFNE DEVLET HASTANESİNDE SON NOKTA

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un Defne Devlet Hastanesi arazisi ile ilgili başlatılan tartışmalar sonrasında verdiği soru önergesine Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Ocak 2023 14:51
ARTIK HASTALARIMIZ ADANA’YA GİTMEYECEK

Hastalar ihtiyaçlarını Antakya ve İskenderun’da açılan merkezlerden sağlayacaklar. Hatay’ın Antakya İlçesinde Kızılay Aferez ve Trambosit Kan Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:34
Özel Sağlık Kuruluşları Hatay’da Buluştu.

Özel sağlık kuruluşları yöneticileri ile bir araya gelinerek sektörün sorunları ve geleceğine ilişkin konularda istişare edildiği toplantı Anemon Otel’de gerçekleşti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 17:10
Sağlıkçılar Hak Arayışında

Doktorlar ve sağlık personeli, dün özlük sosyal hakları için işbaşı yapmadı. Acil vakalar harici dün ASM’ler ile devlet hastanelerinde işler durdu, poliklinikler yapılmadı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 17 Haziran 2022 13:29
RESÜSİTASYON SEMPOZYUMU HATAY’DA DÜZENLENİYOR

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği,Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’nin en etkili Resüsitayon ( Yeniden Canlandırma) Sempozyumu olan 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST 2022 Hatay’da düzenleniyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Mayıs 2022 16:59
Aile Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu'nun katkılarıyla İskenderun ilçemizin Kurtuluş mahallesinde yaptırılacak olan Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Nejla Çetinoğlu | 17 Ocak 2022 15:43
İl Sağlık Müdürü Hampolat tan 112 Acile ziyaret

112 Komuta Kontrol Merkezi ve Antakya 15 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, vatandaşlardan gelen ve ekiplere yönlendirilen çağrıları değerlendirdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 11 Aralık 2021 14:32
Pera Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi

Psikolojik Danışman, Psikolog, Terapi, Psikoloji

| 29 Kasım 2021 20:01
MEME KANSERİ FARKINDALIĞINI ARTIRICI EĞİTİM

Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Dr. Selda Bağdadioğlu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendiğini söyledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Ekim 2021 16:11
Samandağ devlet hastanesinde halkın mahremiyetini hiçe sayan uygulama

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Abdullah GÜL " Samandağ Devlet Hastanesinde EKG çekim işleminin bayan hastalara hasta haklarına aykırı olmasına rağmen erkek personele çektirilmesi Samandağ halkına yapılan zulüm ve kanunsuzlukla ilgili yaptığımız açıklamamın ardından anında çözüm geldi." dedi

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:01
Kalbini Seven Spor Yapsın Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Kalbini Seven Spor Yapsın için Sıkça Sorulan Sorular
Kalbini Seven Spor Yapsın En Gücel Haberler
Kalbini Seven Spor Yapsın Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Kalbini Seven Spor Yapsın Firma Rehberi Nerde?
Kalbini Seven Spor Yapsın Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Kalbini Seven Spor Yapsın Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Kalbini Seven Spor Yapsın En Popüler Haber Listesi Nerede?
Kalbini Seven Spor Yapsın Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Kalbini Seven Spor Yapsın İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Kalbini Seven Spor Yapsın Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Kalbini Seven Spor Yapsın Son Güncellemeleri Neler?
Kalbini Seven Spor Yapsın Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Kalbini Seven Spor Yapsın Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Kalbini Seven Spor Yapsın Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?