Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin googlepng

Kurban Bayramı öncesi kesilen kurbanların doğru tüketilmesi ile ilgili bilgi veren İstanbul Rumeli Üniversitesi, Rektör Yardımcısı ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, ‘’Kurban etini dinlendirmeden yemeyin. Kesim sonrası kurbanın kanının akması için serin bir yerde en az bir saat kadar asılı tutulması ya da buz dolu bir kap ya da poşette 15-20 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Ayrıca dışarıda et çok kısa süre kalmalı ve derhal dağıtacak yerlere ulaştırılmalıdır” dedi.

Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin! Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Alışıldığı üzere kurban kesilir kesilmez o günkü yemeğe yetiştirilmeye çalışılır. Ancak kurban kesilir kesilmez et tüketilmemelidir. Kesim sonrası kurbanın kanının akması için serin bir yerde en az bir saat kadar asılı tutulması veya buz dolu bir kap ya da poşette 15-20 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Böylece hem et dinlenir, damarlardaki pıhtı birikimine neden olacak kan dışarı atılmış olur hem de kasılan et gevşer, kendini salar ve sertliği gider. Eğer etinizi buzdolabınıza kaldıracaksanız o zaman tek kullanımlık porsiyonlar halinde poşetlemelisiniz. Uzun süreli derin dondurucuya konulacak parçalar tek kullanımlık büyüklükte olmak zorundadır. Asla çözünen et ikinciye dondurulmaz. Havanın sıcak olduğunu unutmayın. Poşet içinde hava almadan birkaç saat bekleyen et bile bozulabilir.” Eti Çok Parçalayarak Yemek Bakteri Üretir! Özyaral, “Eti çok parçaya bölmek yüzeysel kirlemeye neden olur. Bu da bakteri kirliliğini artırır. Kesimle birlikte etin kanının çıkması için buzlu suya koyabilirsiniz. Eti kesip parçaladıktan sonra mutlaka temiz kaplara alınmalıdır. Ayrıca ete dokunma, etle temas bakteri üremesine uygun zemin oluşturur. Dolayısıyla etin her parçalanışı yani küçülmesiyle üzerine bulaşan kirlilik artar. Dışarıda et çok kısa süre kalmalı derhal dağıtacak yerlere ulaştırılmalıdır.” dedi. Kurban Eti Kavurma Şeklinde Yenmeli! Kurban etinin mümkün olduğunca kavurma şeklinde tüketilmesi gerektiğini de söyleyen Özyaral sözlerine şöyle devam etti; ‘’En doğru pişirme şekli etin kendi yağıyla kavrulmasıdır. İsteğe bağlı olarak soğan, biber, domates gibi sebzeler eklenerek sotelenebilir. Etin yanında bulgur, ayran, şalgam ya da salata ile servis edilmesi hazmı kolaylaştırır. Sağlık açısından da daha doğru bir tercihtir. Dinlendirilmeden ızgara şeklinde tüketilmesinin, özellikle az pişmiş olarak yenmesinin de çok doğru olmadığını belirtirim” dedi.
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin haberi 06 Ağustos 2019 12:04 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Sağlık Merkezi adına İstanbul / İstanbul Merkez muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  234 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin haberi, İstanbul İstanbul Merkez Sağlık Haberleri İstanbul ili İstanbul Merkez ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 234 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Kurban+Etini+Dinlendirmeden+Yemeyin Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 17:42 https://firmarehberim.com/haber/saglik/kurban-etini-dinlendirmeden-yemeyin--233873 #Kurban #Etini #Dinlendirmeden #Yemeyin #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #KurbanEtini #EtiniDinlendirmeden #DinlendirmedenYemeyin #KurbanEtiniDinlendirmedenYemeyin #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

DEFNE DEVLET HASTANESİNDE SON NOKTA

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un Defne Devlet Hastanesi arazisi ile ilgili başlatılan tartışmalar sonrasında verdiği soru önergesine Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Ocak 2023 14:51
ARTIK HASTALARIMIZ ADANA’YA GİTMEYECEK

Hastalar ihtiyaçlarını Antakya ve İskenderun’da açılan merkezlerden sağlayacaklar. Hatay’ın Antakya İlçesinde Kızılay Aferez ve Trambosit Kan Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:34
Özel Sağlık Kuruluşları Hatay’da Buluştu.

Özel sağlık kuruluşları yöneticileri ile bir araya gelinerek sektörün sorunları ve geleceğine ilişkin konularda istişare edildiği toplantı Anemon Otel’de gerçekleşti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 17:10
Sağlıkçılar Hak Arayışında

Doktorlar ve sağlık personeli, dün özlük sosyal hakları için işbaşı yapmadı. Acil vakalar harici dün ASM’ler ile devlet hastanelerinde işler durdu, poliklinikler yapılmadı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 17 Haziran 2022 13:29
RESÜSİTASYON SEMPOZYUMU HATAY’DA DÜZENLENİYOR

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği,Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’nin en etkili Resüsitayon ( Yeniden Canlandırma) Sempozyumu olan 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST 2022 Hatay’da düzenleniyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Mayıs 2022 16:59
Aile Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu'nun katkılarıyla İskenderun ilçemizin Kurtuluş mahallesinde yaptırılacak olan Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Nejla Çetinoğlu | 17 Ocak 2022 15:43
İl Sağlık Müdürü Hampolat tan 112 Acile ziyaret

112 Komuta Kontrol Merkezi ve Antakya 15 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, vatandaşlardan gelen ve ekiplere yönlendirilen çağrıları değerlendirdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 11 Aralık 2021 14:32
Pera Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi

Psikolojik Danışman, Psikolog, Terapi, Psikoloji

| 29 Kasım 2021 20:01
MEME KANSERİ FARKINDALIĞINI ARTIRICI EĞİTİM

Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Dr. Selda Bağdadioğlu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendiğini söyledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Ekim 2021 16:11
Samandağ devlet hastanesinde halkın mahremiyetini hiçe sayan uygulama

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Abdullah GÜL " Samandağ Devlet Hastanesinde EKG çekim işleminin bayan hastalara hasta haklarına aykırı olmasına rağmen erkek personele çektirilmesi Samandağ halkına yapılan zulüm ve kanunsuzlukla ilgili yaptığımız açıklamamın ardından anında çözüm geldi." dedi

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:01
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin için Sıkça Sorulan Sorular
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin En Gücel Haberler
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Firma Rehberi Nerde?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin En Popüler Haber Listesi Nerede?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Son Güncellemeleri Neler?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Kurban Etini Dinlendirmeden Yemeyin Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?