OMUZ AĞRISINI CİDDİYE ALIN googlepng

Sürekli oturarak çalışmak, rüzgarda kalmak, ağır taşımak gibi günlük hayattaki rutin işlerin neden olduğu omuz ağrısı bazen cerrahi müdahaleye bile neden olabilecek sorunlardan kaynaklanabiliyor.
OMUZ+AĞRISINI+CİDDİYE+ALIN Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

O muz ağrısının orta yaştaki her 5 kişiden birinde görüldüğünü söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kıral, “Cerrahi girişimleri gündeme almadan önce ameliyatsız tedavi seçeneklerini gözden geçirmek gerekiyor“ dedi. Prof.Dr. Kıral  Omuz ağrılarından korunmak için düzenli omuz egzersizleri yapmanın yanı sıra yoga ve yüzmenin ağrı gidermede çok etkili olduğunu söyledi. Omuz ağrısı hemen herkesin şikayet ettiği bir sağlık sorunu iken bazı ağrılar daha ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Omuz ağrısına yol açan çok sayıda neden olabileceğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kıral, “Ağrıların bir kısmı omuz eklemine bağlı olabilirken bir kısmı da başka bir bölgeden yansıyor ya da  başka bir hastalığın habercisi olabilir” dedi. Omuz ağrılarının yüzde 60’ının döndürücü kılıfla ilgili hastalıklar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kıral, “Omzun kendi sorunlarından ya da diğer nedenlerle oluşan ağrılar sonucu hasta omzunu uzun süre hareketsiz bırakırsa, omuz hareketlerinin neredeyse tamamen kısıtlandığı ve ‘donmuş omuz’ diye nitelendirilen ağır bir tablo ortaya çıkabilir” dedi. Prof. Dr. Kıral bu sorunun aşamalarına göre fizik tedavi ya da ameliyat ile tedavi edilebileceğini sözlerine ekledi.  Omuz ağrılarının yaşın ilerlemesi ve yanlış hareketlerle günlük yaşamı altüst edecek kadar şiddetlenebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Kıral, “Omuz ağrılarından korunmak için düzenli omuz egzersizleri yapın. Yoga ve yüzme omuz ağrılarını gidermek için faydalı sporlardır” diyerek yapılmaması gerekenleri şöyle sıraladi:  ·         Ağır paket ve yükler taşıyarak omzunuzu zorlamayın.  ·         Araç kullanırken camı açmayın.  ·         Uzun süre kollarınızı yukarıda tutmanıza yol açan çamaşır asma, perde asma, yüksek raflardan cisimler indirme gibi hareketlerden mümkün olduğunca kaçının.  ·         Çocuklarınızın okul sıralarında doğru oturmasına dikkat edin ve ağır okul çantaları taşımasına izin vermeyin.
OMUZ AĞRISINI CİDDİYE ALIN haberi 15 Kasım 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay /  1460 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
OMUZ AĞRISINI CİDDİYE ALIN haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1460 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
OMUZ+AĞRISINI+CİDDİYE+ALIN Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
OMUZ AĞRISINI CİDDİYE ALIN Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 22 Haziran 2024 Cumartesi 06:48 https://firmarehberim.com/haber/saglik/omuz-agrisini-ciddiye-alin--17332?id=17332&sayfa=9 #OMUZ #AĞRISINI #CİDDİYE #ALIN #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #OMUZAĞRISINI #AĞRISINICİDDİYE #CİDDİYEALIN #OMUZAĞRISINICİDDİYEALIN #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

Hatay-Ankaragücü taraftar dostluğu

Grubun zirvesini yakından ilgilendiren Hatayspor-Ankaragücü maçı öncesi ve sonrası Türk futbolu adına güzel görüntüler yaşandı.

Mehmet Katırcıoğlu | 20 Aralık 2016 13:50
KIŞIN KALBİNİZ ÜŞÜMESİN

Soğuk ve karlı hava artık kapımıza geldi çattı. Hastalanmamak için gerekli önlemleri almak şart! Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, özellikle kış aylarında kalp-damar hastalıkları, kalbe bağlı ölümler ve kalp krizi oranlarının arttığına dikkat çekiyor. Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu “Soğuk havada vücudumuzun daha fazla enerjiye ihtiyacı vardır. Sempatik sistemimiz daha fazla çalışır. Bu nedenden dolayı nabız ve tansiyon artma eğilimine girer, dolayısıyla kalbin üzerindek**

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 16 Aralık 2016 15:41
​Kışın cilt kuruluğunu önlemenin püf noktaları

Cilt sorunları içinde en sık karşılaşılan problemlerden biri olan cilt kuruluğu, özellikle kış aylarında daha da artıyor. Çünkü soğuk hava, cildin nemini azaltan en önemli faktör. Kış aylarında cildin açık alanlarında kızarıklık ve pullanma sık görülebilirken, kuruluk kaşıntıyı da artırıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanları Dr. Figen Akın ve Dr. Mehmet Coşkun Acay, konuya dair merak edilenleri ve yapılması gerekenleri anlattı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 02 Aralık 2016 16:05
Sorun ağız kokusuysa Önlemi su içmek

Dişleriniz sağlıklı, kontrollerini düzenli yaptırıyorsunuz. Yediklerinize dikkat ediyor, karanfil, tarçın, maydanoz gibi besinleri sıklıkla tüketiyorsunuz. Tüm bunlara rağmen ağız kokusu kabusunuz olmaya devam ediyorsa, en basit yöntemi atlamış olabilirsiniz: Su içmek! Yetersiz sıvı alımı sonucunda tükürük miktarının azaldığına ve buna bağlı olarak ağız kokusu yaşanabildiğine dikkat çeken Waternet Sağlıklı Yaşam Uzmanı Diyetisyen Canan Aksoy, günde iki litre su içerek bu sorunun giderilebileceği**

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 19 Kasım 2016 16:32
Dünya Radyoloji Günü

İnsan sağlığı açısından önemli bir buluşun kutlaması yapılacak bu tarihte radyoloji çalışanlarının çalışma şartları bu önemli güne gölge düşürmüştür.

Mehmet Katırcıoğlu | 08 Kasım 2016 12:13
9 BİN BÖBREK HASTASI ORGAN BULUNAMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK

Bugün Türkiye’de hayata tutunmak için başta böbrek olmak üzere organ bekleyen on binlerce hasta var. Her yıl 100 kronik böbrek hastasından 14’ü yeterli organ bağışı olmadığı için hayatını kaybediyor. Ülkemizde şu anda 70 bin kronik böbrek hastası olduğu düşünülürse, uygun organ bulamamaları halinde bunların 9 bini hayatını kaybetme tehdidiyle karşı karşıya.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 01 Kasım 2016 00:00
MEME KANSERİNE KARŞI SAVAŞTA, HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİL

Kadınlarda görülen kanserler içinde ilk sırada meme kanseri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar kadınlarda görülen her dört kanserden birinin meme kanseri olduğunu göstermekte,ülkemizde durum farklı değil.

Nejla Çetinoğlu | 26 Ekim 2016 00:00
DEFNE HASTANESİ YÖNETİMİ MUHTARLARLA BULUŞTU

Defne Hastanesi Samandağlı Muhtarlarla buluştu. Samandağ Deniz Sahilinde bulunan Dervişan tesislerinde gerçekleşen etkinliğe Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Katıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 15 Ekim 2016 00:00
EGZERSİZ YAPARKEN DİKKAT EDİN

Egzersiz yaparken dikkat edin! Yanlış sütyen sarkma ve ağrıya yol açıyor Spor ve egzersiz yapan kadınların % 70’inden fazlası yanlış sütyen yüzünden ağrı ve geri dönüşsüz sarkma sorunu yaşıyor. Buna egzersiz sırasında memelerin kontrolsüz hareket etmesinin neden olduğunu belirten Doç. Dr. Defne Kaya, doğru sütyen kullanımı halinde kontrolsüz hareketin % 53 oranında azaldığını söyledi.

| 05 Ekim 2016 00:00
HER GÜN 10 BİN ADIM

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla, ilimiz sağlık kurumları İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile halkın katılımıyla Antakya Atatürk Parkında yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ekim 2016 00:00
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin için Sıkça Sorulan Sorular
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin En Gücel Haberler
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Firma Rehberi Nerde?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin En Popüler Haber Listesi Nerede?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Son Güncellemeleri Neler?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Omuz Ağrisini Ciddiye Alin Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?