ZEYTİN DAL KANSERİ İLE MÜCADELE SEMİNERİ googlepng

 Hatay İl Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde, Antakya Ziraat Odası Toplantı Salonunda ''Zeytin Dal Kanseri ile Mücadele'' konulu bir seminer düzenlendi.
ZEYTİN+DAL+KANSERİ+İLE+MÜCADELE+SEMİNERİ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Mehmet Andiç, seminerde yaptığı konuşmada, dal kanserinin yaygınlaşmasının sebebinin dışarıdan kontrolsüz fidan girişinin olması, üreticilerin yeterince bilgi sahibi olmaması, hastalığın mücadelesinin zor olması olduğunu, mücadele yönteminin tam uygulanması halinde sorunun çözüleceğini bildirdi.      Üreticilerin mücadele konusunda yeterince bilinçlendirilmesi, Bitki Koruma Ürünleri (BKU) bayilerinin, mücadeleyi ticari yapanların, danışmanların ve budamacıların bilinçlendirilmesinin sağlanması gibi konuların önemine vurgu yapan Andiç, üreticinin bilinçlendirilmesi için gerekli afiş, broşür, bilgi kartları bastırılması, proje kapsamındaki üreticilerin iletişim bilgilerinin derlenmesinin de dikkat edilmesi gereken konular arasında yer aldığını kaydetti.        Andiç, seminerde, hastalığın bulaştığı köylerin tespiti, tespit edilen köylerde önder çiftçilerin belirlenmesi, bahçelere bilgi tabelası asılması, her ilçeden bir veya iki bahçede mücadelenin başarılı olup olmadığının gözlenmesi, bulaşık ağaçlar dikkatle tespit edilmeli, kırmızı renkli sprey boya ile işaretlenmeli, 2 yıl budama yapılmaması, İlaçlama tüm ağaçlara yapılmalı, 2 yıl boyunca yapılmalı, BKU uygulayıcıların sertifikalandırılması gibi konuların seminerde değerlendirildiğini ifade etti.      Seminerde, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKU) Bitki Koruma Öğretim Üyesi Adem Bozkurt, Mühendis Neslihan Özalın, Antakya Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Denizli, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.
ZEYTİN DAL KANSERİ İLE MÜCADELE SEMİNERİ haberi 29 Temmuz 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay /  2047 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
ZEYTİN DAL KANSERİ İLE MÜCADELE SEMİNERİ haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2047 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ZEYTİN+DAL+KANSERİ+İLE+MÜCADELE+SEMİNERİ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ZEYTİN DAL KANSERİ İLE MÜCADELE SEMİNERİ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 10 Mayıs 2024 Cuma 00:32 https://firmarehberim.com/haber/saglik/zeytin-dal-kanseri-ile-mucadele-semineri--9405 #ZEYTİN #DAL #KANSERİ #İLE #MÜCADELE #SEMİNERİ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ZEYTİNDAL #DALKANSERİ #KANSERİİLE #İLEMÜCADELE #MÜCADELESEMİNERİ #ZEYTİNDALKANSERİİLEMÜCADELESEMİNERİ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

DEFNE DEVLET HASTANESİNDE SON NOKTA

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un Defne Devlet Hastanesi arazisi ile ilgili başlatılan tartışmalar sonrasında verdiği soru önergesine Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Ocak 2023 14:51
ARTIK HASTALARIMIZ ADANA’YA GİTMEYECEK

Hastalar ihtiyaçlarını Antakya ve İskenderun’da açılan merkezlerden sağlayacaklar. Hatay’ın Antakya İlçesinde Kızılay Aferez ve Trambosit Kan Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:34
Özel Sağlık Kuruluşları Hatay’da Buluştu.

Özel sağlık kuruluşları yöneticileri ile bir araya gelinerek sektörün sorunları ve geleceğine ilişkin konularda istişare edildiği toplantı Anemon Otel’de gerçekleşti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 17:10
Sağlıkçılar Hak Arayışında

Doktorlar ve sağlık personeli, dün özlük sosyal hakları için işbaşı yapmadı. Acil vakalar harici dün ASM’ler ile devlet hastanelerinde işler durdu, poliklinikler yapılmadı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 17 Haziran 2022 13:29
RESÜSİTASYON SEMPOZYUMU HATAY’DA DÜZENLENİYOR

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği,Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’nin en etkili Resüsitayon ( Yeniden Canlandırma) Sempozyumu olan 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST 2022 Hatay’da düzenleniyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Mayıs 2022 16:59
Aile Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu'nun katkılarıyla İskenderun ilçemizin Kurtuluş mahallesinde yaptırılacak olan Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Nejla Çetinoğlu | 17 Ocak 2022 15:43
İl Sağlık Müdürü Hampolat tan 112 Acile ziyaret

112 Komuta Kontrol Merkezi ve Antakya 15 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, vatandaşlardan gelen ve ekiplere yönlendirilen çağrıları değerlendirdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 11 Aralık 2021 14:32
Pera Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi

Psikolojik Danışman, Psikolog, Terapi, Psikoloji

| 29 Kasım 2021 20:01
MEME KANSERİ FARKINDALIĞINI ARTIRICI EĞİTİM

Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Dr. Selda Bağdadioğlu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendiğini söyledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Ekim 2021 16:11
Samandağ devlet hastanesinde halkın mahremiyetini hiçe sayan uygulama

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Abdullah GÜL " Samandağ Devlet Hastanesinde EKG çekim işleminin bayan hastalara hasta haklarına aykırı olmasına rağmen erkek personele çektirilmesi Samandağ halkına yapılan zulüm ve kanunsuzlukla ilgili yaptığımız açıklamamın ardından anında çözüm geldi." dedi

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:01
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri için Sıkça Sorulan Sorular
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri En Gücel Haberler
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Firma Rehberi Nerde?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri En Popüler Haber Listesi Nerede?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Son Güncellemeleri Neler?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Zeytin Dal Kanseri İle Mücadele Semineri Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?