Amik Ovası'nda tarım arazileri su altında kaldı. googlepng

Antakya Ziraat Odası Başkanı Abdulhay Denizli, Amik Ovası'ndaki 100 bin dönümden fazla tarım arazisinin su altında kaldığını bildirdi.
Amik+Ovası+#39;nda+tarım+arazileri+su+altında+kaldı. Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Denizli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte geçen hafta başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Asi Nehri'nin taşması sonucu Amik Ovası'ndaki tarım arazilerinin zarar gördüğünü söyledi.      Amik Ovası'nın büyük bölümünde su taşkınları olduğunu belirten Denizli, kentte son 10 yılda 5 kez taşkın olduğunu ve her seferinde tarım arazilerinin adeta suya gömüldüğünü ifade etti.      Denizli, son yağışların neden olduğu taşkın sonucu su altında kalan arazilerin yüzde 70'inin ekili olduğunu, yüzde 30'unun ise pamuk ve mısır ekimi için hazırlandığını bildirerek, şöyle konuştu:      ''Amik Ovası'ndaki 35 köye ait 100 bin dönümden fazla tarım arazisi su altında kaldı. Taşkından zarar gören çiftçi sayısı ise 700 ile bin arasında. Bu taşkının yüzde 50'sinin yağışlardan, diğer yüzde 50'sinin ise Suriye'nin baraj kapaklarını açmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Su altında kalan tarım arazilerinin yaklaşık 70 bin dönümünde buğday ekiliydi.''      Suyun çekilmemesi nedeniyle hasar tespitinin henüz yapılamadığına değinen Denizli, özellikle buğday ekili arazilerde tarım faaliyetinin bu yıl için yapılamayacağını, kentte tarımın durma noktasına geldiğini ifade etti.      Denizli, Asi Nehri'nin taşkınların önlenmesi ve zararın önüne geçilmesi için ıslah edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Amik Ovası'nda tarım arazileri su altında kaldı. haberi 01 Şubat 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  31425 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Amik Ovası'nda tarım arazileri su altında kaldı. haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 31425 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Amik+Ovası+#39;nda+tarım+arazileri+su+altında+kaldı. Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Amik Ovasıveamp;#39;nda tarım arazileri su altında kaldı. Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 28 Nisan 2024 Pazar 00:38 https://firmarehberim.com/haber/yerel/amik-ovasinda-tarim-arazileri-su-altinda-kaldi--13017?id=13017&sayfa=3 #Amik #Ovasıveamp;#39;nda #tarım #arazileri #su #altında #kaldı. #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #AmikOvasıveamp;#39;nda #Ovasıveamp;#39;ndatarım #tarımarazileri #arazilerisu #sualtında #altındakaldı. #AmikOvasıveamp;#39;ndatarımarazilerisualtındakaldı. #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Nihat Mazmanoğlu AGF Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye’nin en büyük basın çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı olan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 15:44
Vali Doğan, Arsuz’da İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve beraberindeki heyet ile birlikte Arsuz ilçemizde bir dizi incelemelerde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:54
Antakya künefesine AB tescili geliyor

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Antakya künefesinin Avrupa’da tescil aşamasına geldiğini açıkladı. Varank, komisyona verilen arada milletvekillerine Antakya künefesi ikram etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:27
Vali Doğan ATSO Heyetini Makamında Kabul Etti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 14:20
Servet Kuyumculuk Yeni Konsepti İle Hizmette

Bölgemiz Kuyumculuk sektörünün başarılı firmalarından olmasının yanında müşterilerine sunduğu en trend tasarımlar ile fark yaratan Servet Kuyumculuk, yenilenen konsepti ile hizmete başladı..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 13:20
Has Turizm Araç Filosunu Büyütüyor

Türkiye’nin yanı sıra Yemen'den Sibirya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada hizmet veren Has Turizm, araç filosuna yaptığı yatırımları sürdürüyor.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 12:52
DGC’den İlçe Emniyet Müdürü Bilyeli’ye Hoş Geldiniz Ziyareti

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti (DGC) kısa bir süre önce Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan Kenan Bilyeli’yi makamında ziyaret etti.

Nejla Çetinoğlu | 25 Kasım 2022 13:09
ATSO künefeyi dünyaya tanıtacak

Hatay’ın meşhur tatlı çeşitlerinden biri olan Antakya Künefesi’nin dünya çapında tanıtımının yapılması için büyük yol kat eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, künefe başvurusunun askı sürecinde olduğunu söyledi.

Mehmet Katırcıoğlu | 22 Kasım 2022 14:15
Vali Doğan, İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberindeki heyet ile birlikte Yeni Polis Evi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Nejla Çetinoğlu | 27 Ekim 2022 15:43
PROF. DR. ALAGÖZ’DEN HGC’YE ZİYARET

Bir takım ziyaretler ve konferanslar vermek üzere Hatay’a gelen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz ve beraberinde bulunan heyet, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini HGC Hizmet Binası’nda ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ekim 2022 15:35
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. için Sıkça Sorulan Sorular
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. En Gücel Haberler
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Firma Rehberi Nerde?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. En Popüler Haber Listesi Nerede?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Son Güncellemeleri Neler?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Amik Ovası&Amp;#39;Nda Tarım Arazileri Su Altında Kaldı. Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?