TARİHİ GÜNDE TARİHİ HATA googlepng

Açıköğretim Fakültesi Milli Mücadelede İlk Kurşunun sıkıldığı günün 102. yıl dönümü olan 19 Aralık 2020 cumartesi günü gerçekleştirdiği sınavda bir skandala imza attı.

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 19 Aralık 2020 günü yapılan sınavda inkılap tarihi bölümünün 19. sorusunda "Mondros Mütarekesinden sonra işgallere karşı ilk direnişin başladığı yer aşağılardakinden hangisidir?" sorusunun cevap seçenekleri arasında Dörtyol'un yer almadığını belirtti ve sorunun geçersiz sayılmasını isteyeceklerini ifade ettiler. Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Cemiyet Başkanı Sedat İskenderoğlu; "Mazisi şan ve şerefle dolu Türk milletinin bağımsızlık şiarının önemli bir göstergesi olan Milli Mücadele'de ilk kurşunun 19 Aralık 1918 tarihinde Hatay İlinin Dörtyol İlçesi Karakese Köyünde atıldığı 1992 yılında Genel Kurmay Başkanlığınca tescil edilmiştir. 102 yıl önce yaşanmış, 28 yıl önce Genel Kurmay Başkanlığınca teyit edilmiş, 2007 yılından bu güne 13 yıldır yerel bir bayram olarak kutlanan, 2012 yılından bu güne kadar 8 yıldır adına festivaller düzenlenen İlk Kurşun gerçeği ülkemizin güzide eğitim kurumlarından Anadolu Üniversitemizin Açıköğretim Fakültesi tarafından maalesef henüz bilinmemektedir. Talihsiz bir tesadüfle 19 Aralık 2020 cumartesi günü milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 102, yıl dönümünde yapılan sınavda inkılap tarihi soru kitapçığının 19. sorusunda "Mondros Mütarekesinden sonra işgallere karşı ilk direnişin başladığı yer aşağılardakinden hangisidir?" sorusunun altındaki cevap seçenekleri; A) Urfa/Şanlıurfa B) Hatay/ İskenderun C) Adana D) Antep/Gaziantep E)Maraş/Kahramanmaraş şeklinde sıralanmıştır. Anadolu Üniversitesinin bu tarihi günde yaptığı bu tarihi hata kabul edilebilir değildir. Sorunun iptal edilmesi yönünde ilgili üniversiteye önümüzdeki günlerde yazılı müracaatımızı yapacağız. Üniversite yönetiminden ve soru kitapçığını hazırlayan heyetten konuya ait kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama ve bir özür bekliyoruz. " dedi.  
TARİHİ GÜNDE TARİHİ HATA haberi 26 Aralık 2020 11:49 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma İlk Kurşun Gazetesi adına Hatay / Dörtyol muhabirimiz Ragibe Gülen tarafından  140 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Muhabir
İlgili Firma
Şehir
TARİHİ GÜNDE TARİHİ HATA haberi, Hatay Dörtyol Yerel Haberleri Hatay ili Dörtyol ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 140 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
TARİHİ+GÜNDE+TARİHİ+HATA Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
TARİHİ GÜNDE TARİHİ HATA Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 29 Mayıs 2024 Çarşamba 07:10 https://firmarehberim.com/haber/yerel/anadolu-universitesinden-tarihi-gunde-tarihi-hata-235492?id=235492&sayfa=2 #TARİHİ #GÜNDE #TARİHİ #HATA #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #TARİHİGÜNDE #GÜNDETARİHİ #TARİHİHATA #TARİHİGÜNDETARİHİHATA #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

YENİ KİMLİK KARTI OLMAYANLAR BANKAYA GİREMEYECEK

Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar banka işlemlerini bankadan yapamayacak.

| 03 Ocak 2023 15:16
MKÜ Hastanesinde Devir Teslim Töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısi Prof. Dr. Erhan Yengil’in katıldığı törenle hastane yönetiminde görev devir teslim töreni yapıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 14:32
Medeniyetler Korosu Seçmeleri 15 Ocak’ta Yapılacak

Özelde Şehrimizin genelde Ülkemizin gururu olan Antakya Medeniyetler Korosu yeni dönemde bünyesine katacak gönüllü,seyahat engeli olmayan yetenekli sesler ve müzisyenler arıyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 13:49
Antakya Ticaret Borsası Kıbrıs Ziyareti

Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloglu, Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu ve Meclis Üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ikili görüşme yapmak üzere makamında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 13:10
HATAY’DA BİR İLK Çocuk Nöroloji Kliniği Açıldı

Çocuk Nörolojisi Doçent Doktoru Yılmaz Akbaş'ın, çocuk nöroloji kliniği Antakya'da hizmete açıldı. Serinyol Mahallesinde bulunan kliniğin açılışında meslektaşları, Doç. Dr. Yılmaz Akbaş'ın önemli gününde yanında yer aldılar. Meslektaşları, gerçekleşen kurdele kesiminin ardından Yılmaz Akbaş'a başarı dileklerinde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 12:57
Kış Çayının Tamda Zamanı

Havaların soğuması ile birlikte artış yaşanan Grip ve Nezle için doğal zırh olarak bilinen kış çayının tamda zamanı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:30
By Hakan Çankır Kuyumculuk Açıldı

Hatay’ın tanınmış simalarından Hakan Çankır’ın işletmeciliğini yaptığı “By Hakan Çankır Kuyumculuk” Antakya’da hizmete başladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 18:41
YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATININ YÜZDE 49’U AKDENİZ’DEN

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz, Türkiye geneli sektör ihracatının ekim ayında 239,2 milyon dolara ulaştığını, Birlik olarak bu performansa yüzde 49 oranında destek verdiklerini açıkladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 18:14
HATAYSPOR KADIN TAKIMINI DESTEKLEYECEK

Yıllardır Hatayspor’u iç saha ve deplasman maçlarında yalnız bırakmayan Hatayspor Taraftarlar Derneği ve Hatay 31 Asi Gençlik Taraftarlar Derneği, Dünya Kupası arası olması dolayısıyla bu defa Hatayspor Kadın takımını destekleyecek.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 16:28
HGC İskenderun Temsilciliği Hizmete Girdi

Hatay Gazeteciler Cemiyetinin İskenderun Temsilciliği yoğun bir katılım ile hizmete girdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 26 Kasım 2022 15:53
Tarihi Günde Tarihi Hata Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Tarihi Günde Tarihi Hata için Sıkça Sorulan Sorular
Tarihi Günde Tarihi Hata En Gücel Haberler
Tarihi Günde Tarihi Hata Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Tarihi Günde Tarihi Hata Firma Rehberi Nerde?
Tarihi Günde Tarihi Hata Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Tarihi Günde Tarihi Hata Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Tarihi Günde Tarihi Hata En Popüler Haber Listesi Nerede?
Tarihi Günde Tarihi Hata Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Tarihi Günde Tarihi Hata İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Tarihi Günde Tarihi Hata Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Tarihi Günde Tarihi Hata Son Güncellemeleri Neler?
Tarihi Günde Tarihi Hata Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Tarihi Günde Tarihi Hata Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Tarihi Günde Tarihi Hata Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?