Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı googlepng

Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, maluliyet ve sigorta konusunun hukukta sık sık karşılaşılan önemli bir sorun olduğunu söyledi.
Çukurova+Bölgesel+Adli+Tıp+Toplantısı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Akgöl, Hatay Barosu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), Çukurova Üniversitesi ve Adli Tıp Kurumu'nun işbirliğiyle Savon Otel'de düzenlenen ''Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı''nın açılışında yaptığı konuşmada, maluliyet ve sigorta tazminatları gibi hassas bir konunun Antakya'da düzenlenmesinden dolayı son derece memnun olduğunu ifade etti.      Akgöl, ''Maluliyet ve sigorta tazminatları hukukta sık sık karşılaşılan ve bu konuda sorun yaşanan bir konu. Biz avukatlar için bu konunun kentimizde bilimsel olarak, uluslararası bir uzman tarafından ele alınması çok önemli'' diye konuştu.                   MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Koç ise MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi'nin son dönemde ortaya koyduğu atılımlarla bölgenin önemli bir sağlık merkezi haline geldiğini ifade etti.      Tıp fakültesinin bilimsel ve sosyal alanda düzenlediği toplantı sayılarında da ciddi bir artış kaydettiğini belirten Koç, ''Yapılan bu toplantılar fakültemizin ne kadar önemli bir yere geldiğini gösteriyor. Sadece Hatay'a değil komşu ülke Suriye'ye de sunduğu ayrıcalıklı sağlık hizmetiyle uluslararası bir üne kavuşmuştur'' dedi.      Batı Virginia Üniversitesi Hukuk ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Ranavaya da adli tıbbın görevinin herhangi bir olay veya kaza sonucunda bireyde meydana gelen engel veya maluliyetin belirlenmesi ve hukuk ile işbirliğine girerek bu konuda bilgi vermesi olarak belirtti.      İnsanlığın ilk zamanlarından beri bu maluliyet konusunun var olduğunu belirten Ranavaya, Hammurabi Kanunları'nda bile hastasını ameliyat sonucunda sakat bırakan doktorun dahi cezalandırılması gerektiğinin yer aldığını söyledi.      Ranavaya, toplumda geçmişten beri malul ve engellilere karşı bir tolerans olduğunu ve buna bağlı olarak yaşamlarını sürdürme konusunda toplumda bir hassasiyet bulunduğunu ifade etti.      Amerikan hukukunda bir insanda fiziksel bir engele neden olan kişilerin sadece maddi tazminat ile cezalandırılmadığını belirten Ranavaya, tazminatın yanında hem tedavi masrafları hem de sosyal hayatına devam etmesini engellediği ve acı çekmesine neden olduğu için ayrı bir manevi tazminat cezası verildiğini kaydetti.      Ranavaya, iş gücünü engelleyen her türlü kaybın ayrı bir değerlendirmeye alınması gerektiğini belirterek ''Bir ameliyat veya kaza sonucunda vücutta meydana gelebilecek bir engel sonucunda sosyal hayatımı devam ettiremeyeceğim. Bu kaza sonucunda ben bir engelli insan haline geldim. İşte adli tıbbın görevi de benim zarlarımı belirlemek ve yasalara benim engelli haklarım hakkında bilgi vermektir. Meydana gelen zararlar insancıl bir saptamaya tabi tutulmalı. Böylece hukuk daha sağlıklı karar verebilecek bir konuma sahip olur'' diye konuştu.      Toplantıya Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce ile birçok davetli katıldı.
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı haberi 30 Kasım 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  31485 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 31485 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Çukurova+Bölgesel+Adli+Tıp+Toplantısı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 09:38 https://firmarehberim.com/haber/yerel/cukurova-bolgesel-adli-tip-toplantisi--12433 #Çukurova #Bölgesel #Adli #Tıp #Toplantısı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ÇukurovaBölgesel #BölgeselAdli #AdliTıp #TıpToplantısı #ÇukurovaBölgeselAdliTıpToplantısı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı için Sıkça Sorulan Sorular
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı En Gücel Haberler
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Firma Rehberi Nerde?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Son Güncellemeleri Neler?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Çukurova Bölgesel Adli Tıp Toplantısı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?