Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı googlepng

İskenderun Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli düzenlenen törenle atıldı
Denizcilik+Fakültesi+Temeli+Atıldı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ulusal zenginliğimiz olan denizlere ve denizciliğe gereken önem ve önceliği vermemiz gerektiğini belirtti. İskenderun Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.  Lekesiz, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu belirterek,”Bizler Barbaros Hayrettin Paşaların torunlarıyız. İskenderun Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e açılan kapısı. İskenderun Limanı özelleşti. İskenderun’da lojistik köy kurulacak. Bölgede denizcilik alanında büyük istihdam yapılacak” dedi. Lekesiz,”Kurulacak olan fakülte kalifiye elaman açığını kapatacak. Bir ülkenin kalkınmasında insan kaynakları çok önemli. İnsan kaynakları olmadan hiçbir şey olmaz. Bireyi geliştirmek için eğitim şart. Kalkınma ve gelişme ancak eğitimli bireyler ile olur. Çağa uygun nitelikli, yetenekli bireyler yetiştirmek için üniversiteler çok önemli” şeklinde konuştu. MKÜ Rektörü Prof.Dr. Salih Güder ise MKܒ nün bilime büyük önem verdiğini belirterek, “ulusal ve uluslar arası anlamda gelişime ve değişime açık olan üniversitemiz açılan yeni fakülteler ile birlikte güçlenmektedir. Hedefimiz geleceğin denizcilerini buradan yetiştirmektedir. Fakültemiz 14,5 milyon Tl’ye mal olacak.” Güder,”fakültede Gemi İnşası ve makineleri, Gemi ulaştırma ve iletme, Deniz iletişimi ve yöneticiliği gibi bölümler açılak. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığı bir nebzede olsun kapanmış olacak. Fakülte binası gemi şeklinde 5 katlı çok amaçlı kullanılacak şekilde inşaa edilecek” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise bir kentin gelişimi için üniversitelerin büyük bir rol oynadığını belirterek, her zaman üniversiteye ve eğitime destek vereceklerini söyledi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin ise bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitime her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade etti Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ise İskenderun’un bölgenin deniz üssü olması noktasında hızla ilerlediğini belirterek denizciliğe gereken değerin mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Ardından MKÜ Mühendislik Fakültesi Spor tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törenlere AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı haberi 19 Ocak 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  21487 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 21487 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Denizcilik+Fakültesi+Temeli+Atıldı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 29 Mayıs 2024 Çarşamba 19:18 https://firmarehberim.com/haber/yerel/denizcilik-fakultesi-temeli-atildi--15277?id=15277&sayfa=2 #Denizcilik #Fakültesi #Temeli #Atıldı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #DenizcilikFakültesi #FakültesiTemeli #TemeliAtıldı #DenizcilikFakültesiTemeliAtıldı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

YENİ KİMLİK KARTI OLMAYANLAR BANKAYA GİREMEYECEK

Yeni kimlik kartı bulunmayan vatandaşlar banka işlemlerini bankadan yapamayacak.

| 03 Ocak 2023 15:16
MKÜ Hastanesinde Devir Teslim Töreni

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısi Prof. Dr. Erhan Yengil’in katıldığı törenle hastane yönetiminde görev devir teslim töreni yapıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 14:32
Medeniyetler Korosu Seçmeleri 15 Ocak’ta Yapılacak

Özelde Şehrimizin genelde Ülkemizin gururu olan Antakya Medeniyetler Korosu yeni dönemde bünyesine katacak gönüllü,seyahat engeli olmayan yetenekli sesler ve müzisyenler arıyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 13:49
Antakya Ticaret Borsası Kıbrıs Ziyareti

Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloglu, Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu ve Meclis Üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ikili görüşme yapmak üzere makamında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 13:10
HATAY’DA BİR İLK Çocuk Nöroloji Kliniği Açıldı

Çocuk Nörolojisi Doçent Doktoru Yılmaz Akbaş'ın, çocuk nöroloji kliniği Antakya'da hizmete açıldı. Serinyol Mahallesinde bulunan kliniğin açılışında meslektaşları, Doç. Dr. Yılmaz Akbaş'ın önemli gününde yanında yer aldılar. Meslektaşları, gerçekleşen kurdele kesiminin ardından Yılmaz Akbaş'a başarı dileklerinde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 12:57
Kış Çayının Tamda Zamanı

Havaların soğuması ile birlikte artış yaşanan Grip ve Nezle için doğal zırh olarak bilinen kış çayının tamda zamanı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:30
By Hakan Çankır Kuyumculuk Açıldı

Hatay’ın tanınmış simalarından Hakan Çankır’ın işletmeciliğini yaptığı “By Hakan Çankır Kuyumculuk” Antakya’da hizmete başladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 18:41
YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATININ YÜZDE 49’U AKDENİZ’DEN

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz, Türkiye geneli sektör ihracatının ekim ayında 239,2 milyon dolara ulaştığını, Birlik olarak bu performansa yüzde 49 oranında destek verdiklerini açıkladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 18:14
HATAYSPOR KADIN TAKIMINI DESTEKLEYECEK

Yıllardır Hatayspor’u iç saha ve deplasman maçlarında yalnız bırakmayan Hatayspor Taraftarlar Derneği ve Hatay 31 Asi Gençlik Taraftarlar Derneği, Dünya Kupası arası olması dolayısıyla bu defa Hatayspor Kadın takımını destekleyecek.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 16:28
HGC İskenderun Temsilciliği Hizmete Girdi

Hatay Gazeteciler Cemiyetinin İskenderun Temsilciliği yoğun bir katılım ile hizmete girdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 26 Kasım 2022 15:53
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı için Sıkça Sorulan Sorular
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı En Gücel Haberler
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Firma Rehberi Nerde?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Son Güncellemeleri Neler?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Denizcilik Fakültesi Temeli Atıldı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?