Dişe yapışmayan lokuma yurt dışından büyük talep googlepng

-Katkısız olması ve dişe yapışmaması nedeniyle şeker hastalarıyla takma diş kullananların rahatlıkla tüketebildiği Yayladağı lokumu, yurt içinin yanı sıra Almanya, Fransa ve Suudi Arabistan'dan da talep görmeye başladı
Dişe+yapışmayan+lokuma+yurt+dışından+büyük+talep+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Hatay'ın Yayladağı ilçesinde üretimi yapılan ve ünü sınırları aşan lokum, Ramazan'da da sofraları süslemeye devam ediyor.      Yarım asırdan bu yana dede mesleği lokumculuğu devam ettirmeye çalışan Mehmet Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda ortalama 15 ile 25 ton arasında lokum üretimi yaptıklarını söyledi.      Katkısız olması ve dişe yapışmaması gibi özellikleri nedeniyle bir tadanın bir daha vazgeçemediği lokumlarının ününün sınırları aştığını ifade eden Okay, ilçeyle adı özdeşleşen lokumlarını Türkiye'nin hemen her iline gönderdiklerini kaydetti.      Yurt içinin yanı sıra yurt dışından da sipariş aldıklarını vurgulayan Okay, şöyle devam etti:      ''Bu lokumun diğer lokumlardan farklı bir tadı var. Lokumun içerisinde hiçbir tatlandırıcı, katkı maddesi kullanmıyoruz. Mide ağrısı olanlar da, şeker hastalığı bulunanlar da bu lokumu rahatlıkla yiyebiliyor. Fıstıklı, fındıklı, cevizli ve sade olarak ürettiğimiz lokumlarımız dişlere de yapışmıyor. Bu işin sırrı da ustalıkta ve yaptığımız karışım oranlarında gizli. Yarım asırdan bu yana ailemiz tarafından yapılan lokumumuzun ünü sınırları aştı. Şu an yurt içinin yanı sıra Almanya, Fransa, Suudi Arabistan'dan da talep görmeye başladı. İlçeye gelen turistler tarafından satın alınan ve bir kez tatmalarının ardından bir daha vazgeçemedikleri lokumumuzu, bizi arayarak yeniden sipariş veriyorlar. Kargoyla ya da Türkiye'de bulunan yakınları aracılığıyla onlara lokum gönderiyoruz. Yılda 15 ile 25 ton arasında üretimini yaptığımız lokumun şu an yaklaşık 3 tonunu yurt dışına gönderiyoruz.''            -Ramazan Bayramı mesaisi-          Lokumlarının Ramazan Bayramı'nda da vazgeçilmezler arasında yer aldığını vurgulayan Okay, bayramın yaklaşması nedeniyle fazla mesai yaptıklarını belirtti.      Vatandaşların bayramda şeker ya da çikolata yerine misafirlerine katkısız olan lokumu ikram etmek istediğini ifade eden Okay, yaklaşan bayram öncesinde siparişlerin çok iyi olduğunu söyledi.      Türkiye'nin değişik illerinde şubeler açarak bu lokumu herkesin tatmasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Okay, bu kapsamda düzenlenen fuarlara katılarak Yayladağı lokumunu tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.      Okay, dört kuşaktan bu yana sürdürdükleri mesleğin kendinden sonra da devam etmesi için işin inceliklerini 16 yaşındaki yeğeni Furkan Okay'a öğretmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.
Dişe yapışmayan lokuma yurt dışından büyük talep haberi 10 Ağustos 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  37265 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Dişe yapışmayan lokuma yurt dışından büyük talep haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 37265 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Dişe+yapışmayan+lokuma+yurt+dışından+büyük+talep+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep için Sıkça Sorulan Sorular
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep En Gücel Haberler
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Firma Rehberi Nerde?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep En Popüler Haber Listesi Nerede?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Son Güncellemeleri Neler?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Dişe Yapışmayan Lokuma Yurt Dışından Büyük Talep Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?