EĞLENDİLER HEMDE EĞLENDİRDİLER googlepng

Dünya Engelliler Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte engelli gençlerimiz hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle hem eğlendiler hem de eğlendirdiler.
EĞLENDİLER+HEMDE+EĞLENDİRDİLER Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Hatay Valimiz Sayın M. Celalettin Lekesiz, engellilere verilen değerin, gelişmişlikle doğrudan orantılı olduğunu söyledi.  Valiliğimiz tarafından hazırlanarak tüm kurum ve kuruluşlarımıza, üniversitemize, sivil toplum örgütlerine gönderilen Engeliler Envanteri’ne göre ilimizde yaklaşık 43 bin engelli vatandaşımız bulunduğuna değinen Lekesiz, söz konusu kurumların da bu envantere göre projeler ürettiklerini söyledi.  Çeşitli engeline rağmen hayatını onurlu bir şekilde devam ettirebilmek için ekonomik ve sosyal hayatın içinde yer alan engellilerin hepimiz için güç kaynağı olduğunu, engellilerin sorunlarına karşı duyarlı olmanın insana ve topluma gösterilen saygı olduğunu ifade eden Lekesiz, ‘Onların sosyal hayatın tüm alanlarına katılabilen, üretken, başkasına muhtaç olmadan yaşayabilen bireyler olmasını sağlamak hepimizin öncelikli hedefidir. Bunun için de tüm kurum ve kuruluşlarımız tatlı bir koşturmaca içerisindeler.Hepsine teşekkür ederim.’diyekonuştu.  Engellilere yönelik olarak hazırlanan yasal düzenlemelere de değinen Lekesiz, ‘Engelli olsun ya da olmasın farkı yaratanın ‘eğitim’ olduğu gerçeğinden hareketle ilimiz genelinde yaklaşık 23 bin engelli ailesi, öğretmenlerimiz tarafından bir bir ziyaret edilerek yaklaşık 9 bin engellimiz eğitime kazandırıldı. Hemen hemen tüm okullarımızda engelli rampası yapıldı, yeni yapılacak resmi binalar da engellilerin de kullanabileceği şekilde yapılacak. İlimiz genelinde yaklaşık 13 bin engelli vatandaşa her ay evde bakım ücreti veriliyor. Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde engelliler dokuma, resim, müzik, bilgisayar kursu alıyorlar.’diye konuştu.  Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ise, ilimizde engelsiz bir hayat sağlamak için Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,dernekler, sivil toplum örgütleri ile birlikte 365 gün 6 saat hizmet verdiklerini ifade ederek, ‘Toplumun bir bütün halinde emin adımlarla geleceğe taşınması için hep beraber hareket etmek önemlidir.’ diye konuştu.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ise, engelli bireylere acıyarak yaklaşmak ve dışlamak yerine onlara fırsat vermek, istihdam edilmelerini sağlamak gerektiğine dikkat çekti.  Hatay Engelsiz Yaşamı Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Canbulat’ın engelli bir çocuğun annesine yazdığı mektuptan bir bölüm okuması ise izleyenlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.  Görme engelli öğretmen Ahmet Yaşar’ın şiirlerle zenginleştirerek sunduğu etkinlikte daha sonra işitme, görme ve bedensel engelli gençlerimiz hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle hem kendileri eğlendiler hem de izleyenlerin hoşça vakit geçirmelerini sağladılar. Etkinlikte Hatay Engelsiz Yaşamı Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Canbulat da mini bir müzik ziyafeti sundu.    
EĞLENDİLER HEMDE EĞLENDİRDİLER haberi 04 Aralık 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  27798 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
EĞLENDİLER HEMDE EĞLENDİRDİLER haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 27798 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
EĞLENDİLER+HEMDE+EĞLENDİRDİLER Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
EĞLENDİLER HEMDE EĞLENDİRDİLER Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 22:30 https://firmarehberim.com/haber/yerel/eglendiler-hemde-eglendirdiler--14826 #EĞLENDİLER #HEMDE #EĞLENDİRDİLER #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #EĞLENDİLERHEMDE #HEMDEEĞLENDİRDİLER #EĞLENDİLERHEMDEEĞLENDİRDİLER #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler için Sıkça Sorulan Sorular
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler En Gücel Haberler
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Firma Rehberi Nerde?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler En Popüler Haber Listesi Nerede?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Son Güncellemeleri Neler?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Eğlendiler Hemde Eğlendirdiler Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?