HASSA DA MUZ HASADI ŞENLİĞİ googlepng

Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde gerçekleştirilen Fidan Dağıtım Töreni ve Muz Hasadı,  Hassa İlçemizde gerçekleştirildi.
HASSA+DA+MUZ+HASADI+ŞENLİĞİ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hassa’lı işadamı Nuri Gündoğdu’nun muz serasında gerçekleşen törende konuşan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, tarım sektörünün ilimiz için önemine vurgu yaptı. Lekesiz, “İlimizde tarım sektörü hem ilin toplam istihdamına hem de toplumsal zenginliğimize yaptığı katkı açısından önemli. Reyhanlı Barajı, Aşağı Menzelet Projesi, Karaçay gibi sulama hizmetlerinin iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar devam ederken, Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı da bizim tarım sektöründe yol haritamız oldu.” dedi. Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’nın, 972 veri analiz edilerek ve tüm dünyanın tarım sektöründeki tecrübelerinden faydalanılarak hazırlandığını ve somut sonuçlarının alındığını kaydeden Lekesiz, “Ürettiğimiz ürün sadece iç piyasaya hitap edecek kalitede olursa elde kalır, nitekim bunun örneklerini zaman zaman yaşadık. Bizim sorunumuz ihraç edecek kalitede ürün yetiştirecek bilgiye sahip olmamaktı. Gördüğünüz gibi kitaba uyan çiftçilerimiz kazandı ve kazanmaya devam ediyor.” diye konuştu. Lekesiz, plana uyarak ilimiz genelinde şu ana kadar İl Özel İdaresi desteğiyle 2 milyon lira bedelli tamamen ihracata yönelik olmak üzere 851 yeni bahçe oluşturulduğunu, 851 bahçeye toplam 7500 dönüm büyüklüğünde alana 376 bin tamamen ihracata dayalı meyve fidanı dağıtıldığını sözlerine ekledi. Lekesiz, plana uyarak üretim yapan, böylece hem kendi gelirini hem ilimizin ve ülkemizin tarımsal verimini artıran işadamı Nuri Gündoğdu’ya da teşekkür etti. Adalet Eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ise, “Burada gördüğümüz tablo bizleri sevindiren ve bu toprakların potansiyelini ortaya koyması açısından son derece mutluluk veren bir tablo. Birkaç yıl öncesine kadar buralarda böyle tesisler yapılacağı, bu topraklardan bu şekilde ürünlerin çıkartılacağı, dünyanın en iddialı pazarlarına mal satılacağı aklımızdan geçmezdi. Ama bugün görüyoruz ki içinde bulunduğumuz bu tesis sadece kendisine değil tüm Kırıkhanlılara, Hassalılara, Hataylılara çok önemli bilgi birikimi taşıyarak onların geleceğe yönelik yatırım yapmalarını sağlayacak örnek bir tesis. Kendisini bu topraklara bu ülkeye adamış Nuri beye bu girişiminden dolayı teşekkür ederim.” dedi.  Ergin, bölgede benzer tesislerin çoğalmasını da temenni ederek, yeni tesislerle beraber katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirileceğini sözlerine ekledi.İşadamı Nuri Gündoğdu ise, plana uyarak üretim yapması sonucu gelirinin daha da arttığını ifade ederek, bu konuda kendisine destek olan ilgililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından çiftçilere erik ve incir olmak üzere yaklaşık 8 bin fidan dağıtıldı ve muz serasının açılışı gerçekleştirildi. Törene, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ümmühan Eryurt ile çiftçiler katıldı.
HASSA DA MUZ HASADI ŞENLİĞİ haberi 20 Ocak 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  5424 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HASSA DA MUZ HASADI ŞENLİĞİ haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 5424 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HASSA+DA+MUZ+HASADI+ŞENLİĞİ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HASSA DA MUZ HASADI ŞENLİĞİ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 03:45 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hassa-da-muz-hasadi-senligi--17801 #HASSA #DA #MUZ #HASADI #ŞENLİĞİ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HASSADA #DAMUZ #MUZHASADI #HASADIŞENLİĞİ #HASSADAMUZHASADIŞENLİĞİ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği için Sıkça Sorulan Sorular
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği En Gücel Haberler
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Firma Rehberi Nerde?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Son Güncellemeleri Neler?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hassa Da Muz Hasadi Şenliği Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?