HATAY'DA DİYALOGDA TECRÜBE PAYLAŞIMI PANELİ googlepng

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, şiddetin artığı, saygının yitirilmeye başlandığı dünyada insanlığın dün olduğundan daha fazla sevgiye, hoşgörüye, barışa ve birbirini tanımaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
HATAY+#39;DA+DİYALOGDA+TECRÜBE+PAYLAŞIMI+PANELİ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Lekesiz, Antakya Kültürler arası Diyalog Derneği (AKADİM) tarafından Narin Otel'de düzenlenen ''Diyalogda Tecrübe Paylaşımı'' panelinde yaptığı konuşmada, insanlık olarak karşı karşıya bulunduğu iki temel sorun olduğunu belirtti.      Bunlardan ilkinin açlık, yoksulluk, ahlaki çöküntü, fırsat eşitsizliği, yetersiz sağlık şartları, ikincisinin insanlar arasındaki diyalog, hoşgörü ve tolerans eksikliği ile farklılıklara karşı sevgisizlik, tahammülsüzlük olduğunu ifade eden Lekesiz, bunların sadece bir bölgeyi değil küresel düzeyde bütün insanları ilgilendirdiğini kaydetti.       Hatay'ın adeta medeniyetlerin geçit resmi yaptığı bir yer olduğunu vurgulayan Lekesiz, ''Hatay, farklı dinlere mensup insanların ibadethanelerinin yan yana, sırt sırta sokak aralarında yer aldığı, mensuplarının da tasa ve kederde kıvançta bir olduğu bu kültürle yetişmiş insanların yaşadığı çok özel bir yerdir'' şeklinde konuştu.      Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP) Başkanı Suat Yıldırım da dünyada artık savaşların bir yere bırakılıp, insanların birbirini tanımaya ve görüşmeye, barış içinde yaşamaya çalışması gerektiğini kaydetti.      Yıldırım, Hatay'daki karşılıklı sevgi, saygı ve barış anlayışının dünyanın her tarafına yayılmasını temenni etti.      Antakya Kültürler arası Diyalog Derneği (AKADİM) Başkanı İsa Aydın, Hatay'da yüzyıllardır var olan birlikte yaşama kültürü, diyalog, sevgi ve barış ortamını sonraki nesillere aktarılması konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.      Konuşmaların ardından, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Papazı Jan Delüller, Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cennudioğlu, Türkiye Ermeni Ortodoks Kilisesi Papazı İshak Zaven Bıçakçı, Süryani Mardin Metropoliti Genel Sekreteri Yusuf Beğtaş ve diğer din adamları sunum yaptı.
HATAY'DA DİYALOGDA TECRÜBE PAYLAŞIMI PANELİ haberi 06 Mayıs 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  23594 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HATAY'DA DİYALOGDA TECRÜBE PAYLAŞIMI PANELİ haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 23594 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+#39;DA+DİYALOGDA+TECRÜBE+PAYLAŞIMI+PANELİ+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli En Gücel Haberler
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Firma Rehberi Nerde?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Son Güncellemeleri Neler?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay&Amp;#39;Da Diyalogda Tecrübe Paylaşimi Paneli Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?