Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı googlepng

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ülkede sürdürülebilir bir gelişimi sağlamak için kayıtlı kadın istihdamının arttırılması gerektiğini belirtti.
Kadın+İstihdamının+Desteklenmesi+Operasyonu+Hibe+Programı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

  Lekesiz, Anemon Otel'de düzenlenen Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde, İŞKUR tarafından yürütülen ''Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı'' kapsamında Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde desteklenen projelerin yararlanıcı kurum ve kuruluş temsilcileriyle kursiyerlerin bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların güçlenmesinin, toplumun güçlenmesinin temel unsurlarından birini teşkil ettiğini söyledi.      Ülkede sürdürülebilir gelişimi sağlamak için gerek kadınlara yönelik istihdam fırsatlarının yaratılması, gerekse kadın iş gücü talebiyle iş gücü arzının olabildiğince oluşturulması gerektiğini ifade eden Lekesiz, ''Kayıtlı kadın istihdamının arttırılması gerek. Son nüfus sayımına göre, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş hayatına katılımı aynı oranda değil. Dünya geneline baktığımızda yüzde 52 olan kadın istihdamı, Avrupa ülkelerinde yüzde 60 düzeyindeyken, son verilere göre ülkemizde çalışan kadınların toplam birey sayısına oranı yüzde 28'dir. İlimizde ise bu oran yüzde 28.6 düzeyinde olup bunun yüzde 83'ü de tarım sektöründedir'' diye konuştu.      Ülkenin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için tüm insan kaynaklarımızın verimli bir biçimde iş hayatına katılımını sağlamak gerektiğini belirten Lekesiz, kentte sürdürülen ve 3 bin üyesi bulunan mikro kredi faaliyetleri çerçevesinde 2009 yılından bu yana 3.5 milyon lira kredi kullandırıldığını ve bu sayede 2 bin 320 kadının iş sahibi olduğunu kaydetti.      Lekesiz, Hatay'da meslek edindirme kursları aracılığıyla 4 bin 491 kadına eğitim verilerek sertifika almalarının sağlandığını söyledi.      Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, toplumu ayakta tutanın kadın olduğunu kaydetti.      Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu İletişim Yöneticisi Amalia Ripea ise toplam 27 milyon 150 bin 589 Avro bütçe ile hayata geçirilen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu'nun, 43 ilde yürütüldüğünü söyledi.      Yapılan konuşmaların ardından kadın kursiyerler tarafından hazırlanan el sanatları sergisi gezildi.      Toplantıya, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Bulanık, Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) Başkanı Gülay Gül katıldı.
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı haberi 28 Haziran 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  87952 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 87952 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Kadın+İstihdamının+Desteklenmesi+Operasyonu+Hibe+Programı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Temmuz 2024 Cumartesi 14:55 https://firmarehberim.com/haber/yerel/kadin-istihdaminin-desteklenmesi-operasyonu-hibe-programi-13756?id=13756&sayfa=10 #Kadın #İstihdamının #Desteklenmesi #Operasyonu #Hibe #Programı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Kadınİstihdamının #İstihdamınınDesteklenmesi #DesteklenmesiOperasyonu #OperasyonuHibe #HibeProgramı #KadınİstihdamınınDesteklenmesiOperasyonuHibeProgramı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Türk Polisi 177 Yaşında

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası münasebetiyle Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mehmet Işık, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’ı ve beraberindeki polislerimizi makamında kabul etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 13:07
Reyhanlı’da Alparslan Türkeş Parkı Açıldı

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığının himayesinde Reyhanlı Ülkü Ocaklarının çalışmaları ile Ülkücü hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 25.yılında Reyhanlı Alparslan Türkeş Parkı açıldı.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 12:45
Başkan Döner Uzun Çarşı Esnafını Ziyaret Etti

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner beraberindeki heyet ile birlikte tarihi uzun çarşı esnafını ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 12:09
Kırgızistan ve Hatay Arasında Gönül Köprüsü Kuruldu

Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay’a gelen heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi için temasta bulundular.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 11:59
Eski Atatürk Stadı alanı yeşil alan kalmalı

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), eski Atatürk Stadyumu alanında hiçbir yapının yapılmaması için açıklamada bulundu.

İkan Alkan Düşyolu | 09 Nisan 2022 11:53
Hataydan 6 öğretmen İspanya da Erasmus projesine katıldı

Belen Kaymakamlığı Ortaklığında; Erasmus+ KA227 “restART for ART” Projesi 4. Faaliyeti İspanya’da gerçekleştirildi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 09 Nisan 2022 11:41
AKİB in ihracatı ilk çeyrekte 4,7 milyar doları aştı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) 2022 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artışla 4 milyar 720 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:43
Defne Kaymakamı İlçe Emniyet Müdürünü kabul etti

Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Defne İlçe Emniyet Müdürü ve personelini kabul etti.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 10:38
HEDEFİMİZ GÜZEL AHLAK

Mübarek ramazan ayında Orucun kazandırdıklarına değinen Saadet Partisi GİK üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İnsanlığa gönderilen son ve kemale ermiş bir hayat nizamı olarak İslam, insani kaideleri yüksek titizlikle içerisinde barındıran bir dindir. “Din, güzel ahlaktır.” Dedi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 10:22
Şehit Ailelerimiz İle Gazilerimiz Onuruna İftar

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendi ile birlikte Hatay Valiliğinin himayelerinde Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerimizin ve gazilerimizin onuruna düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:16
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı için Sıkça Sorulan Sorular
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı En Gücel Haberler
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Firma Rehberi Nerde?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Son Güncellemeleri Neler?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?