Kampüse Teknik Gezi googlepng

Kırıkhan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nden müdür yardımcısı Mehmet Söyler, öğretmenler Ayşe Dönmez ve Hasan Aysal’la birlikte 24 kişilik öğrenci kafilesi MKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi ile Veteriner Fakültesini yakından inceledi.

Kampüse+Teknik+Gezi Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Öğrencilerin ilk durağı olan Fen-Edebiyat Laboratuvarları’nda öğrencilere, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Şahin tarafından fizik bilimiyle ilgili önemli bilgiler verildi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Şahin, öğrencilere Fizik bölümünün laboratuvarlarını, işlevlerini ve gündelik hayatta sağladığı faydaları kapsayan detaylı bir sunum yaptı. Son sınıfta okuyan öğrencilerin meslek seçimlerinde önemli bir yer olan bu tür teknik gezilerin öğrencilerin bilinçli bir şekilde tercih yapmalarına katkısı olacağını dile getiren Yrd. Doç. Bünyamin Şahin, öğrencilerin gerek fizik biliminin zorluklarına dair yönelttikleri sorulara gerekse bu mesleğin avantajlarına dair merak ettikleri konulara açıklık getirdi.Öğrenciler daha sonra yine Fizik bölümünde yer alan Mikro/Nano Mekanik Laboratuvarına geçerek incelemelerde bulundu. Öğrencileri burada Fizik Anabilim Dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı olan Doç. Dr. Osman Şahin karşıladı. Doç. Dr. Osman Şahin kendi uzmanlık alanıyla ilgili öğrencilerin ilgisini çeken konularda açıklamalarda bulundu.Laboratuvarında farklı biyomalzemeler üretildiğini belirten Doç. Dr. Osman Şahin, bu malzemelerden birkaçının dişçilikte kullanılan implantlar ve diş kaplama malzemeleri olduğu bilgisini verdi.    Bununla birlikte eklemlerde, kalça protezlerinde, kalp kapakçıklarında ve damar yolu tıkanıklığının giderilmesinde kullanılan biyobozunurstentlerin laboratuvarlarında üretildiğini aktaran Şahin şöyle devam etti: “Üretilen biyomalzemelerin mekanik karakterizasyon kısmı için gerekli tüm aşamalar laboratuvarımızda yapılabilmektedir. Malzeme üretildikten sonra kesilir, parlatılır ve mekanik deneylere hazır hale getirilir. Bu deneyler soncunda malzemenin sertliği ve elastiklik modülü gibi özellikleri hakkında bilgi sahibi olunur. Elde edilen bu bilgiler malzemenin mekanik açıdan vücut içerisinde kullanılıp kullanılamayacağını göstermektedir. Bu yapılan ölçümler malzemenin vücut içerisinde kullanılabilmesi için yeterli değildir. Bu deneylerin yanında malzemenin vücut içerisinde kullanıldığı bölgedeki doku ve vücut sıvılarıyla herhangi bir etkileşime girip girmediği, eğer tepkimeye giriyorsa ne gibi sonuçlar oluşturduğunu bilmek adına korozyon deneyleri dediğimiz bir sonraki aşama yapılmaktadır. Bu aşamada malzemelerin vücut sıvıları, tuzlu su ve çeşitli solüsyonlardaki davranışları incelenmektedir. Elde edilen veriler doğrultusunda malzemenin vücut içerisinde kullanımının uygun olup olmadığı sonucuna varılmaktadır.”Öğrenciler Veteriner Fakültesi kliniklerinde hayvanlara yönelik tıbbi müdahaleleri de yakından görme fırsatı yakaladı. Burada hasta bir köpeğin tedavisini inceleyen öğrenciler, veteriner hekimler tarafından doktorların hastalarına karşı gösterdiği insani yaklaşımların hayvanlara karşı gösterildiğine de tanıklık etti.Veteriner Fakültesi’nin diğer laboratuvarlarını da inceleyen öğrencilerin teknik gezileri, kampüs turuyla sona erdi.
Kampüse Teknik Gezi haberi 07 Aralık 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  11869 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Kampüse Teknik Gezi haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 11869 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Kampüse+Teknik+Gezi Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Kampüse Teknik Gezi Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 12 Mayıs 2024 Pazar 10:02 https://firmarehberim.com/haber/yerel/kampuse-teknik-gezi--17497 #Kampüse #Teknik #Gezi #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #KampüseTeknik #TeknikGezi #KampüseTeknikGezi #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Kampüse Teknik Gezi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Kampüse Teknik Gezi için Sıkça Sorulan Sorular
Kampüse Teknik Gezi En Gücel Haberler
Kampüse Teknik Gezi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Kampüse Teknik Gezi Firma Rehberi Nerde?
Kampüse Teknik Gezi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Kampüse Teknik Gezi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Kampüse Teknik Gezi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Kampüse Teknik Gezi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Kampüse Teknik Gezi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Kampüse Teknik Gezi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Kampüse Teknik Gezi Son Güncellemeleri Neler?
Kampüse Teknik Gezi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Kampüse Teknik Gezi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Kampüse Teknik Gezi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?