KIRIKHAN İLÇESİNDEKİ GÖLBAŞI GÖLÜ RİSK ALTINDA googlepng

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, Amik Ovası'nın kuzeydoğusunda, Kırıkhan ilçesine 11 kilometre uzaklıkta ve Kurt Dağları eteğindeki Gölbaşı Gölü'nün risk altında olunduğunu öne sürdü.
KIRIKHAN+İLÇESİNDEKİ+GÖLBAŞI+GÖLÜ+RİSK+ALTINDA Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

  Öğünç, yazılı açıklamasında, Gölbaşı Gölü'nün aşırı avlanma, kıyı gelişimlerinde meydana gelen arazi ıslahları ile tarımsal, ve evsel kaynaklı atıklar, vahşi sulamadan dolayı büyük risk altında olduğunu bildirdi.      Kurutulan Amik Gölü'nün en önemli kaynaklarından biri olması yanında gölün bitki örtüsü, canlı türleri özellikleri Amik Gölü'yle büyük benzerlik göstermekte olduğunu ifade eden Öğünç, açıklamasında şunlara yer verdi:      ''Birçoğumuz için güzel bir manzaradan öteye gitmeyen Gölbaşı Gölü, ne yazık ki daha değerini anlamadan kaybetmekle yüz yüze kaldığımız önemli değerlerimizden biridir. Hayatımızdaki pek çok şey gibi farklı bir gözle bakmayınca anlayamayacağımız güzellikleri, Kırıkhan Gölbaşı Gölünde gün batımı ve doğumunda yakalayabilirsiniz. Göldeki bu anlar, seyrine doyum olmayan bir renk cümbüşü sunar önünüze. Ancak her geçen gün daha fazla kirlenen ve azalan suyu, içindeki tüm canlılarla birlikte buna direnen göl için, aslında düşmanlar da bellidir dostlar da. Dostlar eskisi kadar çok olmasa da, düşmanlar eskisinden çok güçlü ve fazladır aslında. Gölbaşı gölü şu an aşırı avlanma, kıyı gelişimlerinde meydana gelen arazi ıslahları ile tarımsal, ve evsel kaynaklı atıklar, vahşi sulamadan dolayı büyük risk altındadır. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde önümüzdeki yıllarda amik gölüyle aynı kaderi paylaşacağı bir gerçektir''      Öğünç, yöre halkı için önemli bir geçim kaynağı olan gölün, koruma altına alınıp, arazi durumuna göre rehabilite edildiğinde, bölge tarımının en önemli sorunlarından biri olan su sorununun çözülmesinin yanı sıra Amik gölünün kurutulması sonucu yok olan kıtalar arası öneme sahip sulak alan ekosistemi yeniden oluşturabileceğini ve kuş popülasyonu ve türüne yakın bir çeşitlik elde edileceğini kaydetti.
KIRIKHAN İLÇESİNDEKİ GÖLBAŞI GÖLÜ RİSK ALTINDA haberi 30 Eylül 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  36395 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
KIRIKHAN İLÇESİNDEKİ GÖLBAŞI GÖLÜ RİSK ALTINDA haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 36395 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
KIRIKHAN+İLÇESİNDEKİ+GÖLBAŞI+GÖLÜ+RİSK+ALTINDA Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
KIRIKHAN İLÇESİNDEKİ GÖLBAŞI GÖLÜ RİSK ALTINDA Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 03:15 https://firmarehberim.com/haber/yerel/kirikhan-ilcesindeki-golbasi-golu-risk-altinda--12011 #KIRIKHAN #İLÇESİNDEKİ #GÖLBAŞI #GÖLÜ #RİSK #ALTINDA #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #KIRIKHANİLÇESİNDEKİ #İLÇESİNDEKİGÖLBAŞI #GÖLBAŞIGÖLÜ #GÖLÜRİSK #RİSKALTINDA #KIRIKHANİLÇESİNDEKİGÖLBAŞIGÖLÜRİSKALTINDA #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda için Sıkça Sorulan Sorular
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda En Gücel Haberler
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Firma Rehberi Nerde?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda En Popüler Haber Listesi Nerede?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Son Güncellemeleri Neler?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Kirikhan İlçesindeki Gölbaşi Gölü Risk Altinda Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?