Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı googlepng

Dünyanın beş önemli kuş göç yollarından biri olan Belen’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kurulacak olan “Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı” fizibilite projesi hakkında istişare toplantısı yapıldı.

Kuş+Gözlem+Temalı+Tabiat+Parkı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Belen Belediyesi ve Türkiye Bilimsel Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (TÜBİKAM) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zeynep Erdoğan, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atmaca, Yrd. Doç. Dr. Elif Bozdoğan ve Dr. Aysel Güzelmansurile Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yaşar Ergün, Doç. Dr. SoydalAtaseven, Yrd. Doç. Dr. Zafer Cantekin, Yrd. Doç. Dr. Cafer Tayyarİşler’in yer aldığı toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’ın yanı sıra Bölge Belediye Başkanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürleri ile TÜBİKAM ve Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay Şubesi temsilcileri de katıldı. Toplantıda katılımcılar; Hatay'ın coğrafi konum ve iklim özellikleri nedeniyle sahip olduğu doğal güzellikler, endemik bitki çeşitleri ve yabani hayvan türleri gibi birçok zenginliğine vurgu yaptılar. Doğal ve kültürel değerleriyle önemli bir konuma sahip olan Hatay'ın bu değerlerinin korunması, ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasının gerekliliğine de değinen katılımcılar,kuzeye ve güneye göç eden kuşların geçiş merkezinde bulunan Belen’e "Kuş Gözlem Temalı Bir Tabiat Parkı" kazandırılmasının önemine işaret ettiler.Katılımcılar, bu proje hayata geçirildiğinde Hatay'ın doğa turizminin merkezi konumuna geleceğinin de altını çizdiler.Toplantıda bir konuşma yapan Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atmaca, Hatay Bölgesinin fitocoğrafik öneminden ve bunun bölgesel biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerinden bahsetti. Atmaca, MKÜ Mimarlık Fakültesi olarak dünyada önemli kuş göç yolları üzerinde yapılacak olan ilk “Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı” projesinde üniversite ve fakülte olarak yer almaktan memnuniyet duyduklarını ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı.    Toplantı sonrası proje sahasında arazi incelemesi yapan katılımcılara, alan hakkında bilgi verildi.
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı haberi 07 Aralık 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  9352 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 9352 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Kuş+Gözlem+Temalı+Tabiat+Parkı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 03 Mayıs 2024 Cuma 18:43 https://firmarehberim.com/haber/yerel/kus-gozlem-temali-tabiat-parki--17503?id=17503&sayfa=3 #Kuş #Gözlem #Temalı #Tabiat #Parkı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #KuşGözlem #GözlemTemalı #TemalıTabiat #TabiatParkı #KuşGözlemTemalıTabiatParkı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Nihat Mazmanoğlu AGF Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye’nin en büyük basın çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı olan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 15:44
Vali Doğan, Arsuz’da İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve beraberindeki heyet ile birlikte Arsuz ilçemizde bir dizi incelemelerde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:54
Antakya künefesine AB tescili geliyor

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Antakya künefesinin Avrupa’da tescil aşamasına geldiğini açıkladı. Varank, komisyona verilen arada milletvekillerine Antakya künefesi ikram etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:27
Vali Doğan ATSO Heyetini Makamında Kabul Etti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 14:20
Servet Kuyumculuk Yeni Konsepti İle Hizmette

Bölgemiz Kuyumculuk sektörünün başarılı firmalarından olmasının yanında müşterilerine sunduğu en trend tasarımlar ile fark yaratan Servet Kuyumculuk, yenilenen konsepti ile hizmete başladı..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 13:20
Has Turizm Araç Filosunu Büyütüyor

Türkiye’nin yanı sıra Yemen'den Sibirya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada hizmet veren Has Turizm, araç filosuna yaptığı yatırımları sürdürüyor.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 12:52
DGC’den İlçe Emniyet Müdürü Bilyeli’ye Hoş Geldiniz Ziyareti

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti (DGC) kısa bir süre önce Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan Kenan Bilyeli’yi makamında ziyaret etti.

Nejla Çetinoğlu | 25 Kasım 2022 13:09
ATSO künefeyi dünyaya tanıtacak

Hatay’ın meşhur tatlı çeşitlerinden biri olan Antakya Künefesi’nin dünya çapında tanıtımının yapılması için büyük yol kat eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, künefe başvurusunun askı sürecinde olduğunu söyledi.

Mehmet Katırcıoğlu | 22 Kasım 2022 14:15
Vali Doğan, İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberindeki heyet ile birlikte Yeni Polis Evi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Nejla Çetinoğlu | 27 Ekim 2022 15:43
PROF. DR. ALAGÖZ’DEN HGC’YE ZİYARET

Bir takım ziyaretler ve konferanslar vermek üzere Hatay’a gelen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz ve beraberinde bulunan heyet, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini HGC Hizmet Binası’nda ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ekim 2022 15:35
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı için Sıkça Sorulan Sorular
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı En Gücel Haberler
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Firma Rehberi Nerde?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Son Güncellemeleri Neler?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?