''ORTA VE KUZEY AFRİKA ÜLKE MASASI SEMİNERİ'' googlepng

AKDENİZ HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI BOZBEY: ''2023 YILINDA 500 MİLYAR HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN EKSİ VE ARTILARIMIZIN YER ALDIĞI REÇETELERİ ORTAYA KOYUYORUZ''
+#39;+#39;ORTA+VE+KUZEY+AFRİKA+ÜLKE+MASASI+SEMİNERİ+#39;+#39;+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Orta ve Kuzey Afrika Ülke Masası Koordinatörü Tarık Bozbey, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında, 500 milyar ihracat hedefine ulaşmak için eksi ve artıların yer aldığı reçeteleri ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.      Bozbey, Antakya Narin Otel'de düzenlenen ''Orta ve Kuzey Afrika Ülke Masası'' seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi (İGEME) ve ticaret odalarının işbirliğiyle ihracatın geliştirilmesi amacıyla İGEME bünyesinde ''Ülke Masaları''nın oluşturulduğunu hatırlattı.      Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın önderliğinde oluşturulan ülke masaları kapsamında, diğer ülkelerde araştırma yaptıklarını ve bunu ihracatçılarla paylaşmaya çalıştıklarını ifade eden Bozbey, ''Hangi ülke Türkiye'den ne alıyor ya da almıyor. Nüfusu, geliri, nedir? Ne alıp satıyor? Bu kapsamda ülkeleri inceliyoruz. Niçin bizden değil de başka ülkelerden mal aldığını araştırıyoruz. Bu kapsamda, 2023 yılında 500 milyar hedefine ulaşmak için eksi ve artılarımızın yer aldığı reçeteleri ortaya koyuyoruz'' diye konuştu.      Belirlenen hedefe ulaşmak için devlet başta olmak üzere ihracatçıya, üniversitelere ve sanayi odalarına büyük görev düştüğünü vurgulayan Bozbey, gayret gösterilmediği takdirde 500 milyar ihracat hedefini gerçekleştirmenin hayal olabileceğini kaydetti.      Türkiye'nin ocak ayında yaklaşık 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, geçen yılı ise 111 milyar dolarla kapattıklarını belirten Bozbey, bu yıl ise hedefin 127 milyar dolar olduğunu, ancak bu rakamı da geçmek istediklerini söyledi.      İGEME Afrika Daire Başkanı Şule Yıldırım da, 19 Ekim 2009 tarihinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın onayıyla 34 ülke masasının oluşturulduğunu ve geçtiğimiz yıl mart ayından itibaren bunların hizmet vermeye başladığını belirtti.      İhracatçıların, ülke masalarıyla ilgili güncel bilgileri internet üzerinden takip edebileceğini ifade eden Yıldırım, burada pazara ilişkin kapsamlı bilgilerin yer aldığını söyledi.      Ülke masasında 73 ülkeye ait bilgilerin bulunduğunu kaydeden Yıldırım, ihracatçılara, alternatif pazarlarla ülkelerin nüfusu, gelirleriyle ilgili güncel bilgileri vermeye çalıştıklarını belirtti.      Seminerde ayrıca, İGEME Uzmanı Yücel Akova, Afrika standartlarında diğer ülkeler için politik ve ekonomik anlamda model ülke olarak görülen Gana hakkında bilgi verdi.    
''ORTA VE KUZEY AFRİKA ÜLKE MASASI SEMİNERİ'' haberi 05 Şubat 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  23623 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
''ORTA VE KUZEY AFRİKA ÜLKE MASASI SEMİNERİ'' haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 23623 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
+#39;+#39;ORTA+VE+KUZEY+AFRİKA+ÜLKE+MASASI+SEMİNERİ+#39;+#39;+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Antakya Ticaret Borsası Kıbrıs Ziyareti

Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Celal Mursaloglu, Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu ve Meclis Üyeleri, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ikili görüşme yapmak üzere makamında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Ocak 2023 13:10
HATAY’DA BİR İLK Çocuk Nöroloji Kliniği Açıldı

Çocuk Nörolojisi Doçent Doktoru Yılmaz Akbaş'ın, çocuk nöroloji kliniği Antakya'da hizmete açıldı. Serinyol Mahallesinde bulunan kliniğin açılışında meslektaşları, Doç. Dr. Yılmaz Akbaş'ın önemli gününde yanında yer aldılar. Meslektaşları, gerçekleşen kurdele kesiminin ardından Yılmaz Akbaş'a başarı dileklerinde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 03 Ocak 2023 12:57
Kış Çayının Tamda Zamanı

Havaların soğuması ile birlikte artış yaşanan Grip ve Nezle için doğal zırh olarak bilinen kış çayının tamda zamanı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:30
By Hakan Çankır Kuyumculuk Açıldı

Hatay’ın tanınmış simalarından Hakan Çankır’ın işletmeciliğini yaptığı “By Hakan Çankır Kuyumculuk” Antakya’da hizmete başladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 18:41
YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATININ YÜZDE 49’U AKDENİZ’DEN

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz, Türkiye geneli sektör ihracatının ekim ayında 239,2 milyon dolara ulaştığını, Birlik olarak bu performansa yüzde 49 oranında destek verdiklerini açıkladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 18:14
HATAYSPOR KADIN TAKIMINI DESTEKLEYECEK

Yıllardır Hatayspor’u iç saha ve deplasman maçlarında yalnız bırakmayan Hatayspor Taraftarlar Derneği ve Hatay 31 Asi Gençlik Taraftarlar Derneği, Dünya Kupası arası olması dolayısıyla bu defa Hatayspor Kadın takımını destekleyecek.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 16:28
HGC İskenderun Temsilciliği Hizmete Girdi

Hatay Gazeteciler Cemiyetinin İskenderun Temsilciliği yoğun bir katılım ile hizmete girdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 26 Kasım 2022 15:53
Nihat Mazmanoğlu AGF Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye’nin en büyük basın çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı olan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 15:44
Vali Doğan, Arsuz’da İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve beraberindeki heyet ile birlikte Arsuz ilçemizde bir dizi incelemelerde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:54
Antakya künefesine AB tescili geliyor

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Antakya künefesinin Avrupa’da tescil aşamasına geldiğini açıkladı. Varank, komisyona verilen arada milletvekillerine Antakya künefesi ikram etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:27
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; için Sıkça Sorulan Sorular
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; En Gücel Haberler
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Firma Rehberi Nerde?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; En Popüler Haber Listesi Nerede?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Son Güncellemeleri Neler?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
&Amp;#39;&Amp;#39;Orta Ve Kuzey Afrika Ülke Masasi Semineri&Amp;#39;&Amp;#39; Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?