Posta güvercinlerinin yarış hazırlığı. googlepng

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki güvercin yetiştiricileri, her yıl gerçekleştirdikleri yarışlar için güvercinleri aylar öncesinden kampa alıyor
Posta+güvercinlerinin+yarış+hazırlığı. Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

İlçede 18 yıldır güvercin yetiştiriciliği yapan Ertuğrul Hamzalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evinin damında yaptığı kümeste yetiştirdiği 200 güvercinden 80'inin posta güvercini olduğunu belirtti.      Çocukları gibi gördüğü güvercinlerin her birine isimleri ile hitap ettiğini vurgulayan Hamzalıoğlu, çevre il ve ilçelerdeki güvercin yetiştiricilerinin katılımıyla her yıl kış mevsiminde yarışma düzenlediklerini ve bu yıl Şubat ayında yapılacak yarışlarda güvercinlerin maharetlerini sergileyeceğini ifade etti.      Yarışlar öncesinde derece elde etmesi için güvercinleri aylar öncesinden kampa aldığını anlatan Hamzalıoğlu, haftanın beş günü güvercinlerine antrenman yaptırdığını ve onları arpa, buğday, darı gibi yemlerin yanı sıra C vitamini ile beslediğini söyledi.      Hamzalıoğlu, güvercin yetiştiricileri arasında gelenek haline gelen yarışlara, Hatay ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de katılım olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:      ''Bu yarışlarda dereceye giren güvercinlere ve yetiştiricilerine çeşitli ödüller veriliyor. Ben de her yıl bu yarışlara katılarak güvercinlerimin ne kadar iyi olduğunu görebiliyorum. Yarışmalarda belli bir mesafeden bırakılan kuşlardan hangisinin belirlenen hedefe en kısa sürede ulaşacağını saptıyoruz. Ayrıca gökyüzüne bırakılan güvercinler arasında da hangisinin gökte en fazla kalacağına bakıyoruz. Birinci olan güvercinin sahibine para ödülü, güvercine de yem ödülü veriyoruz.''      Hamzalıoğlu, posta güvercinlerinin sıradan güvercinlere benzemediğine ve fiyat olarak diğer güvercinlerden pahalı olduğuna belirterek, ''Yaşam süreleri 5 ile 10 yıl arasında değişen posta güvercinlerinin bakımı da büyük özveri istiyor'' dedi.      Güvercinlerine, olimpiyatlara ya da şampiyonalara hazırlanan sporcular gibi sürekli antrenman yaptırdığını vurgulayan Hamzalıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:      ''Yarışlar için sıkı çalışma, disiplin ve düzenli uçuş şart. Onlara çocuk gibi bakılmalı ve hastalıklara karşı aşılarının düzenli olarak yapılması gerekiyor. Posta güvercinleri de uzun süre uçabilen, dayanıklı ve sahibine sadık kuşlar olduğu için tercih ediliyor. Kuşlarımla aramda adeta evlat ile baba arasındaki ilişki var. Yarışlarda da başarılı oldukları zaman aramızdaki bağ daha da kuvvetleniyor.''      Yarışlarla kuşların sahibine bağlılığının da test edildiğinin altını çizen Hamzalıoğlu, iyi uçabilen ve yarışlarda derece elde eden posta güvercinlerinin 2 bin liraya kadar alıcı bulabildiğini sözlerine ekledi.
Posta güvercinlerinin yarış hazırlığı. haberi 23 Ocak 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  50644 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Posta güvercinlerinin yarış hazırlığı. haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 50644 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Posta+güvercinlerinin+yarış+hazırlığı. Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Posta güvercinlerinin yarış hazırlığı. Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 12:54 https://firmarehberim.com/haber/yerel/posta-guvercinlerinin-yaris-hazirligi--12934 #Posta #güvercinlerinin #yarış #hazırlığı. #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Postagüvercinlerinin #güvercinlerininyarış #yarışhazırlığı. #Postagüvercinlerininyarışhazırlığı. #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. için Sıkça Sorulan Sorular
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. En Gücel Haberler
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Firma Rehberi Nerde?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. En Popüler Haber Listesi Nerede?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Son Güncellemeleri Neler?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Posta Güvercinlerinin Yarış Hazırlığı. Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?