SU ÜRÜNLERİNİN ETKİLİ DENETİMLERİ EĞİTİM TOPLANTISI googlepng

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğünde su ürünlerinin etkili denetimlerin nasıl yapılacağı hususunda eğitim toplantısı ve denetim çalışmaları yapıldı.
SU+ÜRÜNLERİNİN+ETKİLİ+DENETİMLERİ+EĞİTİM+TOPLANTISI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açılamada, bakanlığın, ''Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'' şeklinde yeniden yapılandırıldığı, buna bağlı olarak Merkezde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, İl Müdürlüklerinde ise Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlükleri oluşturulduğu, su ürünlerine ilişkin hizmetler de bu birimler bünyesinde yürütülmeye başlanacağı ifade edildi.      Bu kapsamda kapsamda, Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz'ın katılımıyla 20-21 Eylül tarihleri arasında eğitim toplantısı ve denetim çalışmaları yapılmış, toplantıya Adana, Mersin illeri Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürleri ile ilgili teknik elamanlar katılmıştır.      Türkyılmaz, yapılan eğitim toplantısında etkili denetimlerin nasıl yapılacağı konusunda yaptığı sunumunda, ''Deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi bakanlığımız temel hedeflerindendir. Ayrıca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği yasal sorumluluğumuzdur. Bu amaca ulaşmak için su ürünleri avcılığı ile ilgili olarak, yer, zaman, mesafe, derinlik, tür, boy, avlanma araç ve gereçler ile ilgili düzenlemeler getirilmiştir. Su ürünleri avcılığını yapacak olanlar, getirilen bu düzenlemelere göre uymak zorundadırlar. Bu nedenle kural dışı avcılık faaliyetlerinin engellenmesi için etkin bir denetim ve izleme yapılması gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.      Açılamada, sahada yaşanan sıkıntılar ve çözüm yollarının tartışıldığı, 1380 Sayılı su Ürünleri Kanununun 33. maddesinde belirtilen denetimle görevlendirilmiş kurumlarla işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasına dikkat çekildiği belirtildi.      1 Eylül Perşembe günü yapılan denetim çalışmasında ise, İskenderun ilçesinde bulunan 33 adet sabit su ürünleri satış yerleri denetlendiği, satışa sunulan balıkların boyları ölçülerek boy yasağının altında bulunan 5 kilogram kırlangıç ve 7 kilogram çipura balıklarına el konularak gerekli idari işlem yapıldığı ifade edildi.      Su Ürünleri İşleme ve Değerlendirme Tesisi denetlenerek eksikliklerin tamamlanması için gerekli uyarılar yapılmıştır. Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hasan Özyılmaz'ın başkanlığında oluşturulan denetim heyeti denize açılarak balıkçı gemilerini kontrol etmişlerdir. Biri Trol balıkçı gemisi olmak üzere 6 adet balıkçı gemisi denetlenmiştir. Yapılan denetimde balıkçı gemilerin ve balıkçı gemisinde bulunan balıkçıların ruhsatları, avladıkları su ürünleri ile av araç ve gereçleri kontrol edildiği kaydedildi.
SU ÜRÜNLERİNİN ETKİLİ DENETİMLERİ EĞİTİM TOPLANTISI haberi 29 Eylül 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  24332 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
SU ÜRÜNLERİNİN ETKİLİ DENETİMLERİ EĞİTİM TOPLANTISI haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 24332 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
SU+ÜRÜNLERİNİN+ETKİLİ+DENETİMLERİ+EĞİTİM+TOPLANTISI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi için Sıkça Sorulan Sorular
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi En Gücel Haberler
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Firma Rehberi Nerde?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Son Güncellemeleri Neler?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Su Ürünlerinin Etkili Denetimleri Eğitim Toplantisi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?