Suriye sınırında sessizlik hakim googlepng

Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye giriş yapmak için tercih ettikleri Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerindeki sınır bölgesinde bu sabahtan beri sessizlik hakim.
Suriye+sınırında+sessizlik+hakim+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Suriye yönetimine şiddetin sona ermesi için verilen sürenin saat 06.00'da dolmasıyla Suriye sınırı da sabah saatlerinden itibaren adeta sessizliğe büründü. Suriye'deki olayların başladığı günlerde yoğun göç dalgası yaşanan Yayladağı İlçesi'ne bağlı Türkiye-Suriye sınırında Güveççi Köyü'ndeki vatandaşlar, gece saatlerinde Suriye tarafından zaman zaman silah sesi duyduklarını, ancak günün ilk ışıklarıyla birlikte silah seslerinin sustuğunu söyledi.      Güveççi Köyü'nün karşı tarafında hakim bir tepede kurulan ve uzun süredir Suriye askerlerince kullanılan binada ise halen askerlerin kaldığı görülüyor. Güneşin doğuşuyla hareketliliğin yaşandığı binada, askerler sabah içtiması yaparak binadaki konumlarını koruyor.      Suriye'den kaçanların en çok giriş yaptığı yerlerden Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyleri yakınındaki sınır güzergahında ise herhangi bir hareketlilik yaşanmadığı gözlemlendi. Suriye yönetimine tanınan sürenin dolmasıyla geçişlerin durma noktasına geldiği sınırda, Türk askerlerinin sabah saatlerinden itibaren devriye görevini sürdürdüğü görüldü.             -Suriye'deki gelişmeleri yakınlarından öğreniyorlar-          Bu arada, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yerleştirildiği Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerindeki çadırkentlerde ise Suriyeliler günlük yaşantılarına devam ediyor. Ülkelerindeki gelişmelerle ilgili Suriye'de kalan akrabalarıyla iletişim kuran Suriyeliler, silah seslerinin sustuğu bazı bölgelerde hala askerlerin çekilmediğini kaydetti.      Reyhanlı çadırkentinde yaşayan Abdüllatif Muaddel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 gün önce İdlib'e bağlı Kille kasabasından 12 kişilik ailesiyle Türkiye'ye geldiğini belirterek, Suriye'de kalan yakınları ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve sabah 06.00'dan itibaren silahların sustuğu, ancak askerlerin hala köylerde olduğu yönünde bilgiler aldıklarını ifade etti.      Muaddel, silahların susmasının kendileri açısından hiçbir şeyi değiştirmediğini, Beşşar Esed yönetiminin görevi bırakması ve askerlerin tamamen bulundukları bölgeyi terk etmesi gerektiğini bildirerek, ''Biz, askerlerin yakıp yıktıkları köylerimizden evlerimizden çıkmalarını istiyoruz. Çünkü askerlerin hala bölgede olduklarını biliyoruz. Askerler çekilmediği sürece evimize dönmemiz imkansız. Dönsek bile yakılıp yıkılan evlerimizde nasıl yaşayacağız'' dedi.      Endişe ve kaygı içinde gelişmeleri takip eden Suriyeliler, Türkiye'nin kendilerine yaptığı yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarına değinerek, Türkiye'ye ve Türk halkına yardımlarından dolayı teşekkür etti.
Suriye sınırında sessizlik hakim haberi 13 Nisan 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  22942 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Suriye sınırında sessizlik hakim haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 22942 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Suriye+sınırında+sessizlik+hakim+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Suriye sınırında sessizlik hakim Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 09:59 https://firmarehberim.com/haber/yerel/suriye-sinirinda-sessizlik-hakim--13461 #Suriye #sınırında #sessizlik #hakim #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Suriyesınırında #sınırındasessizlik #sessizlikhakim #Suriyesınırındasessizlikhakim #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim için Sıkça Sorulan Sorular
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim En Gücel Haberler
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Firma Rehberi Nerde?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim En Popüler Haber Listesi Nerede?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Son Güncellemeleri Neler?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Suriye Sınırında Sessizlik Hakim Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?