SURİYELİ ÇOCUKLAR KÖYDEN ALDIKLARI EKMEKLERİ AİLELERİNE GÖTÜRÜYOR googlepng

-ÜLKELERİNDEKİ OLAYLAR NEDENİYLE SINIRDAN GEÇEREK TÜRKİYE'YE SIĞINAN SURİYELİLERİN SAYISI 5 BİN 51'E ULAŞTI -BİR GRUP SURİYELİ TÜRKİYE SINIRINDAKİ BEKLEYİŞLERİNİ SÜRDÜRÜRKEN, KÜÇÜK ÇOCUKLAR DA KAÇAK OLARAK GELDİKLERİ TÜRK KÖYLERİNDEN ALDIKLARI EKMEKLERİ AİLELERİNE GÖTÜRÜYOR
SURİYELİ+ÇOCUKLAR+KÖYDEN+ALDIKLARI+EKMEKLERİ+AİLELERİNE+GÖTÜRÜYOR+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Suriye'deki olaylar nedeniyle sınırdan geçerek Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının 5 bin 51'e ulaştığı bildirildi.      Suriye'de yaşanan olayların ardından, Türkiye'ye yakın köy ve kentlerden Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerine 29 Nisan'da başlayan kaçışlar sürüyor.      Yaklaşık 44 gündür aralıklarla devam eden geçişler kapsamında, Türkiye'ye sığınan Suriyeli sayısının 5 bin 51'e ulaştığı belirtildi.                                                          Bu arada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak, kendilerini güvende hissettikleri Yayladağı'na bağlı Güveççi köyü sınırına gelen, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan bir grup Suriyeli, burada oluşturdukları çadırlarda ve araçlardaki bekleyişlerini sürdürüyor.      Suriyeliler, yiyecek ihtiyaçlarını kaçak olarak geçtikleri Türk köylerinden temin ederken, bazı çocuklar da ailelerine ekmek götürebilmek için tel örgüleri aşıp ağaçlık alandan Güveççi köyüne geliyor.      Çocuklar, köyden aldıkları ve büyük poşetlere doldurdukları ekmekleri, geldikleri yoldan geri dönerek, Suriye topraklarında bekleyen ailelerine götürüyor.        Ekmek almaya gelen çocuklardan Muhammed Hacer AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki olaylar nedeniyle geldikleri Suriye sınırında, 10 kişilik ailesiyle birlikte 1 haftadır bekleyişlerini sürdürdüklerini söyledi.      Ailesinin şu an için Türkiye'ye geçmek istemediğini ifade eden Hacer, ''Eğer Suriye askerleri buraya gelecek olursa Türkiye'ye geçeceğiz. Sınırda çok sayıda kadın ve çocuk var. Ekmek ve yemek sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı bir nebze olsun azaltmak için sınırı gizlice geçip Türkiye'den ekmek alıyoruz'' diye konuştu.      Hacer, konuşmasının ardından, Türkiye'ye birlikte geldiği 3 arkadaşı ile aldıkları ekmekleri ailelerine ulaştırmak için yoluna devam etti.    
SURİYELİ ÇOCUKLAR KÖYDEN ALDIKLARI EKMEKLERİ AİLELERİNE GÖTÜRÜYOR haberi 14 Haziran 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  17366 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
SURİYELİ ÇOCUKLAR KÖYDEN ALDIKLARI EKMEKLERİ AİLELERİNE GÖTÜRÜYOR haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 17366 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
SURİYELİ+ÇOCUKLAR+KÖYDEN+ALDIKLARI+EKMEKLERİ+AİLELERİNE+GÖTÜRÜYOR+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
SURİYELİ ÇOCUKLAR KÖYDEN ALDIKLARI EKMEKLERİ AİLELERİNE GÖTÜRÜYOR Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 20 Mayıs 2024 Pazartesi 04:06 https://firmarehberim.com/haber/yerel/suriyeli-cocuklar-koyden-aldiklari-ekmekleri-ailelerine-goturuyor-5765?id=5765&sayfa=3 #SURİYELİ #ÇOCUKLAR #KÖYDEN #ALDIKLARI #EKMEKLERİ #AİLELERİNE #GÖTÜRÜYOR #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #SURİYELİÇOCUKLAR #ÇOCUKLAR #KÖYDEN #KÖYDENALDIKLARI #ALDIKLARIEKMEKLERİ #EKMEKLERİAİLELERİNE #AİLELERİNEGÖTÜRÜYOR #SURİYELİÇOCUKLARKÖYDENALDIKLARIEKMEKLERİAİLELERİNEGÖTÜRÜYOR #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Nihat Mazmanoğlu AGF Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye’nin en büyük basın çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı olan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 15:44
Vali Doğan, Arsuz’da İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve beraberindeki heyet ile birlikte Arsuz ilçemizde bir dizi incelemelerde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:54
Antakya künefesine AB tescili geliyor

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Antakya künefesinin Avrupa’da tescil aşamasına geldiğini açıkladı. Varank, komisyona verilen arada milletvekillerine Antakya künefesi ikram etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:27
Vali Doğan ATSO Heyetini Makamında Kabul Etti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 14:20
Servet Kuyumculuk Yeni Konsepti İle Hizmette

Bölgemiz Kuyumculuk sektörünün başarılı firmalarından olmasının yanında müşterilerine sunduğu en trend tasarımlar ile fark yaratan Servet Kuyumculuk, yenilenen konsepti ile hizmete başladı..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 13:20
Has Turizm Araç Filosunu Büyütüyor

Türkiye’nin yanı sıra Yemen'den Sibirya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada hizmet veren Has Turizm, araç filosuna yaptığı yatırımları sürdürüyor.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 12:52
DGC’den İlçe Emniyet Müdürü Bilyeli’ye Hoş Geldiniz Ziyareti

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti (DGC) kısa bir süre önce Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan Kenan Bilyeli’yi makamında ziyaret etti.

Nejla Çetinoğlu | 25 Kasım 2022 13:09
ATSO künefeyi dünyaya tanıtacak

Hatay’ın meşhur tatlı çeşitlerinden biri olan Antakya Künefesi’nin dünya çapında tanıtımının yapılması için büyük yol kat eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, künefe başvurusunun askı sürecinde olduğunu söyledi.

Mehmet Katırcıoğlu | 22 Kasım 2022 14:15
Vali Doğan, İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberindeki heyet ile birlikte Yeni Polis Evi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Nejla Çetinoğlu | 27 Ekim 2022 15:43
PROF. DR. ALAGÖZ’DEN HGC’YE ZİYARET

Bir takım ziyaretler ve konferanslar vermek üzere Hatay’a gelen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz ve beraberinde bulunan heyet, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini HGC Hizmet Binası’nda ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ekim 2022 15:35
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor için Sıkça Sorulan Sorular
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor En Gücel Haberler
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Firma Rehberi Nerde?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Son Güncellemeleri Neler?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Suriyeli Çocuklar Köyden Aldiklari Ekmekleri Ailelerine Götürüyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?