Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı googlepng

Restorasyonu tamamlanan tarihi Antakya Ulu Camii, Adalet Bakanı  Ergin ve Vali Lekesiz’in de katıldığı törenle açıldı.
Tarihi+Ulu+Camii+Bakan+Ergin+Tarafından+Açıldı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Törende konuşan Bakan Ergin, Ulu Camii’nin orijinaline dönüş yolunda önemli mesafe kat edildiğini ifade ederek, çalışmaların henüz tamamlanmadığını, girişteki abdest alma yerleri ve lavaboların olduğu bölümün camiinin dışında bir mekana taşınacağını söyledi.Camiinin yenilenmesinde emeği geçen Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür eden Bakan Ergin, ‘Ben de eski bir Vakıflar Bölge Müdürlüğü mensubuyum. Bu müessesenin yaptığı işlerle ilgili samimi atmosferi ve hizmet aşkının ne demek olduğunu bilenlerdenim.’ diye konuştu.Sadece Ulu Camii’nin değil, Hatay’ın değişik yerlerindeki vakıf eserlerinin, ecdadımızın bırakmış olduğu tarihi yadigârların tek tek ihya edildiğini, emanetlerin onlara layık olacak şekilde koruma altına alındığını kaydeden Bakan Ergin, ‘Türkiye’de 3 bin 750’nin üzerinde tarihi eseri, vakıf mülkünü Vakıflar Genel Müdürlüğü restore ederek bizlere ve bizden sonraki nesillere armağan etti. Sadece Türkiye içinde değil Kafkaslarda, Balkanlarda, Kuzey Afrika’da, Ortadoğu’da ecdadımızın gidip geldiği her coğrafyada yapmış olduğu eserlerin, kamuya faydalı yapıların restorasyonunu yapıyoruz.      Türkmenistan’da, Azerbeycan’da, Arnavutluk’ta, Tataristan’da, Mısır’da yapıyoruz. Vatanseverlik, milliyetçilik de bu olsa gerek. Bu eserlerin ihya edilmesinde, bizlere bu şekilde hizmete hazır hale getirilmesinde emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.’ diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Ergin, Vali Lekesiz ile beraberindekiler camiide incelemelerde bulunarak, camii çevresinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ettiler.   Antakya Merkez Ulu Camii restorasyonu, 2012 yılı Mart ayında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatıldı ve 1 milyon 720 bin TL’ye maloldu. Restorasyon işi kapsamında camiinin iç duvarlarının mevcut sıvası sökülerek orijinal dokusu ortaya çıkarıldı. Avluda eskiyen taşlar sökülerek yenilendi, şadırvanı, kadınlar mescidi, abdest alma yerleri ve oturma yerleri, erkek abdest alma yerleri yenilendi. Ayrıca camiinin ses sistemi değiştirilerek merkezi ses ve aydınlatma sistemi kuruldu.Törene, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Müftü Vekili Cafer Erol, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, Vakıflar Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Yılmaz,VakıflarBölge Müdürlüğü İnşaat Şubesi Müdürü İlhan Turunç, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı haberi 09 Mart 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  17541 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 17541 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Tarihi+Ulu+Camii+Bakan+Ergin+Tarafından+Açıldı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 22:58 https://firmarehberim.com/haber/yerel/tarihi-ulu-camii-bakan-ergin-tarafindan-acildi--15653 #Tarihi #Ulu #Camii #Bakan #Ergin #Tarafından #Açıldı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #TarihiUlu #UluCamii #CamiiBakan #BakanErgin #ErginTarafından #TarafındanAçıldı #TarihiUluCamiiBakanErginTarafındanAçıldı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı için Sıkça Sorulan Sorular
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı En Gücel Haberler
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Firma Rehberi Nerde?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Son Güncellemeleri Neler?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Tarihi Ulu Camii Bakan Ergin Tarafından Açıldı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?