Türkiye’nin zeytini Hatay’dan googlepng

<strong>Yıllık ortalama 200 bin ton zeytin &uuml;retilen Hatay, T&uuml;rkiye&rsquo;de &uuml;retilen toplam zeytin &uuml;retiminin y&uuml;zde 10&rsquo;unu ger&ccedil;ekleştiriyor. Bu yıl 517 bin dekar alanda yapılan zeytin &uuml;retimiyle 200 bin tonun &uuml;zerinde zeytin &uuml;retmeyi hedefleyen Hatay&rsquo;da zeytin hasadı devam ediyor.</strong>
Türkiye’nin+zeytini+Hatay’dan Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Türkiye’deki toplam zeytin üretiminin yüzde 10'nunun gerçekleştirildiği Hatay'da zeytin hasadına başlandı. Yıllık ortalama 200 bin ton zeytin üretimi gerçekleştirilen Hatay’da zeytin hasadı devam ederken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, bu yıl 517 bin dekar alanda yapılan zeytincilikle 200 bin tonluk zeytin üretiminin üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi.Hatay’ın ülkemizin önemli zeytin merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Tüfekçi, şunları söyledi, “ İlimizde 517 bin dekar arazide zeytin tarımı yapılmakta Yıllar itibariyle değişmekle beraber ortalama 200 bin ton civarında yıllık olarak zeytin üretimi yapılmaktadır. Ülkemizin zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 10’u, Hatay ilimizden gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz yıllar itibari ile özellikle son iki yılda mevsimsel ve iklimsel problemlerden dolayı ilimizde zeytin üretimi miktarında bir düşüş kaydedilmişti ama, bu yıl bölgemizde özellikle geçmiş yılların ortalamasının çok üzerinde bir üretim bekliyoruz.” Yaklaşık 200 bin tonun üzerinde bir üretimle bu yıl ortalamaların çok üzerinde bir üretim sezonu geçirmeyi hedefliyoruz. Gerek üretim miktarı açısından, gerek kalite açısından, gerekse geçmiş yıllardaki sofralık tane zeytin aynı zamandan yağ açısından fiyatların yüksek olması, geçmiş yıllara oranla iyi olması aynı zamanda çiftçimizin de yüzünü güldürmüş durumda. Çiftçimiz bu yılki üretimden son derece memnun.” dedi. Çiftçilere yönetil eğitim çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Tüfekçi, “Üreticilere zeytin alanlarındaki kültürel işlemlerin uygun bir şekilde yapılabilmesi için biz bakanlık olarak, il müdürlüğü olarak, gerek budama, gerekse gübreleme, hasat ile ilgili işlemlerde eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçiyle her zaman beraber müştereken çalışıyoruz. Özellikle hasadın usulüne uygun yapılması son derece önemli. Eğer usulüne uygun hasat yapılmaz ise hem mevcut araçların gelecek yılki üründe, hemde toplanan ürünlere zarar vermektedir. “Bu da kaliteyi etkilemektedir. Biz bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği kapsamında bu zamana kadar Hatay’a zeytin hasat makinesi olarak 190 hasat makinesine yüzde 50 hibe olarak destek verdik. Özellikle burada çiftçilerimizden eski usulle hasattan ziyade yeni makineli hasada geçmesini, verimli ve kaliteli bir ürün elde etmelerini tavsiye ediyoruz.” Zeytin üreticilerinden Nillüfer Çeliker’de 5 yıldan bu yana zeytin üretimi yaptığını belirterek, “Bu yıl organik üretim sertifikam olacak. Yaklaşık 500 zeytin ağacım var. Aslında dönem alan olarak düşünürseniz, oldukça az. 30 dönümün biraz üzerinde zeytinliğimizin miktarı. Ama benim ağaç sayım az. Çokta sıklaştırmak istemiyorum. Toprak gevşek gevşek kendine baksın. Çünkü bin yoğun gübre atmıyorum. Yoğun değil, hiç gübre atmıyorum. Kimyasal hiçbir şey kullanmıyorum. Ne ilaç ne gübre. Doğal yollarla mücadele etmeye çalışıyorum. Mesela zeytin güvesi için kimyasal hiç kullanmadım. Sadece bakteri kullandım.” dedi. Yaser ÇAPAROĞLU/Ramazan ÇELİK  
Türkiye’nin zeytini Hatay’dan haberi 07 Kasım 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay / muhabirimiz Erkan Mutlu İnan tarafından  387 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Türkiye’nin zeytini Hatay’dan haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 387 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Türkiye’nin+zeytini+Hatay’dan Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Türkiye’nin zeytini Hatay’dan Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 10 Mayıs 2024 Cuma 05:04 https://firmarehberim.com/haber/yerel/turkiyenin-zeytini-hataydan--23538 #Türkiye’nin #zeytini #Hatay’dan #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Türkiye’ninzeytini #zeytiniHatay’dan #Türkiye’ninzeytiniHatay’dan #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan için Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan En Gücel Haberler
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Firma Rehberi Nerde?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan En Popüler Haber Listesi Nerede?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Son Güncellemeleri Neler?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?