Türkiye’nin zeytini Hatay’dan googlepng

<strong>Yıllık ortalama 200 bin ton zeytin &uuml;retilen Hatay, T&uuml;rkiye&rsquo;de &uuml;retilen toplam zeytin &uuml;retiminin y&uuml;zde 10&rsquo;unu ger&ccedil;ekleştiriyor. Bu yıl 517 bin dekar alanda yapılan zeytin &uuml;retimiyle 200 bin tonun &uuml;zerinde zeytin &uuml;retmeyi hedefleyen Hatay&rsquo;da zeytin hasadı devam ediyor.</strong>
Türkiye’nin+zeytini+Hatay’dan Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Türkiye’deki toplam zeytin üretiminin yüzde 10'nunun gerçekleştirildiği Hatay'da zeytin hasadına başlandı. Yıllık ortalama 200 bin ton zeytin üretimi gerçekleştirilen Hatay’da zeytin hasadı devam ederken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, bu yıl 517 bin dekar alanda yapılan zeytincilikle 200 bin tonluk zeytin üretiminin üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi.Hatay’ın ülkemizin önemli zeytin merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Tüfekçi, şunları söyledi, “ İlimizde 517 bin dekar arazide zeytin tarımı yapılmakta Yıllar itibariyle değişmekle beraber ortalama 200 bin ton civarında yıllık olarak zeytin üretimi yapılmaktadır. Ülkemizin zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 10’u, Hatay ilimizden gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz yıllar itibari ile özellikle son iki yılda mevsimsel ve iklimsel problemlerden dolayı ilimizde zeytin üretimi miktarında bir düşüş kaydedilmişti ama, bu yıl bölgemizde özellikle geçmiş yılların ortalamasının çok üzerinde bir üretim bekliyoruz.” Yaklaşık 200 bin tonun üzerinde bir üretimle bu yıl ortalamaların çok üzerinde bir üretim sezonu geçirmeyi hedefliyoruz. Gerek üretim miktarı açısından, gerek kalite açısından, gerekse geçmiş yıllardaki sofralık tane zeytin aynı zamandan yağ açısından fiyatların yüksek olması, geçmiş yıllara oranla iyi olması aynı zamanda çiftçimizin de yüzünü güldürmüş durumda. Çiftçimiz bu yılki üretimden son derece memnun.” dedi. Çiftçilere yönetil eğitim çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Tüfekçi, “Üreticilere zeytin alanlarındaki kültürel işlemlerin uygun bir şekilde yapılabilmesi için biz bakanlık olarak, il müdürlüğü olarak, gerek budama, gerekse gübreleme, hasat ile ilgili işlemlerde eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçiyle her zaman beraber müştereken çalışıyoruz. Özellikle hasadın usulüne uygun yapılması son derece önemli. Eğer usulüne uygun hasat yapılmaz ise hem mevcut araçların gelecek yılki üründe, hemde toplanan ürünlere zarar vermektedir. “Bu da kaliteyi etkilemektedir. Biz bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği kapsamında bu zamana kadar Hatay’a zeytin hasat makinesi olarak 190 hasat makinesine yüzde 50 hibe olarak destek verdik. Özellikle burada çiftçilerimizden eski usulle hasattan ziyade yeni makineli hasada geçmesini, verimli ve kaliteli bir ürün elde etmelerini tavsiye ediyoruz.” Zeytin üreticilerinden Nillüfer Çeliker’de 5 yıldan bu yana zeytin üretimi yaptığını belirterek, “Bu yıl organik üretim sertifikam olacak. Yaklaşık 500 zeytin ağacım var. Aslında dönem alan olarak düşünürseniz, oldukça az. 30 dönümün biraz üzerinde zeytinliğimizin miktarı. Ama benim ağaç sayım az. Çokta sıklaştırmak istemiyorum. Toprak gevşek gevşek kendine baksın. Çünkü bin yoğun gübre atmıyorum. Yoğun değil, hiç gübre atmıyorum. Kimyasal hiçbir şey kullanmıyorum. Ne ilaç ne gübre. Doğal yollarla mücadele etmeye çalışıyorum. Mesela zeytin güvesi için kimyasal hiç kullanmadım. Sadece bakteri kullandım.” dedi. Yaser ÇAPAROĞLU/Ramazan ÇELİK  
Türkiye’nin zeytini Hatay’dan haberi 07 Kasım 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay / muhabirimiz Erkan Mutlu İnan tarafından  390 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Türkiye’nin zeytini Hatay’dan haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 390 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Türkiye’nin+zeytini+Hatay’dan Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Türkiye’nin zeytini Hatay’dan Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 13 Haziran 2024 Perşembe 12:45 https://firmarehberim.com/haber/yerel/turkiyenin-zeytini-hataydan-23538?id=23538&sayfa=3 #Türkiye’nin #zeytini #Hatay’dan #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Türkiye’ninzeytini #zeytiniHatay’dan #Türkiye’ninzeytiniHatay’dan #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Nihat Mazmanoğlu AGF Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye’nin en büyük basın çatı örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı olan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 15:44
Vali Doğan, Arsuz’da İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve beraberindeki heyet ile birlikte Arsuz ilçemizde bir dizi incelemelerde bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:54
Antakya künefesine AB tescili geliyor

Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Antakya künefesinin Avrupa’da tescil aşamasına geldiğini açıkladı. Varank, komisyona verilen arada milletvekillerine Antakya künefesi ikram etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:27
Vali Doğan ATSO Heyetini Makamında Kabul Etti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 14:20
Servet Kuyumculuk Yeni Konsepti İle Hizmette

Bölgemiz Kuyumculuk sektörünün başarılı firmalarından olmasının yanında müşterilerine sunduğu en trend tasarımlar ile fark yaratan Servet Kuyumculuk, yenilenen konsepti ile hizmete başladı..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 13:20
Has Turizm Araç Filosunu Büyütüyor

Türkiye’nin yanı sıra Yemen'den Sibirya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada hizmet veren Has Turizm, araç filosuna yaptığı yatırımları sürdürüyor.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 12:52
DGC’den İlçe Emniyet Müdürü Bilyeli’ye Hoş Geldiniz Ziyareti

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti (DGC) kısa bir süre önce Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü olarak atanan Kenan Bilyeli’yi makamında ziyaret etti.

Nejla Çetinoğlu | 25 Kasım 2022 13:09
ATSO künefeyi dünyaya tanıtacak

Hatay’ın meşhur tatlı çeşitlerinden biri olan Antakya Künefesi’nin dünya çapında tanıtımının yapılması için büyük yol kat eden ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, künefe başvurusunun askı sürecinde olduğunu söyledi.

Mehmet Katırcıoğlu | 22 Kasım 2022 14:15
Vali Doğan, İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberindeki heyet ile birlikte Yeni Polis Evi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Nejla Çetinoğlu | 27 Ekim 2022 15:43
PROF. DR. ALAGÖZ’DEN HGC’YE ZİYARET

Bir takım ziyaretler ve konferanslar vermek üzere Hatay’a gelen Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz ve beraberinde bulunan heyet, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini HGC Hizmet Binası’nda ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ekim 2022 15:35
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan için Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan En Gücel Haberler
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Firma Rehberi Nerde?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan En Popüler Haber Listesi Nerede?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Son Güncellemeleri Neler?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Türkiye’nin Zeytini Hatay’dan Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?