TÜTÜNE ALTERNATİF ÇİLEK PROJESİ TUTTU googlepng

HATAY'IN YAYLADAĞI İLÇESİNDE, TÜTÜNDEN UMDUĞUNU BULAMAYAN VE EKİMİNİ YAPAMAZ HALE GELEN ÇİFTÇİNİN, İLK KEZ YETİŞTİRİCİLİĞİNİ YAPTIĞI ÇİLEKLE YÜZÜ GÜLDÜ -KAYMAKAM TOLGA POLAT: ''HEDEFİMİZ İLÇEMİZİ ÇİLEK YETİŞTİRME ÜSSÜ YAPMAK'
TÜTÜNE+ALTERNATİF+ÇİLEK+PROJESİ+TUTTU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Bir zamanlar adı tütünle anılan Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, çiftçilerin yeni gözdesi çilek oldu.Tütüne getirilen kota uygulaması ve değerinde satılamaması nedeniyle verimli arazilerinden aldığı tütünden umduğunu bulamayan çiftçilerin, Kaymakamlık tarafından başlatılan ''Tütüne Alternatif Çilek Projesi'' sayesinde yüzleri gülüyor.      Kaymakam Tolga Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında bu yıl ilk kez 20 bin metrekare alan üzerinde çilek yetiştiriciliği yapmaya başladıklarını söyledi.          Çiftçinin tütünden vazgeçmesinin ardından birçok ürünü denediğini, ancak umduğunu bulamadığını ifade eden Polat, Kırsal Kalkınma Strateji Planı kapsamında yaptıkları araştırmayla, ilçe topraklarının çilek yetiştiriciliği için uygun olduğu sonucuna ulaştıklarını kaydetti.      Çiftçilere Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının desteğiyle çilek fidesi ile ilk kez tanışacakları çilek konusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle eğitim verildiğini vurgulayan Polat, şöyle devam etti:      ''İlk kez ekimini yaptığımız ürünün hasadına başladık. Yıllardır tütün ve diğer ürünlerden emeğinin karşılığını alamayan, alternatif olarak ektiği ürünlerle hayal kırıklığına uğrayan çiftçimizin çilek sayesinde yüzü güldü. Şu ana kadar yaklaşık iki ton hasat gerçekleştirdik.      Bunun sezon sonunda 100 ton olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl yüz güldüren çilekle ilgili ekim alanlarını daha da artırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, Yayladağı'nı çilek yetiştirme üssü yapmak.''      Polat, toplanan çilekleri iç piyasaya gönderdiklerini, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda ilçede yetiştirilen kaliteli çileklerin ihracatını yapmak olduğunu kaydetti.        Kızılçat Köyü Muhtarı Mehmet Yıldız, vakıftan aldığı destek sayesinde 5 bin metrekare alan üzerinde yetiştiriciliğini yaptığı çilekten umduğunu bulduğunu söyledi. Alınan verimin çok iyi olduğunu belirten Yıldız, çilek sayesinde yıllardır hayalini kurduğu arabayı aldığını ve cebinin para gördüğünü kaydetti.      Çilek yetiştiricisi Aysel Acar da, başlangıçta endişeyle yetiştiriciliğini yaptıkları çilekle ev bütçesine katkı sağlayabildiğini söyledi.
TÜTÜNE ALTERNATİF ÇİLEK PROJESİ TUTTU haberi 22 Mayıs 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  9889 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
TÜTÜNE ALTERNATİF ÇİLEK PROJESİ TUTTU haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 9889 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
TÜTÜNE+ALTERNATİF+ÇİLEK+PROJESİ+TUTTU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
TÜTÜNE ALTERNATİF ÇİLEK PROJESİ TUTTU Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 10 Mayıs 2024 Cuma 18:47 https://firmarehberim.com/haber/yerel/tutune-alternatif-cilek-projesi-tuttu--5367 #TÜTÜNE #ALTERNATİF #ÇİLEK #PROJESİ #TUTTU #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #TÜTÜNEALTERNATİF #ALTERNATİFÇİLEK #ÇİLEKPROJESİ #PROJESİTUTTU #TÜTÜNEALTERNATİFÇİLEKPROJESİTUTTU #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu için Sıkça Sorulan Sorular
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu En Gücel Haberler
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Firma Rehberi Nerde?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Son Güncellemeleri Neler?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Tütüne Alternatif Çilek Projesi Tuttu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?