Yumurta Bayramı ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada googlepng

Farklı din ve mezheplerin bir arada kardeşçe yaşadığı medeniyetler şehri Hatay Bahar karşılandığı bu günlerde Bayram coşkularına sahne oluyor.
Yumurta+Bayramı+ve+Uçurtma+Festivali+Coşkusu+Birarada+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Kutlu doğum haftası etkinliklerinin ardından ,geçtiğimiz günlerde Musevi vatandaşlarımızın Pesah bayramı ,Hristiyan cemaatince dün kilisede kutlanan Paskalya bayramı ve Harbiye konser alanında  Alevi vatandaşlarımızın  kutladığı yumurta bayramı(ĞidilSabatağş) coşkulu kutlamalarla  renkli görüntülere sahne oldu. Alevi cemaati tarafından kutlanan 5 mutluluk bayramından ilki olan yumurta bayramı Yakto Barış İnsiyatifi önderliğinde düzenlendi.Yakto barış insiyatifi yöneticilerinden Mahmut Güler Yaptığı açıklamada:” Dördüncüsünü düzenlediğimiz ve Atalarımızın baharın gelişini kutladığı bu etkinliği,Gümüşgöze ilköğretim okulu müdürümüz Cengiz hocanın önerisi ile bu yıl 7. Düzenlenen uçurtma festivali ile birlikte yaptık.Biz yakto barış insiyatifi olarak,komşunun külüne muhtaç olmayı seven,mahallesindeki insanın selamına meraklı insanların artmasını istiyoruz. Hızlı nüfus artışı ile kırsal hayatın sıcaklığından o kent yaşamının soğukluğuna geçişi yavaşlatmak adına,inadına bir araya gelişi,inadına kaynaşmayı sağlamak adına yola çıktık. Her yıl düzenlediğimiz pilavüstü döner,açıkhava tiyatro ve sinema gösterimlerinin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizide canlandırmaya çalışıyoruz.”dedi. Harbiye konser alanında aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında Gümüşgöze ilköğretim okulu tarafından geleneksel 7. Uçurtma şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.Defne belediye başkanı Dr.İbrahim Yaman etkinliklere vermiş olduğu desteğin yanı sıra yediden yetmiş’e herkesin keyif aldığı uçurtma festivaline katılarak sanatsal ve kültürel etkinliklere desteğinin her daim olacağınının sinyallerini verdi.Gümüşgöze ilköğretim okulu tarafından en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapılan uçurtma festivalinde öğrenci , veli,okul kaynaşmasını ve dayanışmasını güçlendirmesi amaçlanmaktadır.Sponsorlar aracılığı ile Şenlikte uçurtmalar, rüzgar gülleri, balonlar,pamuk şekerlerin dağıtılmasının yanında Oyun dünyası tiyatro topluluğunun yapmış olduğu dans ve tiyatro gösterileri katılımcılara keyifli anlar yaşattı.Yazıya hayat veren hat sanatçısı Ali Taner Dağ’ın hünerlerini sergilediği etkinlikte bisikletleri ile Antakya’dan gelen Antakya bisikletliler derneğide ilgi odağı oldu.Muhtarın yeri ve Nuri restaurant tarafından festivale katılanlara dağıtılan sucuk ekmek standı yoğun ilgi gördü.Büyük küçük herkesin büyük keyif alarak Harbiye semalarını süsleyen uçurtmalar arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda  çeşitli kategorilerde dereceye girenlere ödüller verildi.      Talip KÖLEOĞLU Fotograflarla Hatay Editörü      
Yumurta Bayramı ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada haberi 22 Nisan 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  12679 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Yumurta Bayramı ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 12679 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Yumurta+Bayramı+ve+Uçurtma+Festivali+Coşkusu+Birarada+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Yumurta Bayramı ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 22:04 https://firmarehberim.com/haber/yerel/yumurta-bayrami-ve-ucurtma-festivali-coskusu-birarada--18491 #Yumurta #Bayramı #ve #Uçurtma #Festivali #Coşkusu #Birarada #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #YumurtaBayramı #Bayramıve #veUçurtma #UçurtmaFestivali #FestivaliCoşkusu #CoşkusuBirarada #YumurtaBayramıveUçurtmaFestivaliCoşkusuBirarada #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada için Sıkça Sorulan Sorular
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada En Gücel Haberler
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Firma Rehberi Nerde?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada En Popüler Haber Listesi Nerede?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Son Güncellemeleri Neler?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Yumurta Bayramı Ve Uçurtma Festivali Coşkusu Birarada Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?