10 BİN KONUT ÇÖPTEN ÜRETİLECEK ENERJİ İLE ISINACAK googlepng

Akdeniz Bölgesi’nin en büyük atık enerji dönüşümü projelerinden biri hayata geçiyor. Günlük 900 ton evsel atığın enerjiye dönüştürülmesini sağlayan proje ile 10 Bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projenin aktif hale gelmesiyle şehir ekonomisine katkı sağlanması ve atmosferdeki sera gazı etkisini de azaltılması hedefleniyor.
10+BİN+KONUT+ÇÖPTEN+ÜRETİLECEK+ENERJİ+İLE+ISINACAK Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Şehirlerin ciddi sorunlarından biri olan ve her geçen gün artmaya devam eden kentsel ve evsel atıklar önemli bir maliyet oluşturuyor. Atıkları enerjiye dönüştüren yeni teknolojiler sayesinde ise atıklara bağlı oluşan maliyetler artık gelir olarak geri dönebiliyor. Bu konuda önemli bir çözüm sunması beklenen ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük atık enerji dönüşümü projelerinden biri olan Enerji Üretim Tesisi, Hatay’da faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Diğer yöntemlere göre hem zararsız olan hem doğaya katkıda bulunan proje ile evsel atıkların çürümesine bağlı olarak ortaya çıkan metan gazı salımı sayesinde enerji üretimi gerçekleştirilecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran 2016 yılında yapımına başlanan Enerji Üretim Tesisi’nin faaliyete geçmesiyle günlük yaklaşık 900 ton evsel atık toplanarak ilk etapta her biri 1,2 Megavat saat kurulum gücüne sahip 3 adet motor ile elektrik elde edilmesi ayrıca 4 Megavat değerinde elektriğin, şehir hatlarına aktarılarak ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. PROJE İLE 2017’DE 2 MİLYON TL GELİR ELDE EDİLECEK  Enerji Üretim Tesisi’nde deneme amaçlı ilk elektrik üretiminin gerçekleştirildiğini açıklayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, proje kapsamında tamamlanan tesis ile yaklaşık olarak en az 10 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılanacağını belirtti. 2017 yılında ise bu projeden elde edilen gelirin %14’lük payına tekabül eden 2 Milyon TL’nin, Büyükşehir Belediyesi’ne gelir olarak geri dönmüş olacağını ifade eden Başkan Savaş, kısa zamanda tesislere ilave edilecek 3 motor ile elde edilen elektrik üretiminin 8 buçuk megavata kadar çıkabileceğini ve buna bağlı olarak da gelirin iki kat artmış olacağını sözlerine ekledi. Lütfü Savaş, metan gazının borular aracılığı ile toplanarak enerjiye dönüştürülmesi sayesinde doğadaki sera etkisinin azaltılacağı, insanın doğaya olan olumsuz etkilerinin asgari düzeye çekilmiş olacağının altını çizdi.Sahadan çöp gazını toplayacak ve tesislere aktaracak olan boruların yerleştirilmesi işinde sona yaklaştıklarını ifade eden Başkan Savaş, motorların ürettiği elektriği düzenleyerek şehir hatlarına aktaracak olan trafoların da montajının gerçekleştirildiğini belirtti. Enerji Üretim Tesisi’nin Ocak ayında düzenlenecek açılış töreni ile resmi olarak elektrik üretmeye başlaması planlanıyor.
10 BİN KONUT ÇÖPTEN ÜRETİLECEK ENERJİ İLE ISINACAK haberi 29 Aralık 2016 16:03 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Murat Ornağ Muayenehanesi adına Hatay / Antakya muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  326 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Sektör
Şehir
10 BİN KONUT ÇÖPTEN ÜRETİLECEK ENERJİ İLE ISINACAK haberi, Hatay Antakya Belediye Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 326 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
10+BİN+KONUT+ÇÖPTEN+ÜRETİLECEK+ENERJİ+İLE+ISINACAK Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
10 BİN KONUT ÇÖPTEN ÜRETİLECEK ENERJİ İLE ISINACAK Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 02 Mayıs 2024 Perşembe 17:57 https://firmarehberim.com/haber/belediye/10-bin-konut-copten-uretilecek-enerji-ile-isinacak-69548 #10 #BİN #KONUT #ÇÖPTEN #ÜRETİLECEK #ENERJİ #İLE #ISINACAK #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #10BİN #BİNKONUT #KONUTÇÖPTEN #ÇÖPTENÜRETİLECEK #ÜRETİLECEKENERJİ #ENERJİİLE #İLEISINACAK #10BİNKONUTÇÖPTENÜRETİLECEKENERJİİLEISINACAK #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak için Sıkça Sorulan Sorular
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak En Gücel Haberler
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Firma Rehberi Nerde?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak En Popüler Haber Listesi Nerede?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Son Güncellemeleri Neler?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
10 Bin Konut Çöpten Üretilecek Enerji İle Isinacak Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?