BAŞKAN SAVAŞ FOX TV NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU googlepng

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Fox TV’de Çağla Şikel’in sunduğu ‘Yeni Bir Gün’ programının canlı yayın konuğu oldu.

“BİZ OCAK AYINDAN İTİBAREN BU HASTALIĞI YAŞIYORDUK” Dünya gündeminde olan koronavirüs ile alakalı bilgiler paylaşan Başkan Savaş,” Türkiye Avrupa’ya göre virüsü biraz daha hafif geçirdi ama koronavirüs vakalarına muhatap olan kişilerden bir tanesi de benim. Ocak ayının sonunda aynı semptomlarla ben de rahatsızlandım. Ama benim teşhisim Ocak ayından itibaren Hatay’da hastalar vardı zaten. Ben Hatay’ın her noktasında cenaze sahiplerini ararım ve bilgiler alırım. Ocak ayından itibaren cenaze sahipleri ölüm sebebi olarak ateş ve zatürreden olduğunu söylüyorlardı. İnsan zatürreden bir iki gün içerisinde ölmez. Zatürre, ağız ve solunum yolu enfeksiyonu, gribal enfeksiyon, Koah gibi birçok hastalıktan ölüm sebebi olarak düşünülüyordu. Geçmişe baktığımız zaman şimdiki semptomlar, laboratuvar bulguları ve klinik seyir birbiri ile örtüşen çok hasta var. Çin’de her ne kadar bu hastalık 19 Aralık’ta tespit edilse de biz Ocak ayından itibaren bu hastalığı yaşıyorduk. Çünkü Çin’de de koronavirüs Ekim ayı başından itibaren başlamıştır. Pandemi seviyesine çıktıktan sonra hastalığı teşhis etmişlerdir. İran’a ve Avrupa’ya bakıyorsunuz orada bizden daha önce başlamış gibi ve daha çok vaka varmış gibi konuşuluyor. Onun sebebi de biz onlar ile bu hastalığa birlikte ve biraz daha önce başlamamızdandır. Yani birçok insan bu virüsle karşı karşıya geldikten sonra Mart ayından itibaren bu işin farkındalığına vardık. Ben etrafımda bu vakalar ile çok karşılaştım. İki, üç veya dört hafta süren bu pandemi seviyesinde vakalara rastladık. Bizim gördüğümüz Ocak ayından itibaren Hatay’da vardı. Muhtemelen Türkiye’de de vardı. Çünkü ben meslektaşlarımla görüştüğümde bütün bulgularla paralellik gösteren vakaların olduğu söylediler” dedi. “DÜNYADA BULAŞICI HASTALIK OLARAK SADECE KORONAVİRÜS YOK” Konuşmalarının devamında Hatay’daki durum hakkında bilgiler veren Başkan Savaş, “ Biz Hatay olarak bu işi çok rahat atlattık. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye Pandemi Kurulu ve Sağlık Bakanlığımızın bütün söylediklerini Valiliğimiz ile birlikte yerine getirmeye gayret ettik. Çok güzel bir koordinasyonla bu hastalığı Hatay’daki sivil insanlarımız ile yenmiş görünüyoruz. Çok şükür yeni vakalarımız benim bildiğim kadarıyla yaklaşık16-17 gündür yok. Hem Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hükümet, belediyeler ve devletimizin her kademesindeki insanlar olarak kişisel ve evrensel hijyen kurallarına uymakla mükellefiz. Dünyada bulaşıcı hastalık olarak sadece koronavirüs yok. Birçok adını bile bilmediğimiz enfeksiyonlar insanlarımıza zarar verebilmekte, taşıyıcı durumunda ve hatta öldürebilmektedir. Bu nedenle belki de bu virüs bizi bundan sonraki süreç içerisinde sağlık konusunda daha dikkatli olmamıza, yeni politikalar üretmeye ve bundan sonraki süreçlerde bireysel hayatlarımızda izole etmeye itecektir” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN SAVAŞ FOX TV NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU haberi 19 Mayıs 2020 15:24 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Hatay Büyükşehir Belediyesi adına Hatay / Hatay Merkez muhabirimiz Nejla Çetinoğlu tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  2475 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Sektör
BAŞKAN SAVAŞ FOX TV NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU haberi, Hatay Hatay Merkez Belediye Haberleri Hatay ili Hatay Merkez ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2475 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BAŞKAN+SAVAŞ+FOX+TV+NİN+CANLI+YAYIN+KONUĞU+OLDU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
BAŞKAN SAVAŞ FOX TV NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 12:46 https://firmarehberim.com/haber/belediye/baskan-savas-fox-tv-nin-canli-yayin-konugu-oldu-234952 #BAŞKAN #SAVAŞ #FOX #TV #NİN #CANLI #YAYIN #KONUĞU #OLDU #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #BAŞKANSAVAŞ #SAVAŞFOX #FOXTV #TVNİN #NİNCANLI #CANLIYAYIN #YAYINKONUĞU #KONUĞUOLDU #BAŞKANSAVAŞFOXTVNİNCANLIYAYINKONUĞUOLDU #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu için Sıkça Sorulan Sorular
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu En Gücel Haberler
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Firma Rehberi Nerde?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Son Güncellemeleri Neler?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Başkan Savaş Fox Tv Nin Canli Yayin Konuğu Oldu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?