BEREKETLİ İFTAR SOFRASI ERZİNDE googlepng

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin(HBB) 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan münasebetiyle il genelinde kurduğu, paylaşımcılığı teşvik eden bereketli iftar sofraları, özlenen eski Ramazanları yaşatan eğlencelerle birleşerek Erzin ilçesinde vatandaşlarla buluşturuldu.
BEREKETLİ+İFTAR+SOFRASI+ERZİNDE Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu’nun başarılı oyuncularının icra ettiği ‘Ramazan Eğlenceleri’ Erzinlilere unutamayacakları güzellikte bir Ramazan gecesi yaşatmak üzere seferber oldu.Erzin Belediye Binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe,  HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ve çok sayıda Erzinli muhtar ile Erzinliler katılım gösterdi.HBB Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde dağıtılan iftar menüsünde vatandaşlara; çorba, tavuk sote, pilav, hurma ve lokma tatlısı ikram edildi. Başkan Savaş’ın sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinciyle kurulan bereketli iftar sofralarında bir araya gelen Erzinliler, oruçlarını dualar eşliğinde açtı.İftarın hemen ardından HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları birbirinden renkli Ramazan eğlenceleri ile sahne almaya başladı. İlk olarak HBB’nin başarılı oyuncularının canlandırdığı Geleneksel Ramazan eğlencelerinden biri olan Hacivat ve Karagöz hem çocuklara hem de büyüklere keyifli anlar yaşattı. Ardından davul eşliğinde Ramazan’a özel olarak söylenen maniler vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.Geleneksel orta oyunundan olan Meddah'ın anlattığı hikâyeler ve izleyicilerle gerçekleştirilen diyaloglar gecenin farklı bir rengini oluştururken, köçeklerin hareketli ve eğlenceli oyunları da izleyenlerden tam not aldı.Yerel dilde seyirlik oyun olarak sahnelenen kömeç adlı oyunda başarılı sanatçılar, seyirciler arasından seçtikleri birilerini sahneye çıkararak tiyatronun farkını ortaya çıkaran bir etkinliğe imza attılar. Daha sonra geleneksel orta oyunu ile buluşturulan izleyiciler; Kavuklu ile Pişekâr, Çelebi Salkım İnci, Kanlı Nigar, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir, İbiş ve Bebe Ruhi karakterlerine bürünen HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarını ayakta alkışladı.Aşuk ile Maşuk’un ortaya koyduğu eğlenceli dans performansı da özellikle miniklerin büyük beğenisini kazandı. Son olarak Nasrettin Hoca fıkralarından derlenerek sahneye uyarlanan oyunlar gecenin eğlenceli coşkusuna apayrı bir tat kattı.Etkinlik bitiminde Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun başarılı oyuncuları tarafından Erzinli miniklere boyama kitabı hediye edildi.Erzinliler, yâd edilen eski Ramazanları aratmayan eğlenceleri HBB Şehir Tiyatrosu aracılığıyla Hatay’ın 15 ilçesinde hemşehrileriyle buluşturarak unutulmaz geceler yaşatan Başkan Savaş’a teşekkürlerini ilettiler.HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen ve eski Ramazanların tadını doyasıya yaşatan eğlenceler, 23 Haziran Perşembe akşamı Kumlu Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesi’nde Kumlularla, 24 Haziran Cuma günü ise Defne- Uğur Mumcu Bulvarı’nda Defnelilerle buluşturulacak.
BEREKETLİ İFTAR SOFRASI ERZİNDE haberi 24 Haziran 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Samandağ Eşitlik Ve Sosyal Haklar Derneği (Ses-Der) adına Hatay / Antakya muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından  283 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
BEREKETLİ İFTAR SOFRASI ERZİNDE haberi, Hatay Antakya Belediye Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 283 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
BEREKETLİ+İFTAR+SOFRASI+ERZİNDE Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
BEREKETLİ İFTAR SOFRASI ERZİNDE Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 30 Nisan 2024 Salı 18:47 https://firmarehberim.com/haber/belediye/bereketli-iftar-sofrasi-erzinde-25797 #BEREKETLİ #İFTAR #SOFRASI #ERZİNDE #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #BEREKETLİİFTAR #İFTARSOFRASI #SOFRASIERZİNDE #BEREKETLİİFTARSOFRASIERZİNDE #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde için Sıkça Sorulan Sorular
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde En Gücel Haberler
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Firma Rehberi Nerde?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde En Popüler Haber Listesi Nerede?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Son Güncellemeleri Neler?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Bereketli İftar Sofrasi Erzinde Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?