HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK, SAĞLIĞIN BAŞI AŞI googlepng

Dörtyol İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil CANBOLAT; "Her şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı" diyerek 20 - 26 Nisan Oral Polio (Çocuk Felci) 1. Tur Aşı Çalışmalarının başlayacağını duyurdu ve vatandaşların aile hekimlerine başvurmalarını istedi.
HERŞEYİN+BAŞI+SAĞLIK,+SAĞLIĞIN+BAŞI+AŞI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Dörtyol İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil CANBOLAT, 20 - 26 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Oral Polio (Çocuk Felci) 1. Tur Aşı Çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Çocuk Felci hastalığı poliovirüs adı verilen bir virüs tarafından meydana getirilir. Sinirler ve kaslar dahil olmak üzere tüm vücudu etkileyebilir. Çocuk Felci bulaşıcı bir hastalıktır.Şiddetli hastalık durumunda sürekli felç veya ölüm meydana gelebilir. Virüsün tek kaynağı insandır ve yayılım insandan insana olur. Virüs hastalıklı kişiye doğrudan temasla, hastanın ağız ve burnundan çıkan sıvılarla veya burun yolu ile sağlıklı kişinin vücuduna girer, boğazda veya sin-dirim sisteminde yerleşerek çoğalır, kan ve lenf damarları aracılığıyla vücuda yayılır. Çocuk Felci hastalığının mevsimsel özelliği vardır. Yaz ayların-da, erken sonbahar döneminde ve ılıman iklimlerde daha sık görülür. Aşılama yüzdesi düşük, gelişmekte olan ülkelerde çocuk felci hala görülmektedir.1988 yılında 41. Dünya Sağlık Asamblesinde alınan kararla vahşi polio virüsünü (çocuk felci) yok etmek için "Polio Eradikasyon Programı" başlatılmıştır. Bu programın temel stratejilerinden biri de destek aşılama çalışmalarıdır. Bu programla polio virüsünü dünyadan yok etmek amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda; rutin aşılama hizmetlerinin geliştirilmesi ve aşılama oranlarının her bölgede % 90'ın üzerine çıkarılarak devam ettirilmesi, rutin aşılama çalışmalarına ek olarak ulusal aşı günleri düzenlenmektedir.Ülkemiz Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi ile birlikte 21 Haziran 2002 tarihinde "Polio’dan Arındırılmış Bölge" olarak sertifikalandırılmıştır. Ancak, halen bazı ülkelerde vahşi polio virüs dolaşımı devam etmektedir. Bu durum, vahşi poliovirüs dünyadan tamamen yok edilene kadar aşılama çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.Dörtyol ilçemizde Oral Polio (Çocuk Felci) Aşısının 1. Tur Kampanyası 20 - 26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup ilçemizdeki 0-59 aylık tüm çocuklar tespit edilerek daha önce aşılanma durumlarına bakılmaksızın ek olarak Oral Polio Aşısı ile aşılanması sağlanacaktır. Yapılmaması durumunda oluşacak hastalığın çocuğunuzda bırakacağı sekele bağlı sakatlık durumunun çaresi ve tedavisi yoktur.Çocuklarımıza ağızdan sadece 2 doz olarak uygulanan oral polio aşısı için vatandaşlarımız aile hekimlerine başvurabilirler. Bu 2. Tur Aşı Kampanyasında da değerli Dörtyol Halkından çocuklarımızın sağlıklı gelecekleri için bizden desteklerini esirgememelerini diliyoruz.” dedi. Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)
HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK, SAĞLIĞIN BAŞI AŞI haberi 16 Nisan 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Hatay /  1134 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK, SAĞLIĞIN BAŞI AŞI haberi, Hatay Belediye Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1134 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HERŞEYİN+BAŞI+SAĞLIK,+SAĞLIĞIN+BAŞI+AŞI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK SAĞLIĞIN BAŞI AŞI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 23 Haziran 2024 Pazar 06:59 https://firmarehberim.com/haber/belediye/herseyin-basi-saglik-sagligin-basi-asi-21452 #HERŞEYİN #BAŞI #SAĞLIK #SAĞLIĞIN #BAŞI #AŞI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HERŞEYİNBAŞI #BAŞISAĞLIK, #SAĞLIK,SAĞLIĞIN #SAĞLIĞINBAŞI #BAŞIAŞI #HERŞEYİNBAŞISAĞLIK,SAĞLIĞINBAŞIAŞI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

DEFNE BELEDİYESİ 3. KİTAP FUARI AÇILDI

Defne Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı, kitap ve edebiyat tutkunlarına kapılarını açtı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2023 14:00
Karaağaç Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolunda Sona Doğru

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Karaağaç Sahil Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyerek sona yaklaşan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Nejla Çetinoğlu | 04 Şubat 2023 13:56
BAŞKAN YILMAZ MÜJDEYİ VERDİ

Antakya Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası iş birlikleri ile gerçekleştirilecek olan “Antakya Mutfak Müzesi” projesi için imzalar atıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Şubat 2023 13:51
BAŞKAN YALÇIN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, okulların 2022-2023 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi ile öğrencilerin karne sevincine ortak oldu ve kütüphane açılışına katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 15:37
BAŞKAN ERYILMAZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, kahvaltı etkinliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2023 13:36
YEREL BASINI HBB’NİN DÜZENLEDİĞİ GECEDE BİRARAYA GELDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da görev yapan gazetecileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla EXPO’da düzenlediği organizasyonda bir araya getirdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:39
HBB 2023 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında yapılan toplantıda 77 gündem ve 4 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:31
BAŞKAN ERYILMAZ’IN RAS-EL SENİ KUTLAMA MESAJI

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 14 Ocak Ras-El Seni dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:27
DEFNE BELEDİYE BAŞKANI GÜZEL RAS-EL SENİ’Yİ KUTLADI

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Rumi takvimine göre yeni yıl olarak kabul edilen ve Arap Alevileri için önem arz eden Ras-el Seni için kutlama mesajı yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:17
ARMUTLU GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Defne Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek hizmet üretmeye devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 15:59
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi için Sıkça Sorulan Sorular
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi En Gücel Haberler
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Firma Rehberi Nerde?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Son Güncellemeleri Neler?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Herşeyin Başi Sağlik, Sağliğin Başi Aşi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?