St.İLYAS KİLİSESİNDE PASKALYA COŞKUSU googlepng

Ayinlerle kutlanan paskalya bayramında Gençler ve çocuklar boyalı yumurtaları tokuşturarak, bayram coşkusunu yaşadılar. İsa Mesih’in diriliş günü olarak kutlanan Paskalya Bayramı nedeniyle St. İlyas Kilisesinde Pazar saat 03:30’da ayin düzenlendi. Kilise Papazı Abdullah Yumurta, ve Dimyan Yakupoğlu’nun yönettiği ayinde kilise korosu ilahiler söyledi, mumlar yakılarak, dualar dünya barış dilediler.

Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki St.İlyas Kilisesinde yapılan ayinlerle kutlanan Paskalya Bayramında gençler ve çocuklar yumurta tokuşturma heyecanını yaşadı. Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı ayin sonunda, Hıristiyan vatandaşlar boyalı yumurtaları tokuşturarak, bayram coşkusunu yaşadı.        Paskalya Bayramı kutlamalarına  CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,  Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir, Ortodoks Hıristiyan Cemaati Başkanı Dr. Dimyan Emektaş ,Cemal Gürsel Mahallesi muhtarı Selim Meynioğlu,   İş adamları; Mahir Hilenoğlu, Razık Biçer  hiristiyan cemaatinden vatandaşlar , Samandağında yaşayan alevi ve sünniler de eşlik etti.        Ortodoks Hıristiyan Cemaati Başkanı Dr. Dimyan Emektaş ise Paskalya Bayramının bütün insanlara huzur barış, sevgi getirmesi dileğinde bulundu. Kilise Papazı Abdullah Yumurta, ayinde yaptığı konuşmada Paskalya Bayramı’nın, Hıristiyanlar tarafından dünyanın her yerinde kutlandığını belirterek, bayramın tüm dünyaya barış ve sevgi getirmesini dileyerek  “60 gün önce paskalya orucuna başlarız. Bu süre zarfında hayvansal ürünler yenmiyor. Bugün yaptığımız dini ayinlerden sonra paskalya orucunu bozuyoruz. İsa Mesih’in dirilişini kutladık. Yumurta civcivden çıktığı için canlılığı simgeliyor. “Bırriş” “Buyur gel yarışalım” anlamına geliyor.” Bayrama katılan İlçe Kaymakamımız Paskalya Bayramı Mesajında:  "Hristiyan vatandaşlarımızın en önemli bayramı olan ve Hz. İsa Peygamber’in son yemeği, ölümü ve İnanırları için kendini feda edişini simgeleyen Paskalya Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyorum.”   Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir   “Köklü bir kültürel mirasa sahip olan Hatay toplumu; Barış, kardeşlik hoşgörü coğrafyasında ortak yaşama kültürünü daha da güçlendirerek geleceğe taşıyor. Güzel memleketimizde her bayram ayrı bir anlam, ayrı bir heyecan, ayrı bir renk taşıyor. Bayramlarımız, geleneklerimiz, kültürel özümüz yaşadıkça, güçlendikçe kardeşlik bağlarımız güçleniyor. Birlikte yaşama kültürünü kalıcı kılan, daha da anlamlandıran bayramların coşkusudur. Bu duygu ve düşüncelerle Hıristiyan hemşerilerimizin ve tüm Hıristiyan aleminin Paskalya bayramını kutluyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.
St.İLYAS KİLİSESİNDE PASKALYA COŞKUSU haberi 18 Nisan 2017 16:21 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Belediye kategorisine, ilgili firma Onur Aylin Otomotiv adına Hatay / Samandağ muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  543 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 1 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
St.İLYAS KİLİSESİNDE PASKALYA COŞKUSU haberi, Hatay Samandağ Belediye Haberleri Hatay ili Samandağ ilçesi mahallesinde Belediye kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 543 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
St.İLYAS+KİLİSESİNDE+PASKALYA+COŞKUSU Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
St.İLYAS KİLİSESİNDE PASKALYA COŞKUSU Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 17 Mayıs 2024 Cuma 20:20 https://firmarehberim.com/haber/belediye/st-ilyas-kilisesinde-paskalya-coskusu-135500?id=135500&sayfa=3 #St.İLYAS #KİLİSESİNDE #PASKALYA #COŞKUSU #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #St.İLYASKİLİSESİNDE #KİLİSESİNDEPASKALYA #PASKALYACOŞKUSU #St.İLYASKİLİSESİNDEPASKALYACOŞKUSU #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Belediye Haberleri googlepng

HADO İLE 12 AY BOYUNCA YOLCU TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Limanı’nda düzenlenen istişare toplantısına katılarak HADO’nun gelecek planlamalarına iliskin değerlendirmeler yaptı.

Nejla Çetinoğlu | 26 Kasım 2022 19:14
Her şey güzel oluyor SAMANDAĞ

Samandağ Atatürk Sahil Parkına Belediye Başkanı Refik Eryılmaz dan ziyaret

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:02
ALTINÖZÜ’NDE BİR İLK DAHA

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü Cimemi’nin tescillendiğini duyurdu.

Nejla Çetinoğlu | 26 Kasım 2022 16:45
Defne’de Kadın Emeği Pazarı İlgi Görüyor

Defne Belediyesinin katkılarıyla kurulan ve her çarşamba günü kurulacak Kadın Emeği Pazarı, Armutlu Semt Pazarı’ndaki yerini aldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 14:00
CEMİL MERİÇ İRFAN VE SANAT GÜNLERİ YOĞUN KATILIMLA BAŞLADI

Reyhanlı ilçesinde, yazar, düşünür, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç’in doğum gününde düzenlenen “Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri” yoğun katılımla başladı.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 13:38
Yayladağı Çilek Pestili” protokolü imzalandı.

Yayladağı Kadın Kooperatifi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hatay İl Koordinatörlüğü (TKDK) arasında “Yayladağı Çilek Pestili” protokolü imzalandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 12:37
BAŞKAN YAVUZ ÜNLÜ SANATÇI ALİŞAN VE TRT 1 EKİBİNİ KIRIKHAN’DA MİSAFİR ETTİ

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Ülkemizin yetiştirdiği ünlü sanatçılarından biri olan Alişan’ı ve TRT 1 Ekibini ilçeye bağlı Kızılkaya mahallesinde misafir etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Kasım 2022 13:28
ŞIRNAK’LI ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN AYHAN YAVUZ’A TEŞEKKÜR

Şırnak Kızılsu köyünde eğitim ve öğretim gören 35 öğrenci, eğitimlerine sağladıkları katkıdan dolayı Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’a videolu teşekkür mesajı gönderdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 25 Kasım 2022 13:16
YAYLADAĞI BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL PROGRAM

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Kültür ve sosyal faaliyetler ile fark yaratmaya devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Kasım 2022 13:04
EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE

Antakya Belediyesi Mahfeli Toplantı Salonu’nda, uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi kapsamında belediyemiz çalışanlarına yönelik eğitim semineri verildi.

Mehmet Katırcıoğlu | 22 Kasım 2022 14:09
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu için Sıkça Sorulan Sorular
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu En Gücel Haberler
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Firma Rehberi Nerde?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu En Popüler Haber Listesi Nerede?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Son Güncellemeleri Neler?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
St.ilyas Kilisesinde Paskalya Coşkusu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?