Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) kurumu bilgilendirme toplantısı düzenledi googlepng

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) kurumu üyeleri dün saat 10.00’ da Deniz Sitesi Barikan Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türkiye'de aralarında Hatay'ın da bulunduğu 20 ilde kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü, köy muhtarları ile bir toplantı düzenleyerek kurumları ve proje hazırlama konusunda slayt gösterileriyle bilgi verdi.

Tarım+ve+Kırsal+Kalkınmayı+Destekleme+(TKDK)+kurumu+bilgilendirme+toplantısı+düzenledi Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü uzmanı Veysel Tarkan Tan’ın sunum yaptığı toplantıda katılımcılara, AB ve Türkiye tarafından eş finansman şeklinde finanse edilecek yatırım konuları ve proje teknik bilgileri hakkında ayrıntılı bilgi verildi.   TKDK İl Koordinatörü Doktor Savaş Özgürsoy konuşmasında, TKDK’nın 2010 yılında 20 İl’de kullandıracağı 290,5 milyon Avro AB hibe fonundan ve buna Türkiye’nin katkısı da eklenince toplam 363 milyon Avro kaynaktan Hatay’ın en fazla pay alması için çalıştıklarını bunu gerçekleştirmek için en uzak köylere, yaylalara da ulaşarak halka tanıtım ve bilgilendirme yapacaklarını vurguladı.   Ayrıca, bu tür tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına proje kabulüne kadar devam edeceklerini açıklayan Dr. Özgürsoy, bu çerçevede aşağıda belirtilen plan dahilinde ilgili ilçelerde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına devam edileceklerini vurguladı.   Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü uzmanı Veysel Tarkan Tan yaptığı sunumda, önümüzdeki aydan itibaren girişimciler tarafından hazırlanan projeleri kabul etmeye başlayacaklarını söyledi.   Hatay´da arıcılık, bal işleme, tıbbi ve aromatik bitki türleri ile süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda yatırımcılara destek verileceğini ifade eden Tan, şöyle devam etti: “Hatay, bitki çeşitliliği açısından çok önemli bir konumda. Bu çeşitlerin en iyi şekilde değerlendirilip hak ettiği noktaya getirilmesi gerekiyor. Amacımız, yapılacak destekle ürünlere katma değer kazandırmak ve uluslararası alanda hak ettiği noktaya getirmek.   Örneğin bölgemizdeki defne, zahter, çakşır gibi aromatik bitkiler ile ceviz ezmesi, kabak tatlısı, künefe ve taş kadayıfın değerlendirilip daha geniş kitlelere satışının yapılması lazım. Bu kapsamda, Hatay´ın yerel ürünlerinin değerlendirilmesi için yatırımcılara finansman desteği verilecek.”   Tan ayrıca, destek alınabilmesi için projenin kırsal alanlara yönelik olması ve yatırımcının proje sonunda Avrupa Birliği standartlarını sağlayacağını taahhüt etmesi gerektiğini söyledi.   Temel hedefi tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşların, gelir düzeyinin yükseltilmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlara yansıtılması olan TKDK, IPARD programı kapsamında, tarım sektörü ile kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilere, projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak toplamda 750 Milyon Euro hibe desteği sağlayacak.  Yoğun ilgi gösterilen toplantı, TKDK İl Koordinatörlüğü uzmanı Veysel Tarkan Tan’ın sunumundan sonra soru – cevap bölümü ile son buldu.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) kurumu bilgilendirme toplantısı düzenledi haberi 21 Temmuz 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Ekonomi kategorisine, ilgili firma Hatay /  1746 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) kurumu bilgilendirme toplantısı düzenledi haberi, Hatay Ekonomi Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Ekonomi kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1746 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Tarım+ve+Kırsal+Kalkınmayı+Destekleme+(TKDK)+kurumu+bilgilendirme+toplantısı+düzenledi Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Ekonomi Haberleri googlepng

Semir Öztürk 635 Oyla Başkan Seçildi

Semir Öztürk 635 Oyla Defne Harbiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Ağustos 2021 12:14
NEVZAT GONCA 444 OYLA GÜVEN TAZELEDİ.

Geçtiğimiz Hafta 15 Temmuz 2021 Perşembe Günü Yayladağı mesire Alanında gerçekleşen 3 yıllık müddetle yeni yönetimi seçmek için gerçekleşen seçim için Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi üyeleri bir araya geldi.

Mehmet Katırcıoğlu | 23 Temmuz 2021 12:25
ZAM ÜSTÜNE ZAM

ZAM ÜSTÜNE ZAM Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplu taşıma araçlarında şaşırtan zam

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 24 Mayıs 2021 15:50
Gelir Uzmanlığı Strateji Soru Bankası 2017 Çıktı

Gelir idaresi grup müdürlüğü, Vergi dairesi müdürlüğü, Vergi dairesi müdür yardımcılığı, gelir uzmanlığı, Mali müşavirlik sınavları için strateji soru bankası Satışa sunuldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Mayıs 2017 18:40
YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA

TÜRKİYE İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ İSKENDERUN ŞUBE BAŞKANI UYAN: ''YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA''

| 13 Ekim 2010 00:00
İSKENDERUN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİNDE İSTİFALAR

HATAY - İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) üyesi 23 kişinin istifa ettiği bildirildi. 

| 13 Ekim 2010 00:00
NARENCİYE ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA KALDI

DÖRTYOL TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİF BAŞKANI EKER: -''NARENCİYE TEŞVİK PRİMLERİNİN ERKEN AÇIKLANMAMASI NEDENİYLE ÜRETİCİ ZOR DURUMDA KALDI''

| 10 Ekim 2010 00:00
AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ

HATAY İL GENEL MECLİS TOPLANTISI -İL ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SEKRETERİ ÖZSOY: -''ANTAKYA AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALEP ETTİĞİMİZ 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ''

| 04 Ekim 2010 00:00
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi için Sıkça Sorulan Sorular
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi En Gücel Haberler
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Firma Rehberi Nerde?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Son Güncellemeleri Neler?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (Tkdk) Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?