Yöresel sorunları karikatürlerle dile getiriyor googlepng

Ulusal ve yerel sorunlarını kendi diliyle yazdığı ve çizdiği mizahi karikatürlerle dillendiren Gazeteci-Karikatürist Mehmet Doğru, yaşama mizahi bir pencereden baktığını belirtiyor.
Yöresel+sorunları+karikatürlerle+dile+getiriyor Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde yayınlanan Cemre Gazetesi'nde yaklaşık 6 yıldır, "Ters Köşe" adlı köşesinde Türkiye'de ve Hatay'da yaşanan sorunları kendi mizahını oluşturarak karikatürize ediyor. Doğru, mizahi dille ele aldığı konularla halkın düşünmesi ve sorgulamasına yardımcı olduğunu belirtiyor. 52 yaşındaki Doğru, 6 yıldan beri bu işle uğraştığını ifade ederek, "Ben eskiden kendi kendime çizimler yapardım, bu çizimleri yaklaşık 6 yıldır, Cemre Gazetesi'ndeki 'Ters köşe' adlı köşemde çizmeye başladım. Amatör bir ruhla çiziyorum" diyor. Doğru, Arapça deyim, atasözü ve mizahı birleştirdiğini belirterek, şunları söylüyor: "Ülkemizde yaşanan sorunların yanı sıra Hatay'da gelişen olayları derliyorum. Sokağa çıktığımda gördüğüm her şey benim için bir malzemedir. Çünkü ben halktan besleniyorum. Örnek parkta otururken, otobüsteyken yani hayatın her yerinden gördüğüm izlenimleri mizahi bir şekilde halka ulaştırıyorum." Sol değerlerden beslendiğini belirten Doğru, "Karikatür çizmeyi kendi kendime öğrendim. 6 yıldır amatörce çiziyorum. Özellikle bu bölgeye özgü göç, esrar, düğün kültürü ve sorunları çizimlerime yansıtıyorum. Bu nedenle halk kendi sorunlarıyla karikatürlerle yüzleşince daha da beğeniyor ve ilgi topluyor" diyor. Küçük yerlerde mizah yapmanın çok zor olduğunu ifade eden Doğru, iyi karikatürlerin beğenildiğini, ama eleştirel karikatürlerin muhataplarının ise sorunlar yarattığını belirtiyor. Doğru, bu tür sorunların yaşanmasının nedenini ise, küçük yerlerde herkesin birbirini tanımasına bağlıyor. Doğru, kendi ana dili olan Arapça bilmeceleri derlemeye çalıştığını ve en yakın zamanda bunu kitap haline getireceğini de belirtiyor.
Yöresel sorunları karikatürlerle dile getiriyor haberi 23 Temmuz 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Ekonomi kategorisine, ilgili firma Hatay /  1478 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Yöresel sorunları karikatürlerle dile getiriyor haberi, Hatay Ekonomi Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Ekonomi kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1478 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Yöresel+sorunları+karikatürlerle+dile+getiriyor Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Yöresel sorunları karikatürlerle dile getiriyor Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 03:10 https://firmarehberim.com/haber/ekonomi/yoresel-sorunlari-karikaturlerle-dile-getiriyor--97 #Yöresel #sorunları #karikatürlerle #dile #getiriyor #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Yöreselsorunları #sorunlarıkarikatürlerle #karikatürlerledile #dilegetiriyor #Yöreselsorunlarıkarikatürlerledilegetiriyor #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Ekonomi Haberleri googlepng

Semir Öztürk 635 Oyla Başkan Seçildi

Semir Öztürk 635 Oyla Defne Harbiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Ağustos 2021 12:14
NEVZAT GONCA 444 OYLA GÜVEN TAZELEDİ.

Geçtiğimiz Hafta 15 Temmuz 2021 Perşembe Günü Yayladağı mesire Alanında gerçekleşen 3 yıllık müddetle yeni yönetimi seçmek için gerçekleşen seçim için Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi üyeleri bir araya geldi.

Mehmet Katırcıoğlu | 23 Temmuz 2021 12:25
ZAM ÜSTÜNE ZAM

ZAM ÜSTÜNE ZAM Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplu taşıma araçlarında şaşırtan zam

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 24 Mayıs 2021 15:50
Gelir Uzmanlığı Strateji Soru Bankası 2017 Çıktı

Gelir idaresi grup müdürlüğü, Vergi dairesi müdürlüğü, Vergi dairesi müdür yardımcılığı, gelir uzmanlığı, Mali müşavirlik sınavları için strateji soru bankası Satışa sunuldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Mayıs 2017 18:40
YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA

TÜRKİYE İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ İSKENDERUN ŞUBE BAŞKANI UYAN: ''YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA''

| 13 Ekim 2010 00:00
İSKENDERUN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİNDE İSTİFALAR

HATAY - İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) üyesi 23 kişinin istifa ettiği bildirildi. 

| 13 Ekim 2010 00:00
NARENCİYE ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA KALDI

DÖRTYOL TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİF BAŞKANI EKER: -''NARENCİYE TEŞVİK PRİMLERİNİN ERKEN AÇIKLANMAMASI NEDENİYLE ÜRETİCİ ZOR DURUMDA KALDI''

| 10 Ekim 2010 00:00
AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ

HATAY İL GENEL MECLİS TOPLANTISI -İL ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SEKRETERİ ÖZSOY: -''ANTAKYA AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALEP ETTİĞİMİZ 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ''

| 04 Ekim 2010 00:00
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor için Sıkça Sorulan Sorular
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor En Gücel Haberler
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Firma Rehberi Nerde?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Son Güncellemeleri Neler?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Yöresel Sorunları Karikatürlerle Dile Getiriyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?