Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde googlepng

Hatay/Dörtyollu ve MHP Lideri Bahçeli’nin Dış Politika-Strateji Danışmanı Prof.Dr. Celalettin Yavuz, 5 Kasım 2016 günü Ankara’da Türk Akademisi TASAV’ın “Suriye İç Savaşının Dinamikleri ve Mağdur Edilen Türkmenler” başlıklı panelinde “Fırat Kalkanı Harekâtı ve Türkiye’nin Güvenliği” başlıklı sinevizyon sunumlu bir konuşma yaptı.
Hataylı+Hoca+Türk+Akademisi’nde Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Panel, MHP İstanbul Milletvekili ve TASAV Başkanı İsmail Faruk Aksu’nun açış konuşmasıyla başladı ve iki ayrı oturumla cereyan etti. Bir zamanlar Ankara Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı da olan emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı’nın panel yöneticisi olduğu ikinci oturumda Fırat Kalkanı harekâtının özellikle Suriyeli Türklerin yeni Suriye’de tekrar yerlerine yurtlarına dönebilmelerinin tapusu olduğunu söyleyen Prof.Dr. Yavuz’un konuşmasından bazı bölümler şöyledir.  “Fırat Kalkanı Harekâtı’nın Yararları şöyle sıralanabilir:   a. Kasım 2015 “Rus uçağı Krizi”nden sonra ilk kez TSK Suriye’ye hava harekâtıyla da girmiştir. Esad rejiminin itirazı sınırlı olmuştur.   b. Bu harekâtla Türkiye, uçak kriziyle çok uzaklaştığı “Suriye’nin geleceğindeki masada yer alma” konusunda da önemli bir yer kazanmıştır. ·         Halen iyileştirilmekte de olan Türkiye’nin sınır güvenliği ·         Suriye Türklerinin geleceği ·         Savaş sonrası yeniden yapılanmada Türk firmalarına imkânlar.     c. TSK, FETÖ darbe girişimiyle önemli ölçüde yitirmiş olduğu psikolojik gücünü tekrar kazanma ve tamir dönemine başladı.     d. Esad rejimiyle uzlaşma zemini için önemli bir adımdır.    e. Esad rejimiyle uzlaşma sağlanabilirse, TSK Mare Hattı’nın belli bir bölgesinde “Güvenlik Şeridi” de oluşturabilir. Bu durumda; ·         PKK-PYD’nin terör koridoru önlenir. ·         PKK ve IŞİD’le mücadelede yarar sağlar.     f. El-Bab’ın da ele geçirilmesiyle Halep’te ateşkes sağlandığında Türkiye’nin sınır illerinin ekonomisinde canlanma yaşanır.”    Prof.Dr. Yavuz Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye Rakka’ya birlikte harekât yapmayı teklif etmesi üzerine şu soruları sıraladı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu teklifi yaparken Genelkurmay Başkanlığına ve Dışişleri Bakanlığı’na danışmış mıdır? ÖSO, en azından 150 km’lik hattı koruyabilecek sayısal güce sahip midir? Rakka’ya Türkiye adına hangi kuvvetlerle girilecektir? ÖSO’nun hem Cerablus-Azez hattında kontrolü sağlayıp ilerlemesi, hem de aynı zamanda Rakka’ya kara harekâtı yapması mümkün değildir. Hal böyle iken Rakka’ya TSK unsurlarının girmesi mi düşünülmektedir? Eğer böyle ise TSK tarafından planlama yapılmış mıdır? Zayiatın neler olacağı hesaplanmış mıdır? Rakka, doğrudan Türkiye’ye tehdit değilken ABD, PYD-YPG ile girecek diye TSK’yi gereksiz yere ABD’nin maşası olarak Rakka’ya sevk etmenin yaratacağı can kayıpları yanında, sonunda ne gibi siyasi hedefler güdülmektedir? Bu harekâta katılma halinde “Fırat’ın doğusundaki PYD-YPG”nin terör kuşağında Türkiye lehinde ne gibi değişiklikler yapılacaktır?”     Yavuz Hoca’nın son sözü “Diplomasi ciddi ve hayatidir. Bu alanda kişilerin değil, devletin ortak aklı kullanılmalıdır!”
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde haberi 07 Kasım 2016 11:57 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Genel kategorisine, ilgili firma Kuşadası Tarım Kredi Kooperatifi adına Hatay / Dörtyol muhabirimiz Nejla Çetinoğlu tarafından  382 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde haberi, Hatay Dörtyol Genel Haberleri Hatay ili Dörtyol ilçesi mahallesinde Genel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 382 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Hataylı+Hoca+Türk+Akademisi’nde Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 12 Mayıs 2024 Pazar 10:02 https://firmarehberim.com/haber/genel/hatayli-hoca-turk-akademisinde-37521?id=37521&sayfa=2 #Hataylı #Hoca #Türk #Akademisi’nde #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HataylıHoca #HocaTürk #TürkAkademisi’nde #HataylıHocaTürkAkademisi’nde #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Genel Haberleri googlepng

Rusya salgının yeni merkez üssü

Dört günde 40 binden fazla yeni korona vakası tespit edilen Rusya, salgının yeni merkez üssü oldu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 08 Mayıs 2020 13:41
Virüsü çözecekti öldürüldü

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde vurularak öldürülen bilim insanı, Pittsburgh Üniversitesi’nde Türk bilim insanı Prof. Dr. İvet Bahar’ın laboratuvarında görev yapıyordu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 08 Mayıs 2020 13:24
VAN DAN ACI HABER

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüste olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken bölgeye ikinci çığ düştü. a karşı boşaltıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 05 Şubat 2020 18:32
İHRACATÇILAR HATAY DA BULUŞTU

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ocak ayı geçici dış ticaret verilerini Hatay'da açıkladı.

Mehmet Katırcıoğlu | 04 Şubat 2020 16:08
İDLİB TE 4 ŞEHİDİMİZ VAR

İdlib'te şehit olan askerlerin naaşları Hatay'a getirildi

Mehmet Katırcıoğlu | 03 Şubat 2020 13:56
SAYGIYLA ANIYORUZ

Ankara’da 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde otomobiline konulan bombanın infilak ettirilmesi sonucu öldürülen Uğur Mumcu için tören düzenlendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ocak 2020 22:52
BAKAN DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan, tüm tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilere yapılandırma imkanı getireceklerini belirterek, "Yüzde 9 faiz oranıyla 5 yıla kadar uzun vade istiyorlardı bizden, yeniden vadelendirebilecekler." dedi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 11 Ocak 2020 12:02
Memur-Sen ile Dila Ütü ve Kututemizleme sözleşme yaptı

Memur sen üyelerine %20 iskonto ile kutu temizleme ve ütü hizmetimizden faydalanabilirler

| 17 Aralık 2019 00:00
Traktörün Çarptığı Asker Şehit Oldu

Antakya ilçesi Bohşen Karakolu sınır bölgesinde görevli er Erhan Gürbüz, gözetleme kulesi önünde giriş-çıkış ve kayıt işlemlerini yürütmekte olduğu bir sırada, traktör çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede Şehit düştü.

Erkan Mutlu İnan | 07 Ekim 2019 12:05
Hataylı Arda gururlandırdı

Atv’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışmada 1 milyon TL’lik ödül için final sorusunu görmeye hak kazanan İskenderunlu Arda Ayten, ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen yeni sezonun ilk bölümünde final sorusuna doğru yanıt vererek 1 milyon TL’lik ödülü kazanan ilk yarışmacı oldu.

Nejla Çetinoğlu | 07 Ekim 2019 11:27
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde için Sıkça Sorulan Sorular
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde En Gücel Haberler
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Firma Rehberi Nerde?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Son Güncellemeleri Neler?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hataylı Hoca Türk Akademisi’nde Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?