Aççana Höyüğü'nde Hitit mührü bulundu googlepng

Hatay'da Hitit döneminde Mukiş Krallığı'nın başkenti olan Alalakh'ta bulunan, kazı çalışmalarının 1930'lu yıllarda başlatıldığı Aççana Höyüğü'nde bu sezon yapılan kazıda Hitit mührü gün yüzüne çıkarıldı -Kazı Başkanı Prof. Dr. Yener: ''9 açmada 18 arkeolog ve 40 işçiyle tarihe ışık tutacak kalıntıları çıkarmaya çalışıyoruz''
Aççana+Höyüğü+#39;nde+Hitit+mührü+bulundu+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır höyükteki kazıları yürüttüğünü, bu sezon çalışmaların 1 Temmuz'da başladığını söyledi.      Aççana Höyüğü'nün tarihe ışık tutacak çok önemli belge ve kalıntıları barındırdığını ifade eden Yener, 1930'lu yıllarda ilk kazı çalışması Leonard Woolley tarafından yapılan alandan bugüne kadar çok sayıda mühür, çivi yazılı tablet ile insan iskeleti çıkarıldığını kaydetti.      Yener, kazı alanından çıkarılan eserlerin Hatay Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildiğini belirterek, şöyle konuştu:      ''Çivi yazılı belgelerde adı Alalakh olarak geçen Aççana Höyüğü'ndeki bu sezon kazımıza Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, İtalya, ABD, Kanada ve Almanya'dan arkeologlar katıldı. 9 açmada 18 arkeolog ve 40 işçiyle tarihe ışık tutacak kalıntıları çıkarmaya çalışıyoruz. Sezon kazısında tapınak açmasında ilk tahminlere göre Hitit mührü olan bir eser bulduk. Uzmanlarımız mührün üzerindeki yazıları okuyarak mührün hangi döneme ait olduğunu belirleyecek. Geçen sezon yaptığımız kazılarda höyüğümüzde Akadca yazılı, tahrip olmuş, çivi yazılı bir tablet bulmuştuk. 17 katı bulunan höyük, Mukiş Krallığı döneminde başkent olması ve geçiş noktasında yer alması nedeniyle çok önemli bir yer. Höyükten bugüne kadar çok sayıda tablet ile bine yakın yazılı belge çıktı.''            -''Amik Höyükleri Arkeopark Projesi''-          Aççana yakınında bulunan, Hitit dönemine ait bulguların yer aldığı 7 katlı Tayinat Höyüğü'nde de Toronto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Timothy Harrison başkanlığında kazıların devam ettiğini kaydeden Yener, iki höyüğün turizme kazandırılması için hazırladıkları ''Amik Höyükleri Arkeopark Projesi'' çalışmalarının da bu sezon başlayacağını bildirdi.      Prof. Dr. Yener, yurt dışından iki höyük için 100 bin dolarlık fon geldiğine dikkati çekerek, kazı çalışmalarının yanı sıra proje kapsamında bu sezon levha ve patikaların yapılacağını söyledi.      Projeyle gezi yolları oluşturulacağını, iki höyüğün birbirine bağlanacağını ifade eden Yener, şunları kaydetti:      ''Buraya gelen yerli ve yabancı turistler, kazı alanında arkeologların yaptığı çalışmaları yakından görebilecek. Projeyle bölgeye Hitit döneminde başkentlik yapmış ve bugüne kadar çok sayıda yazılı belge ile kalıntı çıkmış iki höyüğümüz kentin turizmi için önemli bir durak haline gelecek. Projeyle Aççana Höyüğü'nde bulunan, döneminde saray olarak kullanılan ancak tahrip olmuş sarayları kazı alanından çıkan topraktan elde ettiğimiz kerpiçle yeniden yapmayı planlıyoruz.''      Prof. Dr. Yener, proje için yurt dışından gönderilen fonun yetersiz olduğunu, kentteki kurumlardan da destek beklediklerini söyledi.
Aççana Höyüğü'nde Hitit mührü bulundu haberi 30 Temmuz 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sanat kategorisine, ilgili firma Hatay /  7372 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Aççana Höyüğü'nde Hitit mührü bulundu haberi, Hatay Sanat Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sanat kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 7372 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Aççana+Höyüğü+#39;nde+Hitit+mührü+bulundu+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Aççana Höyüğüveamp;#39;nde Hitit mührü bulundu Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 10:20 https://firmarehberim.com/haber/kultur-sanat/accana-hoyugunde-hitit-muhru-bulundu-13911 #Aççana #Höyüğüveamp;#39;nde #Hitit #mührü #bulundu #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #AççanaHöyüğüveamp;#39;nde #Höyüğüveamp;#39;ndeHitit #Hititmührü #mührübulundu #AççanaHöyüğüveamp;#39;ndeHititmührübulundu #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sanat Haberleri googlepng

Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası Başarıdan Başarıya Koşuyorlar

2019 yılı Eylül ayında kurulan Hatay’ın ilk Senfoni Orkestrası, dinleti şeklindeki mini konserleri ardından farklı günlerde sahne alarak Hataylıların memnuniyetini kazandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Temmuz 2022 18:16
SEÇKİN İLK ŞİİR KİTABINI ÇIKARDI

Hatay Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Eğitimci ve Yaşam Rehberi Neslihan Kabuncu Seçkin Epiphania (Işıma) adlı ilk şiir kitabını Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek’e takdim etti.

Mehmet Katırcıoğlu | 30 Nisan 2022 14:54
HATAY LI YAZAR DOLUNAY AKER DEN YENİ ŞİİR KİTABI

Dolunay Aker'in ikinci şiir kitabı Kol Yen Dük 2. baskısıyla yeniden yayında

İkan Alkan Düşyolu | 24 Şubat 2022 17:26
MEDENİYETLER KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER

"Medeniyetler Bahçesi" temasıyla 1 Nisan'da başlayacak EXPO 2021 Hatay'ın tanıtımı için Antakya Medeniyetler Korosu, Maltepe’de konser verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Şubat 2022 11:29
USTA SANATÇILAR EXPO İÇİN SAHNE ALDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Expo 2021 Hatay tanıtım etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro oyunları usta oyuncuları sanatseverler ile buluşturuyor.

Nejla Çetinoğlu | 18 Ocak 2022 16:08
HATAY IN İLK SENFONİ ORKESTRASINDAN MUHTEŞEM KONSER

Antakya Belediyesi, tamamı müzik öğretmenlerinden oluşan Hatay'ın ilk Senfoni Orkestrası ile muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 13 Ocak 2022 15:36
Üstün Yetenekli Deniz Örak Eğitime Katkı İçin Resital Verdi

Eğitime katkı amacıyla düzenlenen “Deniz Örak Piyano Resitali” Hatay Bahçeşehir Koleji’nde yapıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Aralık 2021 13:23
Cumhuriyet Coşkusu Konserle Taçlandırılacak

Antakya Müziği Derneği Türk Sanat müziği korosu ve Antakya Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenleyecekleri Cumhuriyet Bayramı Konseri 27 Ekim Çarşamba günü saat 20 30 da Doğuş Okulları kampüsünde (Aşağı Okçular) gerçekleştirilecek.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:10
FATMA SATAR SANATORİUM DASERTİFİKA TÖRENİ

tek MEB onaylı özel sanat akademisi olan Fatma Satar Müzik Resim ve Bale Akademisinde Sertifika Töreni..

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Eylül 2021 18:30
Samandağ Kitap Günleri Nebih Nafile

Samandağ Kitap Günleri etkinlik programı çerçevesinde Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliğince fuar alanında şiir ve türküler paylaşıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Eylül 2021 14:33
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu için Sıkça Sorulan Sorular
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu En Gücel Haberler
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Firma Rehberi Nerde?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Son Güncellemeleri Neler?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Aççana Höyüğü&Amp;#39;Nde Hitit Mührü Bulundu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?