''BUĞDAY EKİMİNİ GECİKTİREN ÜRETİCİLERİMİZ YAĞMUR SAYESİNDE UMUTLANDI'' googlepng

BUĞDAYA ''CAN SUYU'' -TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ TARIM ALANLARINDAN BİRİ OLAN AMİK OVASI'NDA KASIM AYINDA EKİMİ YAPILAN BUĞDAYA, ''CAN SUYU'' GEÇTE OLSA GELDİ -ANTAKYA ZİRAAT ODASI BAŞKANI CİVELEK: ''
+#39;+#39;BUĞDAY+EKİMİNİ+GECİKTİREN+ÜRETİCİLERİMİZ+YAĞMUR+SAYESİNDE+UMUTLANDI+#39;+#39; Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Türkiye'nin önemli tarım alanlarından biri olan ve buğdayın yanı sıra pamuk, mısır ekiminin yoğun olarak yapıldığı Amik Ovası'nda üreticilerin, yağan yağmurla yüzlerinin gülmeye başladığı bildirildi.      Antakya Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 bin hektarlık Amik Ovası'nda kasım ayında üreticilerin bir çoğunun buğday ekimini gerçekleştirdiğini söyledi.      Verimli tarım arazileri ve iklim koşulu nedeniyle birden fazla ürünün alınabildiği ovada, bu yıl yağışların geciktiğini ifade eden Civelek, bunun da üreticileri umutsuzluğa sürüklediğini kaydetti.      Ovada bu yıl yaklaşık 400-500 bin dekarlık alanda buğday ekiminin yapıldığını vurgulayan Civelek, ürünün ekiminin ardından beklenen ''can suyu''nun bir türlü gelmediğini söyledi.      Üreticilerin bir kısmının buğday ekimini beklettiğinin altını çizen Civelek, şöyle devam etti:      ''Üreticilerimiz, yağışların gelmemesi nedeniyle yağmur duasına bile çıkmayı düşündü. Buğdayın ekimi yapıldıktan sonra, mutlaka yağmur alması gerekiyor. Ancak, bölgemize çok uzun zamandan bu yana bir damla yağmur düşmemişti. Üreticiler kuru toprağa 'ya kısmet diyerek' tohumlarını attı. Ancak her geçen gün çimlenmesini bekledikleri buğday yağmursuzluk nedeniyle bir türlü çıkamadı.''      Bu yıl yağmurun yağmamasının bazı üreticilerin ekimini geciktirmesine neden olduğunun altını çizen Civelek, ''İki günden bu yana yağan yağmur, ekim yapmayan çiftçilerimize yaradı. Buğday ekimini geciktiren çiftçilerimiz, yağmur sayesinde umutlandı. Yağmurun ardından suya doyan toprağa bundan sonraki günlerde yeni buğday tohumlarının ekilmesini bekliyoruz. Daha önce ekilen buğdayların da önümüzdeki günlerde 'can suyu' sayesinde çimleneceğini düşünüyoruz. Geçen yıllarda olduğu gibi bu senede ovamızdan buğday fışkıracağını ümit ediyoruz'' diye konuştu.      Yağmurun, buğday ekili alanlarda çimlenmeyi sağlayacağını vurgulayan Civelek, ''can suyu'' niteliğindeki yağmurların devam etmesini beklediklerini kaydetti.      Civelek, geçen yıl pamuğun iyi para etmesi nedeniyle üreticilerin küstükleri bu ürüne yeniden dönüş yapabileceğini, ovada buğdayın yanı sıra ikinci ürün olan pamuğun da ekim alanının yüksek olmasını beklediklerini söyledi.      Hatay Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Antakya'ya 10-12 Aralık tarihleri arasında metre kareye 130.2 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Bölgede yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.     
''BUĞDAY EKİMİNİ GECİKTİREN ÜRETİCİLERİMİZ YAĞMUR SAYESİNDE UMUTLANDI'' haberi 14 Aralık 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay /  3207 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
''BUĞDAY EKİMİNİ GECİKTİREN ÜRETİCİLERİMİZ YAĞMUR SAYESİNDE UMUTLANDI'' haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 3207 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
+#39;+#39;BUĞDAY+EKİMİNİ+GECİKTİREN+ÜRETİCİLERİMİZ+YAĞMUR+SAYESİNDE+UMUTLANDI+#39;+#39; Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

DR.EZELSOY DULARIMIZ SENİNLE

Yardımsever Dr Adnan EZELSOY COVİD-19 illetine yakalandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 22 Aralık 2020 12:51
Araştırma Hastanesinden Hatay’da Bir İlk Daha

Hastanemiz Covid-19 sürecinde yoğun bakımda yatan hastaların yakınlarının bilgi alması için bir ekip oluşturularak Covid-19 Bilgilendirme Servisi kurmuştur.

Mehmet Katırcıoğlu | 14 Aralık 2020 16:44
BİR SAĞLIK ŞEHİDİMİZİ DAHA YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

Hatay Devlet Hastanesi'nde görevli Röntgen Teknisyeni Abdurrahman ÜRKMEZ'i Korona Virüs sebebiyle kaybettik.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Aralık 2020 14:21
Sağlıkçı Ferdane Bilgin kovid’den hayatını kaybetti

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı biriminde görev yapan Ferdane Bilgin yakalandığı kovid hastalığının kalbine vurması sonucu hayatını kaybetti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 01 Aralık 2020 15:44
DÜNYA İSKENDERUNLU BİLİM ADAMINI KONUŞUYOR

Koronavirüs aşısı çalışmalarıyla dünyanın gündemine oturan iki Türk'e övgüler yağıyor.

Nejla Çetinoğlu | 11 Kasım 2020 16:48
ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir.

Nejla Çetinoğlu | 04 Kasım 2020 12:12
Şehit Tuğgeneralimizi Memleketine Uğurladık

Bahar Kalkanı Harekâtı bölgesinde görevi esnasında rahatsızlanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan 47. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezgin Erdoğan için askeri tören düzenlendi.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Eylül 2020 14:26
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HAMBOLAT’IN DEFNE KETEM ZİYARETİ

Hatay İl sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet ÖZDOĞAN ve beraberindeki heyet, Defne İlçesinde 2020 yılında faaliyete giren KETEM(Kanser Erken Tarama Eğitim Merkezi) binasını ve personellerini ziyarette bulundular.

Nejla Çetinoğlu | 11 Eylül 2020 13:46
SAĞLIK İÇİN HAREKET ET

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ragibe Gülen | 05 Eylül 2020 16:38
SONUNDA İYİ HABER GELDİ

Mustafa Kemal Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı,Doc.Dr Tülin Durgun Yetim'in açıklaması

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Mart 2020 17:43
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; için Sıkça Sorulan Sorular
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; En Gücel Haberler
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Firma Rehberi Nerde?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; En Popüler Haber Listesi Nerede?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Son Güncellemeleri Neler?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
&Amp;#39;&Amp;#39;Buğday Ekimini Geciktiren Üreticilerimiz Yağmur Sayesinde Umutlandi&Amp;#39;&Amp;#39; Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?