​FAZLA KİLOLARINIZIN NEDENİ EKSİK DİŞİNİZ OLABİLİR.‏ googlepng

<span style="background-color:rgb(255, 255, 255); color:rgb(28, 43, 40); font-family:helvetica,arial,sans-serif; font-size:14px">Eksik dişi olan kişilerin &ccedil;iğneme zorluklarına bağlı olarak beslenme alışkanlıklarının da olumsuz y&ouml;nde etkilendiğini ifade eden Hospitadent Y&ouml;netim Kurulu &Uuml;yesi Diş Hekimi Recep Eşkar &ldquo;Eksik dişler estetik, fonksiyon kaybı ve &ccedil;eşitli deformasyonlara neden olarak yaşantımızı zorlaştırıyor.</span>
​FAZLA+KİLOLARINIZIN+NEDENİ+EKSİK+DİŞİNİZ+OLABİLİR.‏ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Diş eksikliği, hem sağlığınızı hem de sosyal hayatınızı olumsuz etkileyecek sonuçlar doğurabilir. Diş eksikliği, implant ile tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır” dedi.Eksik dişin beden sağlığımız dışında psikolojik olarak da bizi mutsuz ettiğini belirten ve ülkemizdeki 65 yaş üzeri dişsizlik oranının yüzde %67 olduğunu hatırlatan Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eşkar,“ Yetişkin bireylerin yedide birinde yetersiz ağız sağlığının psikolojik ve sosyal huzura etkisi olduğu, tat almayı, iletişimi, sosyal ilişkileri ve diğer günlük aktiviteleri azalttığı görülmüştür. Araştırmacılar yetişkinlerin diş kayıplarına olan reaksiyonlarını; özgüven kaybı ve özimaj değişimi, yoksunluk, görünüşlerinden hoşnutsuzluk ve kendilerini daha ileri yaşlarda algılama şeklinde sıralamışlardır” dedi.Eksik diş, komşu dişlerin devrilmesine, karşıt dişlerin eksik diş bölgesine uzamasına ve dolayısıyla çiğneme fonksiyonunun azalmasına neden olmaktadır diyen Diş Hekimi Recep Eşkar “ Eksik dişler nedeniyle alışılmış çiğneme düzeni de değişir. Sağlıklı bir çiğneme çift taraflı olurken tek taraflı çiğneme ile çene eklemlerinde ağrı, ses, kilitlenmeler oluşabilir. Diş eksikliği, beslenme alışkanlıklarını etkilediğinden besinlerin iyi çiğnenmeden yutulmasına dolayısıyla kilo alımına neden olabilir. İyi çiğnenmeden yutulan besinler aynı zamanda ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir.” diye konuştu.Eksik diş görüntüsü kişinin öncelikle gülüşünü bozarak kişinin özgüveninin azalmasına, sosyal ilişkilerinde zorluklara neden olur diyen Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, “Ayrıca dudak ve yanakların çökmesine ve kırışmasına neden olarak yüzde daha yaşlı ve zayıf bir görüntü oluştur. Eksik diş, sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir” dedi.
​FAZLA KİLOLARINIZIN NEDENİ EKSİK DİŞİNİZ OLABİLİR.‏ haberi 15 Aralık 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay / muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından  296 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
​FAZLA KİLOLARINIZIN NEDENİ EKSİK DİŞİNİZ OLABİLİR.‏ haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 296 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
​FAZLA+KİLOLARINIZIN+NEDENİ+EKSİK+DİŞİNİZ+OLABİLİR.‏ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
​FAZLA KİLOLARINIZIN NEDENİ EKSİK DİŞİNİZ OLABİLİR.‏ Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 24 Mayıs 2024 Cuma 15:51 https://firmarehberim.com/haber/saglik/fazla-kilolarinizin-nedeni-eksik-disiniz-olabilir--23921?id=23921&sayfa=3 #​FAZLA #KİLOLARINIZIN #NEDENİ #EKSİK #DİŞİNİZ #OLABİLİR.‏ #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #​FAZLAKİLOLARINIZIN #KİLOLARINIZINNEDENİ #NEDENİEKSİK #EKSİKDİŞİNİZ #DİŞİNİZOLABİLİR.‏ #​FAZLAKİLOLARINIZINNEDENİEKSİKDİŞİNİZOLABİLİR.‏ #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

DR.EZELSOY DULARIMIZ SENİNLE

Yardımsever Dr Adnan EZELSOY COVİD-19 illetine yakalandı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 22 Aralık 2020 12:51
Araştırma Hastanesinden Hatay’da Bir İlk Daha

Hastanemiz Covid-19 sürecinde yoğun bakımda yatan hastaların yakınlarının bilgi alması için bir ekip oluşturularak Covid-19 Bilgilendirme Servisi kurmuştur.

Mehmet Katırcıoğlu | 14 Aralık 2020 16:44
BİR SAĞLIK ŞEHİDİMİZİ DAHA YÜREĞİMİZE GÖMDÜK

Hatay Devlet Hastanesi'nde görevli Röntgen Teknisyeni Abdurrahman ÜRKMEZ'i Korona Virüs sebebiyle kaybettik.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Aralık 2020 14:21
Sağlıkçı Ferdane Bilgin kovid’den hayatını kaybetti

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı biriminde görev yapan Ferdane Bilgin yakalandığı kovid hastalığının kalbine vurması sonucu hayatını kaybetti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 01 Aralık 2020 15:44
DÜNYA İSKENDERUNLU BİLİM ADAMINI KONUŞUYOR

Koronavirüs aşısı çalışmalarıyla dünyanın gündemine oturan iki Türk'e övgüler yağıyor.

Nejla Çetinoğlu | 11 Kasım 2020 16:48
ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir.

Nejla Çetinoğlu | 04 Kasım 2020 12:12
Şehit Tuğgeneralimizi Memleketine Uğurladık

Bahar Kalkanı Harekâtı bölgesinde görevi esnasında rahatsızlanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan 47. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezgin Erdoğan için askeri tören düzenlendi.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Eylül 2020 14:26
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HAMBOLAT’IN DEFNE KETEM ZİYARETİ

Hatay İl sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet ÖZDOĞAN ve beraberindeki heyet, Defne İlçesinde 2020 yılında faaliyete giren KETEM(Kanser Erken Tarama Eğitim Merkezi) binasını ve personellerini ziyarette bulundular.

Nejla Çetinoğlu | 11 Eylül 2020 13:46
SAĞLIK İÇİN HAREKET ET

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ragibe Gülen | 05 Eylül 2020 16:38
SONUNDA İYİ HABER GELDİ

Mustafa Kemal Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı,Doc.Dr Tülin Durgun Yetim'in açıklaması

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 28 Mart 2020 17:43
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ için Sıkça Sorulan Sorular
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ En Gücel Haberler
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Firma Rehberi Nerde?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ En Popüler Haber Listesi Nerede?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Son Güncellemeleri Neler?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
​Fazla Kilolarinizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.‏ Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?