NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR googlepng

Geçen yıl bir milyon 200 bin ton ihracatla 800 milyon dolarlık döviz girdisi sağlanan narenciye sektöründe, Cumhuriyet'in 100.kuruluş yıl dönümü olan 2023'de ihracat hedefi 10 milyar dolar olarak belirlendi.
NARENCİYE+İHRACATINDA+HEDEF+10+MİLYAR+DOLAR+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Akdeniz Yaş Meyve, Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 40 milyon ton yaş sebze ve meyve üretimi yapıldığını, bunun 3,5 milyon tonunu narenciyenin oluşturduğunu söyledi.      Türkiye'den Rusya başta olmak üzere Irak, Suudi Arabistan, Romanya, Ukrayna, Almanya, Sırbistan gibi yaklaşık 93 ülkeye yaş meyve ve sebze ihracatının yapıldığını ifade eden Kavak, her geçen yıl yeni pazarlarla sektörün daha da geliştiğini kaydetti.      Narenciyede bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle kötü bir süreç yaşandığını vurgulayan Kavak, şöyle devam etti:      ''Narenciyeye talebin artması için havaların soğuması lazım. Ancak bu sene aralık ayına kadar güneşli, yazdan kalma günleri gördük. Ancak iklim şartlarının olumsuzluğuna rağmen sektörle ilgili önümüze koyduğumuz bir önceki yıla göre yüzde 20 ihracat artışı hedefini gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Geçen yıl 2 milyon 770 bin tonluk yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirdik ve 2 milyar dolarlık girdi sağlandı. Narenciyede ise 1 milyon 200 bin ton ihracatla 800 milyon dolarlık döviz girdisi oldu. Bu yıl rakamların yüzde 20 oranında artacağını düşünüyoruz. Hedefimiz, Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023'te 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek.''           -GREYFURT İHRACATIYLA JAPON KAPISINI AÇACAĞIZ-           Türkiye açısından stratejik öneme sahip ve yaklaşık 5 milyon kişinin çalıştığı narenciye sektörünün daha da gelişmesi, ihracatının artması konusunda çaba gösterdiklerini ifade eden Kavak, ''Bu konuda Japonya başta olmak üzere İngiltere, Fransa gibi yeni pazarlar bulmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 40 yıldan bu yana ihracat yapamadığımız Japonya pazarına ocak ayından itibaren greyfurtla gireceğiz. Japonya yıllık 180 bin ton greyfurt ithal ediyor ve bunun yüzde 80'ini de ABD'den gerçekleştiriyor. Yıllar sonra Türkiye'den göndereceğimiz greyfurtla Japonya kapısını açacağız. Bu ülkeyle ilgili sadece greyfurtla kalmayıp limon ve kiraz konusunda da çalışma yapacağız. Japonya'nın yanı sıra ihracat yapamadığımız diğer ülkelerle ilgili de girişimlerde bulunacağız'' diye konuştu.      Türkiye'de üretilen narenciyenin dünya pazarındaki tanıtımı konusunda Rusya'da Kasım ayından bu yana yayınlanan şarkıcı Tarkan'ın yer aldığı tanıtım filminin, ihracata büyük katkı sağladığını vurgulayan Kavak, Rusya'ya narenciye ihracatında yüzde 40'a varan bir artış sağladıklarını belirtti.      Kavak, tanıtım filminin Rusya'nın yanı sıra Ukrayna ve Azerbaycan'da da 11 Ocak tarihine kadar yayınlanacağını, bu ülkelerdeki ihracat rakamlarında da artış beklediklerini sözlerine ekledi.                
NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR haberi 29 Aralık 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay /  2830 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2830 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
NARENCİYE+İHRACATINDA+HEDEF+10+MİLYAR+DOLAR+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 30 Nisan 2024 Salı 16:35 https://firmarehberim.com/haber/saglik/narenciye-ihracatinda-hedef-10-milyar-dolar--2542?id=2542&sayfa=2 #NARENCİYE #İHRACATINDA #HEDEF #10 #MİLYAR #DOLAR #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #NARENCİYEİHRACATINDA #İHRACATINDAHEDEF #HEDEF10 #10MİLYAR #MİLYARDOLAR #NARENCİYEİHRACATINDAHEDEF10MİLYARDOLAR #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

Aşı Hayat Kurtarır

Hatay Tabip Odası (HTO) Başkanı Dr. Sadık Nazik, geldiğimiz aşamada pandemi ile mücadelenin en önemli unsurunun aşı tereddüdünü yok etmek olduğunu söyledi, “Aşı Hayat Kurtarır” mesajını verdi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 25 Eylül 2021 16:11
Aile Sağlığı Merkezi Protokolü İmzalandı

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Dörtyol İlçemize bağlı Yeniyurt Mahallesi’nde yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yapım protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ağustos 2021 13:05
KURBAN BAYRAMI ve BESLENME

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber evlerde bayram sofraları için hazırlıklar da yavaş yavaş başlıyor.

Nejla Çetinoğlu | 19 Temmuz 2021 13:21
KADIN VOLEYBOL TAKIMI ANTRENMANLARA BAŞLADI

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ın Onursal Başkan olduğu, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir yönetimindeki Samandağ Belediyesi Spor Kulübü, bünyesinde bulunan Kadın Voleybol takımı antrenmanlara başladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 05 Haziran 2021 11:35
Kan Bağışlayan Can Bağışlar

Antakya Defne Rotary Kulübü, Antakya Defne Interact kulübü ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ocak 2021 14:41
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ İNCELEMELERDE BULUNDU

Hatay İl sağlık Müdürü Sayın Dr. Mustafa HAMBOLAT, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr.Ali PEKMEZCİ ve Halk Sağlığı Hizmetleler Başkanı Dr. Mehmet ÖZDOĞAN refakatinde Hatay Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2021 17:17
Bebek Dostu Hastanelere Plaket Verildi

Pandemi gündemi ile alakalı olarak hastanelerimizde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler üzerine durum değerlendirmesi ve çok yönlü istişareler gerçekleştirildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 13 Ocak 2021 10:50
HESOB ve ATSO Başkanlarından sağlık Müdürü’ne Ziyaret

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir TEKSÖZ ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu(ATSO) Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT’a makamında ziyaret gerçekleştirdiler.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2021 12:20
ÇOCUKLAR DOKTOR AMCALARINI KAYBETTİ

HATAY'IN SEVİLEN DOKTORU ADNAN EZELSOY VEFAT ETTİ.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 31 Aralık 2020 15:15
Ayyıldız’a Son Görev

Reyhanlı – Antakya Karayolunda, Afrin’den dönen sağlık çalışanlarını taşıyan aracın kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Durmuş Ayyıldız için resmi tören düzenlendi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 29 Aralık 2020 15:52
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar için Sıkça Sorulan Sorular
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar En Gücel Haberler
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Firma Rehberi Nerde?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar En Popüler Haber Listesi Nerede?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Son Güncellemeleri Neler?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?