NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR googlepng

Geçen yıl bir milyon 200 bin ton ihracatla 800 milyon dolarlık döviz girdisi sağlanan narenciye sektöründe, Cumhuriyet'in 100.kuruluş yıl dönümü olan 2023'de ihracat hedefi 10 milyar dolar olarak belirlendi.
NARENCİYE+İHRACATINDA+HEDEF+10+MİLYAR+DOLAR+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Akdeniz Yaş Meyve, Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 40 milyon ton yaş sebze ve meyve üretimi yapıldığını, bunun 3,5 milyon tonunu narenciyenin oluşturduğunu söyledi.      Türkiye'den Rusya başta olmak üzere Irak, Suudi Arabistan, Romanya, Ukrayna, Almanya, Sırbistan gibi yaklaşık 93 ülkeye yaş meyve ve sebze ihracatının yapıldığını ifade eden Kavak, her geçen yıl yeni pazarlarla sektörün daha da geliştiğini kaydetti.      Narenciyede bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle kötü bir süreç yaşandığını vurgulayan Kavak, şöyle devam etti:      ''Narenciyeye talebin artması için havaların soğuması lazım. Ancak bu sene aralık ayına kadar güneşli, yazdan kalma günleri gördük. Ancak iklim şartlarının olumsuzluğuna rağmen sektörle ilgili önümüze koyduğumuz bir önceki yıla göre yüzde 20 ihracat artışı hedefini gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Geçen yıl 2 milyon 770 bin tonluk yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirdik ve 2 milyar dolarlık girdi sağlandı. Narenciyede ise 1 milyon 200 bin ton ihracatla 800 milyon dolarlık döviz girdisi oldu. Bu yıl rakamların yüzde 20 oranında artacağını düşünüyoruz. Hedefimiz, Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023'te 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek.''           -GREYFURT İHRACATIYLA JAPON KAPISINI AÇACAĞIZ-           Türkiye açısından stratejik öneme sahip ve yaklaşık 5 milyon kişinin çalıştığı narenciye sektörünün daha da gelişmesi, ihracatının artması konusunda çaba gösterdiklerini ifade eden Kavak, ''Bu konuda Japonya başta olmak üzere İngiltere, Fransa gibi yeni pazarlar bulmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 40 yıldan bu yana ihracat yapamadığımız Japonya pazarına ocak ayından itibaren greyfurtla gireceğiz. Japonya yıllık 180 bin ton greyfurt ithal ediyor ve bunun yüzde 80'ini de ABD'den gerçekleştiriyor. Yıllar sonra Türkiye'den göndereceğimiz greyfurtla Japonya kapısını açacağız. Bu ülkeyle ilgili sadece greyfurtla kalmayıp limon ve kiraz konusunda da çalışma yapacağız. Japonya'nın yanı sıra ihracat yapamadığımız diğer ülkelerle ilgili de girişimlerde bulunacağız'' diye konuştu.      Türkiye'de üretilen narenciyenin dünya pazarındaki tanıtımı konusunda Rusya'da Kasım ayından bu yana yayınlanan şarkıcı Tarkan'ın yer aldığı tanıtım filminin, ihracata büyük katkı sağladığını vurgulayan Kavak, Rusya'ya narenciye ihracatında yüzde 40'a varan bir artış sağladıklarını belirtti.      Kavak, tanıtım filminin Rusya'nın yanı sıra Ukrayna ve Azerbaycan'da da 11 Ocak tarihine kadar yayınlanacağını, bu ülkelerdeki ihracat rakamlarında da artış beklediklerini sözlerine ekledi.                
NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR haberi 29 Aralık 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Sağlık kategorisine, ilgili firma Hatay /  2831 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR haberi, Hatay Sağlık Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Sağlık kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2831 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
NARENCİYE+İHRACATINDA+HEDEF+10+MİLYAR+DOLAR+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
NARENCİYE İHRACATINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 30 Nisan 2024 Salı 21:24 https://firmarehberim.com/haber/saglik/narenciye-ihracatinda-hedef-10-milyar-dolar-2542 #NARENCİYE #İHRACATINDA #HEDEF #10 #MİLYAR #DOLAR #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #NARENCİYEİHRACATINDA #İHRACATINDAHEDEF #HEDEF10 #10MİLYAR #MİLYARDOLAR #NARENCİYEİHRACATINDAHEDEF10MİLYARDOLAR #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Sağlık Haberleri googlepng

DEFNE DEVLET HASTANESİNDE SON NOKTA

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un Defne Devlet Hastanesi arazisi ile ilgili başlatılan tartışmalar sonrasında verdiği soru önergesine Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Ocak 2023 14:51
ARTIK HASTALARIMIZ ADANA’YA GİTMEYECEK

Hastalar ihtiyaçlarını Antakya ve İskenderun’da açılan merkezlerden sağlayacaklar. Hatay’ın Antakya İlçesinde Kızılay Aferez ve Trambosit Kan Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Kasım 2022 19:34
Özel Sağlık Kuruluşları Hatay’da Buluştu.

Özel sağlık kuruluşları yöneticileri ile bir araya gelinerek sektörün sorunları ve geleceğine ilişkin konularda istişare edildiği toplantı Anemon Otel’de gerçekleşti.

Mehmet Katırcıoğlu | 26 Kasım 2022 17:10
Sağlıkçılar Hak Arayışında

Doktorlar ve sağlık personeli, dün özlük sosyal hakları için işbaşı yapmadı. Acil vakalar harici dün ASM’ler ile devlet hastanelerinde işler durdu, poliklinikler yapılmadı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 17 Haziran 2022 13:29
RESÜSİTASYON SEMPOZYUMU HATAY’DA DÜZENLENİYOR

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği,Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’nin en etkili Resüsitayon ( Yeniden Canlandırma) Sempozyumu olan 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST 2022 Hatay’da düzenleniyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 12 Mayıs 2022 16:59
Aile Sağlığı Merkezi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hayırsever iş insanı Yaşar Niziplioğlu'nun katkılarıyla İskenderun ilçemizin Kurtuluş mahallesinde yaptırılacak olan Gülay Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Nejla Çetinoğlu | 17 Ocak 2022 15:43
İl Sağlık Müdürü Hampolat tan 112 Acile ziyaret

112 Komuta Kontrol Merkezi ve Antakya 15 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, vatandaşlardan gelen ve ekiplere yönlendirilen çağrıları değerlendirdi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 11 Aralık 2021 14:32
Pera Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi

Psikolojik Danışman, Psikolog, Terapi, Psikoloji

| 29 Kasım 2021 20:01
MEME KANSERİ FARKINDALIĞINI ARTIRICI EĞİTİM

Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Dr. Selda Bağdadioğlu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendiğini söyledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 26 Ekim 2021 16:11
Samandağ devlet hastanesinde halkın mahremiyetini hiçe sayan uygulama

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Abdullah GÜL " Samandağ Devlet Hastanesinde EKG çekim işleminin bayan hastalara hasta haklarına aykırı olmasına rağmen erkek personele çektirilmesi Samandağ halkına yapılan zulüm ve kanunsuzlukla ilgili yaptığımız açıklamamın ardından anında çözüm geldi." dedi

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 23 Ekim 2021 11:01
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar için Sıkça Sorulan Sorular
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar En Gücel Haberler
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Firma Rehberi Nerde?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar En Popüler Haber Listesi Nerede?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Son Güncellemeleri Neler?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Narenciye İhracatinda Hedef 10 Milyar Dolar Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?