DÜZCE İLİ GENEL TANITIMI googlepng

Nüfus: 156.326 (2000)İl Trafik No: 81 Düzce ilinin ilçeleri; Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gökyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'dır.
DÜZCE+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Düzce Batı Karadeniz’in tek antik kenti olarak ayakta kalan, günümüzün önemli idari, ekonomik ve sosyal gelişmelerle hep yükselme yolunda; bir çok alanda gelişimini sağlayacak alt yapısı mevcut; ancak 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Depremlerinden sonra kısa sürede yeniden kalkınabilmesi için; 09 Aralık 1999 tarihinde 81. İl oldu. Yağmur ormanları olarak adlandırılan ormanları, birbirinden güzel yaylaları, Tabiat harikası Samandere ve Güzeldere Şelaleleri, Efteni Kuş Cenneti, Kaplıcaları, Yaylaları ve Akarsuları ve Batı Karadeniz Bölgesinin ayakta kalan tek Antik Kenti Prusias – Konuralp Müzesi ile görülmeye değer bir ildir. NASIL GİDİLİR? Karayolu: Düzce ile Türkiye'nin en büyük iki ili olan Ankara ve İstanbul'u birbirine bağlayan TEM otoyolu ve D-100 karayolu üzerinde bulunduğundan ulaşım son derece kolaydır. Denizyolu: Düzce İli Akçakoca İlçesi ile Karadeniz'e açılmakta olup, Akçakoca iskele barınağı ticari amaçlarla kullanılmaktadır. Ancak Denizyolu ile yolcu ve yük taşımacılığı yapılmamaktadır. GEZİLECEK YERLER Konuralp Müzesi: Batı Karadeniz'in tek antik Kenti olan Konuralp Düzce'nin beldesi ve iç içe Antik Roma Kenti olan " Prusias Ad Hypium" üzerine kurulmuştur. Konuralp müzesinde, 1825 adet arkeolojik, 456 adet etnoğrafik, 3837 adet sikke olmak üzere toplam 6118 adet eser bulunmaktadır. Bu eserler müze bahçesi, arkeoloji, etnoğrafya, taş eserler salonları ile sikke bölümlerinde sergilenmektedir.  Konuralp Beldesi'nde bulunan Konuralp Camii 14. yy' da yapıldığı bilinmektedir. Yüz yıl kadar önce Dilaver Ağa isimli bir şahıs tarafından onarılarak bugüne kadar korunabilmiştir. Konuralp Türbesi, Karaköy Türbeleri, Cumayeri ve Ahmet Dede Türbesi Düzce'nin önemli türbeleridir. NE YENİR? Düzce ilinde yöresel yemekler olarak, Arnavut Böreği, Şıl Börek, Göbete ve Mantısı, Katlama, Sarı Burma ve Su Böreği, Boşnak Böreği ve Tatlısı, Gözleme, Höşmerim ve Tavuklu Keşkeği, Lepsi, Mamursa ve Halujları, Kara Lahana Yemeği ve Mısır Ekmeği sayılabilir.
DÜZCE İLİ GENEL TANITIMI haberi 12 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Düzce Valiliği adına Düzce / Düzce Merkez muhabirimiz f tarafından sektörüne eklenmiş olup  1151 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Muhabir
İlgili Firma
İlgili Sektör
DÜZCE İLİ GENEL TANITIMI haberi, Düzce Düzce Merkez Haberleri Düzce ili Düzce Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1151 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
DÜZCE+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
DÜZCE İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Düzce Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 12 Mayıs 2024 Pazar 13:42 https://firmarehberim.com/haber/tumu/duzce-ili-genel-tanitimi-26646 #DÜZCE #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Düzce #Haberleri #Firma #Rehberim #DÜZCEİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #DÜZCEİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Düzce İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Düzce İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Düzce İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Düzce İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Düzce İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Düzce İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Düzce İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Düzce İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Düzce İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Düzce İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Düzce İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Düzce İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Düzce İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Düzce İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Düzce İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?