EDİRNE İLİ GENEL TANITIMI googlepng

EDİRNE 22 NÜFUSU:396, 462 İLÇELERİ:Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu ve Uzunköprü.
EDİRNE+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Edirne'nin en eski halkı, Traklar soyundan Odrisler'in yörede, Meriç ve Tunca ırmaklarının bugünkü Edirne'nin bulunduğu yerde bir kent kurdukları bilinmektedir. Edirne 1361 yılında 1. Murat tarafından fethedilmiş ve İstanbul'un alınışına kadar 92 yıl boyunca Osmanlı Devleti'nin başkenti olmuştur. Edirne, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, "Paşa Sancağı" adıyla Rumeli Beylerbeyine bağlı bir vilayetti. Beylerbeyliğinin merkezi ise Sofya'da bulunuyordu. Edirne, imparatorluğun üniversite şehri olarak tanınmaktaydı. NEREDE GEZİLİR:Tarihî Kırkpmar güreşlerinin yapıldığı Edirne'de, başlıca gezilecek yerler: Üç Şerefeli ve Selimiye Camileri, Rüstem Paşa Kervansarayı, Edirne Arkeoloji ve Etnografya ile Edirne Türk İslâm Eserleri Müzeleri, Peykler Medresesi, Saatli Medrese, Saray-i Cedid (Yeni Saray), Tunca, Meriç Köprüleri ile Uzunköprü, Koru Dağı ve Söğütlük Orman İçi Dinlenme Yerleri, Saray içi ve Erikli Plajı. NE YENİR:İşkembe çorbası, Pırasa çorbası, Tarhana çorbası, Karnabahar salatası, Kırkağaç köftesi, yanya köftesi, damat paçası, yaban ördeği, tava ciğeri, ciğer sarması, elbasan tava, beyaz peyniri, mamzama, akıtma, hardaliye ve satır kebabı. Ünlü Tatlılar:Deva-i misk şekeri, badem ezmesi, ceviz tatlısı ile peynir helvası. NEREDE YENİR:Meşhur Edirne Ciğercisi, tava ciğeri yemek için güzel bir mekândır. Ezmecioğlu Badem Ezmecisi ise Edirne'nin meşhur badem ezmesini denemek için leziz bir yerdir. NE ÜRETİR:Tütün, ayçiçeği, buğday, çeltik, şeker pancarı, fasulye, kavun, karpuz, domates. Edirne sanayi: Yakın zamana kadar Edirne'nin sanayisi tarıma dayalı yağ, un, beyaz peynir ve kaşar peynir fabrika ve mandıralarından ibaretti. Son 10 senede sanayi hızla büyüdü. Mühim kısmı imâlat, gıda, tarım, sıhhi tesisat malzemeleri, dokuma ve deri sanayine aittir.
EDİRNE İLİ GENEL TANITIMI haberi 12 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Edirne Valiliği adına Edirne / muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından sektörüne eklenmiş olup  939 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
EDİRNE İLİ GENEL TANITIMI haberi, Edirne Haberleri Edirne ili ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 939 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
EDİRNE+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
EDİRNE İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Edirne Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 05:26 https://firmarehberim.com/haber/tumu/edirne-ili-genel-tanitimi-26637 #EDİRNE #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Edirne #Haberleri #Firma #Rehberim #EDİRNEİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #EDİRNEİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Edirne İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Edirne İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Edirne İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Edirne İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Edirne İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Edirne İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Edirne İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Edirne İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Edirne İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Edirne İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Edirne İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Edirne İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Edirne İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Edirne İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Edirne İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?